Guide til fodbold-væddemål

Fodbold er kongen af betting, og der er mange faktorer, som gør det til den bedste sport at spille på. Fodbold spilles året rundt over hele verden og tilbyder et stort antal kampe.

Nationale fodboldligaer tilbyder en bred vifte af væddemål, og som en ekstra bonus er der også venskabskampe, nationale pokalturneringer, internationale turneringer såsom Champions League og flere turneringer, der spilles før sæsonen overhovedet starter.

Derudover er der regelmæssige turneringer for landshold såsom europamesterskaberne (EM), Africa Nations Cup (AFCON) og Copa América og verdensmesterskaberne (VM).

Denne guide fortæller dig om, hvordan man spiller på fodbold, og nogle af de metoder du kan bruge for at lære mere om fodbold-væddemål.

Betting guide banner.gif

Fodbold-væddemål

Hos Unibet er der masser af fodboldkampe, du kan spille på hver uge, og i vores sportsoversigt er kampene sat op både ud fra nationalitet og liga. Det gør det nemt for dig at finde den kamp, du vil satse på.

Vi dækker alt lige fra de største ligaer såsom den engelske Premier League, den italienske Serie A og den tyske Bundesliga til de lavere divisioner i hele verden. Du kan spille på alt lige fra de nemme enkelt-væddemål såsom resultatet af en kamp, til kombinationsvæddemål, hvor du tilføjer flere væddemål, som kan dække forskellige typer fodbold-væddemål på den samme spillekupon.

Mulighederne er enorme, når det kommer til fodbold-væddemål. Vi tilbyder mange forskellige typer væddemål, hvor du kan satse på hjørnespark, kort, målscorer, forskellige spillerspecials og meget mere. I det næste afsnit vil vi gennemgå de mest almindelige og populære væddemål inden for fodbold-væddemål.

Sådan spiller man på fodbold

Der er bogstaveligt talt hundredvis af muligheder for at spille på en bestemt fodboldkamp. Hos Unibet gør vi vores bedste for at tilbyde både de bedste odds og mange forskellige væddemål.

Her kan du læse om de største markeder inden for fodbold-væddemål, og du kan se eksempler på, hvordan oddsene fungerer.

Fodbold-væddemål fuldtid

Den mest almindelige type fodbold-væddemål er at spille på fuldtid. Her satser du på kampens resultat. Der er tre muligheder for resultater i fodbold: vundet, uafgjort og tabt. Dette kaldes ofte 1X2-væddemål. Det kaldes det, fordi du enten satser på at hjemmeholdet vinder (1), uafgjort (X), eller udeholdet vinder (2).

Du vil typisk se væddemål på fuldtid som det, de fleste spillefirmaer fokuserer på ved fodbold, da det er resultatet, de fleste almindelige fans er interesseret i.

Dobbeltchance

Dobbeltchance er et andet populært væddemål, hvor du satser på to forskellige resultater i den samme kamp. Det giver dig mulighed for at satse både på uafgjort og en vinder på én gang. Det er en perfekt satsning for spillere, som gerne vil reducere risikoen.

Oddsene er naturligvis lavere, end hvis du spiller på fuldtid, men chancen for at vinde på din indsats er væsentligt højere. Hvis for eksempel Manchester United spiller på hjemmebane mod Chelsea i Premier League, og du vælger at satse et dobbeltchance-væddemål på United (1X), vinder du, hvis United vinder eller spiller uafgjort. Du kan også satse på, at et af de to hold vinder med dobbeltchance-væddemål (12). Hvis du gør det, taber du dit væddemål, hvis kampen ender uafgjort. Så enkelt er det.

Handicap-væddemål

I fodbold-væddemål er handicap-væddemål (3-vejs handicap) også et populært valg. Handicap-væddemål handler ofte om målforskellen mellem to hold, hvilket betyder, at et af de to hold får en hypotetisk fordel eller ulempe, inden kampen starter.

Du kan for eksempel satse på, at Arsenal starter en kamp mod Leicester med et -1 mål-handicap, når de spiller i Premier League. Hvis du gør det, skal Arsenal vinde med mindst to mål, for at du vinder på din indsats.

Flere handicap-væddemål

Asian handicap er en anden type handicap-væddemål. I asian handicap-væddemål er der to mulige valg, og der gives et handicap, så oddsene for de to hold bliver udjævnet. Det adskiller sig fra almindelige handicap-væddemål ved, at du kan satse på halve og kvarte linjer. Det er også muligt at satse på andre væddemål såsom samlet antal mål (asian total), kort og hjørner.

