Boksning betting guide

Er du en sportsbetting fan, som er tørstig efter action? Hvis svaret til det spørgsmål er ja, så er boksning bestemt noget for dig. Denne kampsport betragtes som en af de hårdeste der findes og indeholder både blod og knockouts samt en masse intensitet. Læs vores boksning betting guide hvor vi forklarer reglerne og giver dig tips til at spille på boksning, så du kan mestre denne populære sportsgren.

Regler i boksning

Som nævnt i indledningen er boksning en kampstart hvor to mennesker mødes i bokseringen. Iført boksehandsker er formålet med sporten at deltagerne skal forsøge at slå deres modstander i gulvet, mens de holder sig indenfor reglerne. En boksekamp består af maksimalt 12 runder på 3 minutter, hvor de to boksere kæmper i ringen, mens de er ledsaget af en dommer.

Deltagerne er opdelt i forskellige vægtklasser, og de mest almindelige er fluevægt, letvægt, weltervægt, mellemvægt og sværvægt. Imellem disse findes der yderligere vægtklasser, som ofte begynder med enten ”let” eller ”super”. Begge boksere har deres eget ringhjørne, hvor de bliver taget hånd om, hvilket vil sige, at de får lidt hvile og gode råd fra deres trænere mellem runderne.

En boksekamp kan slutte på flere forskellige båder. En af dem er ved knockout, som betyder, at en af bokserne er blevet slået i gulvet og ikke kan fortsætte kampen. For at bestemme om dette er tilfældet tæller dommeren til 10. Den nedlagte bokser skal rejse sig op og vise dommeren, at han/hun kan fortsætte indenfor denne tidsramme.

Der kan dog også være tale om en TKO. Det står for teknisk knockout og betyder, at den ene bokser er blevet udelukket fra kampen af enten dommeren, kamplægen eller ringhjørnet. Bokseren er altså blevet erklæret ukampdygtig og kan derfor ikke forsætte kampen. Et eksempel på dette kunne være at en bokser er alvorligt skadet og derfor ikke er i stand til at forsvare sig selv ordentligt længere. Ringhjørnet kan i øvrigt også vælge ”at kaste håndklædet i ringen”.

Sker ingen af de ovennævnte scenarier, skal boksekampen afgøres på point. Der sidder tre dommere udenfor ringen og overværer det hele, og de giver begge boksere point. Den bokser som får flest point af de tre dommere har vundet. Det er også en mulighed, at kampen ender uafgjort.

Sådan spiller man på boksning

Unibet tilbyder mange spændende væddemål på boksning, så du kan opleve intensiteten ved at spille på denne hektiske sportsgren. Lad os tage et kig på nogle af de mest populære former for væddemål.

Kampvinder er det klart største marked, når det kommer til boksevæddemål. Det fungerer på præcis samme måde som fodbold betting, hvor du kan spille på enten 1, x eller 2. Enten spiller du på en af de to boksere (1 eller 2) – eller at kampen ender uafgjort (x).

Et andet stort marked er over/under, hvor du spiller på det samlede antal runder. Placerer du for eksempel et væddemål på over 7.5, så skal der være mindst 8 runder i boksekampen, før du vinder. For at få de helt høje odds kan du også spille på vindermetoden (såsom KO, TKO osv.), vinderrunden eller om kampen går fuld tid (ja eller nej).

Vi tilbyder naturligvis også vinderspil på diverse bokseturneringer, hvor du blandt andet kan spille på vinderen af World Boxing Super Series. Dette er en form for langtidsvæddemål, alt afhængig af hvornår du placerer det, hvor du kan følge din udvalgte bokser gennem flere kampe i håbet om, at han/hun ender som vinder af turneringen.