Få styr på hestevæddeløb-væddemål med vores staldtips

Det kan være svært for begyndere at spille på hestevæddeløb, da det adskiller sig meget fra andre sportsgrene. Men du behøver ikke at være ekspert for at satse på hestevæddeløb og få den samme underholdning ud af det, som de garvede spillere gør!

Hvis du gerne vil vide, hvordan du satser på hestevæddeløb, kan denne guide hjælpe dig med en grundlæggende viden. Du kan lære at spille på vindere, hvad ”begge veje” betyder, samt alt om livevæddemål på hestevæddeløb.

Vi kan hjælpe dig med at opnå mere viden og lære om de forskellige typer hestevæddeløb, samt hvordan du satser på hestevæddeløb og meget mere.

Betting guide banner.gif

Hvad er hestevæddeløb?

Hestevæddeløb har været praktiseret i hele verden i flere hundrede år. I hestevæddeløb konkurrerer et antal heste mod hinanden i et galopløb. Jockeyen rider på ryggen af hesten rundt på banen, som enten er af græs eller sand.

Banen er altid i en grov oval facon, og mange baner bruger det naturlige landskab til at skabe udfordringer i løbet såsom bakker og nedadgående skrænter.

Hestene galopperer med en hastighed på cirka 50 kilometer i timen på baner, som kan være alt fra omgange på et stadion til store områder ude på landet.

Og det handler ikke kun om at vinde. Folk, der er vilde med at spille på heste, kan spille på, at hestene slutter på en bestemt placering — også kaldet et begge veje-væddemål — og de kan også spille på, at en hest IKKE vinder.

Typer af hestevæddeløb

Hestevæddeløb i Storbritannien, Frankrig og Irland foregår på 2 forskellige måder — enten med eller uden forhindringer. National Hunt-løbet er en række af løb spredt ud over hele året, som omfatter spring, hække og grave. Løb uden forhindringer kaldes for flade løb, og de løbes om sommeren, hvor jorden normalt er mere hård.

Mange heste bliver trænet til at løbe i bestemte løb enten flade eller National Hunt-løbene. I flade løb er distancen mellem 1.000 m og 3.200 m (2 mil). Men National Hunt-løbene er endnu længere med løb helt op til godt 7 kilometer (4,5 mil).

Inden løbet fremviser jockeyerne deres heste i en paddock — et sted hvor spilleren på dagen kan se nærmere på de heste, de vil satse på. Der er normalt cirka 6 eller 7 løb på én dag på en bestemt bane, men der kan også være helt op til 10 løb på én dag. Det betyder, at der altid er et løb, der skal til at starte!

Lad os gå videre til tips om vores hestevæddeløb med de forskellige typer væddemål, som vi tilbyder, at du kan spille på.

Sådan spiller du på hestevæddeløb

Den mest almindelige type væddemål, som vi tilbyder i hestevæddeløb, er "vinder". Vinder betyder, at du ganske enkelt spiller på løbets resultat, altså hvilken hest du tror, der vinder. Du kan vælge at satse på 1 eller flere heste for at øge dine chancer for at ramme vinderen.

Du kan se SB for den enkelte hest i hestevæddemål. Nu spørger du måske dig selv, "hvad betyder SB i hestevæddeløb?". SB står for startbeløb, og det er de officielle start-odds for en hest. SB-muligheden findes, fordi odds for en bestemt hest kan ændre sig, når folk begynder at spille på, at den vinder. Hvis for eksempel en hest har odds 9.00 på at vinde i Leopardstown, og der er mange, der spiller på den, kan dens odds måske falde til 7.00. Det samme gælder, hvis der ikke er nogen, der er interesseret i en hest til odds 4.00, så kan bookmakeren forhøje dens odds til 6.00 i håb om, at den så får mere opmærksomhed.

Det er altid populært at spille på forudsigelser, hvor du satser på, at en hest slutter på en bestemt placering i løbet. Når du satser på forudsigelser hos Unibet, vil de fleste prøve at udpege, hvem der bliver nummer 1 og 2 i et bestemt løb.

Begge veje-væddemål (each way)

Når du har fundet et spændende væddemål, skal du klikke på oddsene og indtaste det beløb, du vil satse. Til højre for feltet, hvor du indtaster din indsats, kan du se knappen B/V. B/V står for begge veje, hvilket betyder, at du fordobler din indsats. Halvdelen af indsatsen er på, hvem der vinder, mens den anden halvdel er et forudsigelse-væddemål.