Læs mere om asian handicap-væddemål i vores guide om asian handicap.

Antal mål

Et af de mest populære væddemål i fodbold — især hvis du ikke holder med et bestemt hold, men du bare gerne vil have lidt action — er antal mål. Her satser du på det samlede antal mål, der bliver scoret i en kamp. Dette kan dog være lidt for specifikt for nogen fodboldfans, som hellere vil satse på over/under antal mål.

Her satser du for eksempel på, at der bliver scoret +2,5 mål i en kamp mellem England og Frankrig. Men det du i virkeligheden satser på er, at der bliver scoret 3 eller flere mål. Det samme gælder den anden vej rundt, med et væddemål på -2,5 mål, vinder du, hvis der bliver score 2 eller færre mål i kampen.

Vil du fordybe dig yderligere i alle fagtermerne, kan du eventuelt læse vores betting ordbog med en forklaring af de forskellige fodbold-væddemål.

Vinderspil på fodboldturneringer

At lave vinderspil på en fodboldturnering er også et populært valg blandt spillere. Alle disse typer væddemål anses som langstidsvæddemål.

Men det er ikke kun vinderen af en turnering — såsom at satse på Manchester City vinder Premier League, eller Argentina vinder Copa América — du kan satse på.

Der er hundredvis af resultater, du kan satse på i fodbold-væddemål, såsom et holds placering i ligaen, deres slutpoint i en turnering, eller hvem der klarer sig bedst af 2 hold.

Du kan for eksempel satse på, at England når til semifinalen til næste fodbold VM, eller at Kina ryger ud i gruppespillet i AFC Asian Cup.

Væddemål på de enkelte spillere

Du kan også satse på, at individuelle spillere vinder en imponerende række hædersbeviser. Vi har spil på topscorer i de fleste store ligaer i hele verden, så du kan satse på, at en bestemt spiller vinder Den Gyldne Støvle i deres division eller turnering.

Derudover kan du satse på, hvem der laver flest målgivende afleveringer (assists) i en bestemt konkurrence og/eller turneringens bedste spiller. Dette er væddemål, der spilles, inden turneringen starter, men på nogen markeder tilbyder vi også odds undervejs i turneringen.

Under kampene kan du satse på, hvilke individuelle spillere der scorer et mål, laver en assist, får et gult kort, bliver udvist eller måske endda hvem der rammer overliggeren uden at score. Afhængig af kampens betydning har vi flere spil, så du kan satse på stort set alt, hvad du kan komme i tanke om!

Særlige fodbold-væddemål

Du kan også til enhver tid spille på fodbold-specials. At satse på hvilken manager i Premier League, der bliver fyret, eller sommerens transfer, er en god måde at peppe dine fodbold-væddemål op på i nye og spændende markeder.

I transfervæddemål satser du på den klub, du tror, at en spiller er ansat hos, når transfervinduet lukker. Det kan ske, at favoritten er den klub, som allerede har spilleren ansat. Men når den nuværende klub ligger omkring odds 11, er der meget stor sandsynlighed for, at spilleren er på vej væk.

Live streaming af fodbold og væddemål under kampen

Unibet tilbyder dig ikke blot nogle de bedste odds på alverdens fodbold. Desuden får du adgang til at se fodbold live via Unibet TV, hvor der er et kæmpestort udvalg af live streaming. Du kan blandt andet se og spille på samtlige La Liga, Bundesliga og Serie A-kampe.

Vi viser også kampe fra nogle af Europas mindste ligaer samt de største ligaer uden for kontinentet. Du kan derfor se fodbold stort set hele dagen — især i weekenderne.

Væddemål på live fodbold kan være spændende, og du kan ændre mening midt i en kamp og lave nye væddemål. Og det er naturligvis altid en god hjælp at kunne se den kamp, du har satset på, så du bedre kan forstå spillet og komme med nogle bedre forudsigelser.

Hvad er cash out?

Cash out er et udtryk, der bliver brugt meget indenfor fodbold-væddemål. Det betyder, at du beslutter, at din indsats — som du måske spillede, inden kampen startede, eller måske endda i løbet af kampen — skal afgøres. Alt afhængig af de respektive live odds på dette tidspunkt, og hvad indskuddet var på dit væddemål, kan du tjene penge, når du vælger cash out. Men det sker også, at spillere beslutter at benytte cash out, selv om de ikke tjener noget på det, fordi det begrænser deres tab.

Se vores imponerende udvalg af fodbold odds