Guide til bokse-væddemål

Er du en fan af betting, som er tørstig efter action? Hvis svaret til det spørgsmål er ja, så er bokse-væddemål bestemt noget for dig. Boksning betragtes som en af de mest ædle sportsgrene. Mænd og kvinder træner i månedsvis for at mødes i ringen og levere de der fantastiske og legendariske knockouts.

Boksning skaber lige så mange legender som skurke — og hver uge er der en ny fortælling at skrive om fra bokseringene i hele verden. Hvis du er interesseret i bokse-væddemål, og du ikke ved, hvor du skal starte, så giver denne guide dig et godt overblik over, hvordan væddemål indenfor boksning fungerer.

Vi giver dig tips om bokse-væddemål, som gør det nemmere for dig at forstå spillet, så du får styr på denne sport fra ringsiden.

Betting guide banner.gif

Bokse regler

Boksning er en kampsport, hvor 2 personer møder hinanden og kæmper med knytnæverne i bokseringen. De bærer boksehandsker, og de prøver på at levere slag mod hoved, bryst og krop, og samtidig overholde de strenge bokse regler.

En professionel boksekamp består af maksimalt 12 omgange på hver 3 minutter, og udover bokserne er der 1 dommer i ringen. Der er 3 dommere på ringsiden, som giver point, og de afgør, hvem der vinder og taber konkurrencen, hvis der ikke er knockout.

Professionelle boksere inddeles i forskellige vægtklasser, hvor de mest almindelige er fjervægt, letvægt, weltervægt, mellemvægt og sværvægt. Herimellem er der yderligere 12 vægtklasser, som alle starter med "super" eller "let".

Begge boksere har deres eget ringhjørne, hvor de bliver behandlet, og kan hvile sig samt får råd fra deres trænere og hjælpere mellem runderne.

Hver bokser optjener point i de enkelte runder. Det er som regel 9 eller 10 point. Hvis en dommer mener, at en bokser vandt runden, får vedkommende 10 point, og modstanderen får 9 point. Når pointene fra de 12 runder bliver lagt sammen, kan en bokser vinde "på point", hvis denne har flere point end modstanderen.

Resultatet kan derfor godt blive noget i retning af 118-111, 115-115, 117-112. Hvis det gør det, vinder den bokser, der har flest point hos to ud af de tre dommere.

Sådan bliver en boksekamp vundet

En bokser kan vinde en kamp på flere måder. Den primære — og den som de fleste boksefans satser på — er på knockout. Dette er, når en af bokserne er blevet slået ud og ikke kan fortsætte kampen. Dommeren tæller til 10, og hvis bokseren ikke kan bevise, at vedkommende er klar til at fortsætte, taber denne kampen.

En teknisk knockout (TKO) opstår, når en bokser har så svære skader — måske en flænge over øjet eller en skulder der er gået af led — så vedkommende ikke kan fortsætte. Dommerne vurderer som regel, om en bokser kan forsvare sig selv, inden de dømmer det nødvendige TKO. Hvis en bokser er slået ud 3 gange i én runde, kan dette medføre TKO.

En tredje måde at vinde en boksekamp på er på point. Som tidligere nævnt, når dommerne lægger deres point sammen fra alle 12 runder, findes vinderen via pointene. Hvis bokserne har lige mange point, ender kampen uafgjort. Pointsejre kan være kontroversielle, da boksning er en meget subjektiv sport!

Den fjerde måde en bokser kan vinde en kamp på er, hvis modstanderen kaster "håndklædet i ringen". Dette sker, når en træner eller coach ikke mener, at deres bokser er i stand til at fortsætte, eller vedkommende skader sig selv, hvis de fortsætter.

Boksere kan også blive diskvalificeret. Det sker for eksempel, hvis de bliver ved med at "slå under bæltestedet", og de ikke lytter til dommerens advarsler, så kan en official afslutte kampen før tid. Boksere kan også blive diskvalificeret, hvis de angriber deres modstander med andet end knytnæver, såsom spark, bid eller ved at spytte.

Sådan spiller man på boksning

Unibet tilbyde en lang række spændende bokse-væddemål, som du kan spille på. På den måde kan du opleve den intense spænding og aktion, der er i rigtig boksning. Lad os se på nogle af vores bedste tips til bokse-væddemål.