Begge veje fungerer stort set som handicap-væddemål. Hvis hesten vinder løbet, vinder spilleren hele indsatsen. Hvis den hest, du har spillet på, ikke vinder løbet, kan du stadig vinde på forudsigelsesdelen af dit væddemål, afhængig af antallet af deltagende heste.

Du kan for eksempel spille 50 kroner B/V på en hest med odds 13.00, og at den vinder i Musselburgh. Hvis den bliver nummer 2, 3 eller måske 4, kan du få helt op til 20 kroner tilbage. Det er ikke lige så meget, som hvis den havde vundet, men du får stadig dækket en del af din indsats, og det er derfor, at der er mange spillere, som er glade for B/V-væddemål.

Udbetalinger og odds, når du spiller begge veje, kan se således ud:

  • I løb med 2-4 deltagere ændres indsatsen til et vinder-væddemål.
  • I løb med 5-7 deltagere kan du vinde en fjerdedel af oddset, hvis hesten slutter i top 2.
  • I løb med 8 eller flere deltagere kan du vinde en femtedel af oddset, hvis hesten slutter i top 3.
  • I handicap-løb med 12-15 deltagere kan du vinde en fjerdedel af oddset, hvis hesten slutter i top 3.
  • I handicap-løb med 16 eller flere deltagere kan du vinde en fjerdedel af oddset, hvis hesten slutter i top 4.

Regel 4

Nogle typer af hestevæddeløb har en regel 4, som du vil bemærke, når "regel 4 kan gælde" bliver vist. Regel 4 betyder, at hvis en eller flere heste bliver udelukket fra løbet, bliver oddsene på de tilbageværende heste i løbet reduceret.

Væddemål på hestevæddeløb er noget helt særligt, og udover regel 4 er der mange spændende facetter at lære for at blive ekspert i spil på heste.

Vi håber, at du har lært en hel masse, og at du har haft glæde af at læse denne guide med vores bedste tips til hestevæddeløb. Hvis du gerne vil fordybe dig yderligere i termerne, udtrykkene og væddemålstyper indenfor hestevæddeløb, kan du se vores ordbog med udtryk fra hestevæddeløb.

Live streaming af hestevæddeløb og væddemål

Unibet tilbyder nogle af de bedste odds på markedet for hestevæddeløb med mulighed for at spille på løb i hele verden. Gå ikke glip af live streaming via Unibet TV, hvor du kan se live hestevæddeløb via vores streaming af hestevæddeløb ved at satse på et specifikt løb, du gerne vil se.

Vi giver således vores spillere chancen for at se og satse på løb over hele verden takket være vores live streaming-service med hestevæddeløb. Her kan du satse under løbene, idet oddsene ændrer sig afhængig af begivenhederne på banen.

Hos Unibet tilbyder vi hestevæddeløb-væddemål fra hele verden — ikke kun i Storbritannien, Frankrig og Irland!

Berømte hestevæddeløb

Hvis hestevæddeløb er nyt for dig, og du gerne vil satse i de store løb for at få den rigtige fornemmelse af sporten, er der mange muligheder for at gøre netop dette! Grand National er en symbolsk begivenhed i engelsk hestevæddeløb, og det finder sted én gang om året på Aintree. Der er 40 heste med i løbet, og de skal klare hækkene på den godt 7 kilometer lange bane.

Grand National-væddemål er en fuldtidsbeskæftigelse i Storbritannien og Irland, hvor mange mennesker sweepstaker på kontorer og blandt familie og venner.

Et andet stort løb i kalenderen er Cheltenham Gold Cup, der er hovedbegivenheden i National Hunt-sæsonen. Her skabes der forbilleder. Arkle, L’Escargot og Best Mate har fået deres navne skrevet ind i historien ved Gold Cup, som finder sted hvert år i marts.

Uden for Storbritannien og Irland er Prix de l'Arc de Triomphe Frankrigs største løb, hvor der er intet mindre end 37,5 millioner kroner til vinderen, når løbet afholdes i oktober. Australien har Melbourne Cup, et løb der er mere end 150 år gammelt og stadig er symbolsk i hele verden.

Og i USA bliver Kentucky Derby løbet på en oval jordbane på Churchill Downs i Louisville, hvor der er mulighed for at snuppe en vinderpulje på 20 millioner kroner. Det bliver kaldt "de mest spændende to minutter i sportsverden", når hestene massespurter.

Prøv kræfter med hestevæddeløb