Kampvinder

At satse på vinderen af en boksekamp er klart den mest populære type væddemål indenfor boksning. Kampodds fungerer på samme måde, som når du satser på fodbold, da der er mulighed for et 1X2-væddemål.  Her satser du ganske enkelt på kampens resultat. Du satser på, at den første bokser (1) vinder kampen, uafgjort (X), eller at den anden bokser (2) vinder kampen.

Uafgjort er meget sjældent i boksning, så det giver som regel meget høje odds at satse på X. Der er ofte en storfavorit i kampen — især hvis det er en titelkamp, hvor den forsvarende mester forsvarer sit bælte.

Over/under

En anden populær type væddemål er over/under-væddemål, hvor du kan satse på det samlede antal runder. Hvis du for eksempel satser på +7,5 i samlet antal runder i en kamp, vinder du væddemålet, hvis boksekampen varer mindst 8 runder. Det samme gør sig gældende, hvis du tror, at en kamp bliver stoppet af KO, TKO eller håndklædet inden 6. runde, så kan du satse på -5,5 i samlet antal runder.

Vindermetoder

Mange fans af bokse-væddemål er glade for at spille på vindermetoden (såsom KO TKO osv.), eller hvilken runde kampen slutter i. Dette er især praktisk i bokse-væddemål, da der er en storfavorit til at vinde kampen.

Hvis for eksempel letsværvægts-bokseren Murat Gassiev er oppe mod Noel Gevor, bliver førstnævnte sat til 3.00 på at vinde kampen. Men han kan stå til 10.00 på at vinde i 4. runde. Disse odds kan være mere spændende, hvis en spiller gerne vil have bedre mulighed for at vinde lidt mere på sin indsats. Men med højere odds følger en større risiko for, at indsatsen ikke giver noget igen.

Serier og langsigtede væddemål

Hos Unibet tilbyder vi også væddemål på bokseturneringer, så spillere som dig for eksempel kan satse på vinderen af World Boxing Super Series. Dette er en form for langtidsvæddemål, alt afhængig af hvornår du placerer det, hvor du kan følge din udvalgte bokser gennem flere kampe i håbet om, at han/hun ender som vinder af turneringen.

Væddemål på ubekræftede kampe

Boksning er et forhandlingsspil udenfor ringen. Der er altid snak om, hvilken kamp der bliver den næste store boksekamp, og de mange penge, der er involveret i sporten, betyder, at det kan tage flere måneder at arrangere en kamp.

Dette frustrerer mange boksefans, som bare gerne vil se de bedste boksere kæmpe mod hinanden i ringen. Derfor har vi hos Unibet skabt et marked for ubekræftede kampe, som spillere kan satse på.

Det betyder, at hvis der er snak om, at en kamp er på tegnebrættet, så kan du allerede satse på, hvem du tror, der vinder kampen. Og du behøver ikke at bekymre dig, da vi altid sætter en tidsgrænse for, hvornår en ubekræftet kamp skal kæmpes. Så hvis den ikke er afgjort inden en bestemt dato, så får du hele din indsats retur igen.

Bokse-væddemål under kampen

Unibet tilbyder spillere muligheden for at satse på boksning under kampen. Vi har alle de største kampe i hele verden med. Og væddemål under kampen er en god måde at satse på boksning, da du kan tage bedre beslutninger om, hvordan du tror, kampen vil gå, når den rent faktisk er i gang!

Hvis du for eksempel ser en kamp mellem 2 stjerner indenfor mellemvægt, og den ene bliver sendt i gulvet i første omgang, ryger dennes odds i vejret. Men dygtige fans af bokse-væddemål kan tro, at dette er det perfekte tidspunkt at "spille oddsene" på, og de spiller på, at den bokser, der var i gulvet, senere vinder kampen.

VI har set det et utal af gange, at når en bokser ser ud til at være nede, kommer de heltemodigt tilbage og sætter en ægte knockout ind, der stopper deres modstander!

På samme måde er det, hvis du tror, at kampen snart er slut. Så kan du hurtigt satse på, at det hele er slut, inden der er gået to omgange. Oddset for at det sker, er måske blevet mindre, men det er derfor spillere ofte bruger deres egen dømmekraft til at finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt at spille på er.

Husk at boksekampe bokses hele året, og de største kampe foregår i Las Vegas og New York i USA samt i Wembley i Storbritannien. Mange kampe bokses om natten — og for de europæiske fans kan disse kampe i USA strække sig til langt ud på de tidlige morgentimer på grund af tidsforskellen.

Slå dig løs i vores sportsbook og odds på boksning