Forklaring af forskellige fodbold-væddemål

Når du lige er begyndt at spille på fodbold, kan du godt støde på nogle fodbold-væddemål, som virker uklare eller forvirrende. I denne guide har vi samlet de mest almindelige fagtermer og vil forsøge at forklare dem. Hvis du lige er begyndt at snuse til sportsbetting og fodbold-væddemål, er den her artikel altså lige noget for dig.

Fodbold betting ordbog

Fuldtid: Når du spiller på fuldtid, også bedre kendt som 1x2, placerer du en indsats på enten hjemmeholdet (1), uafgjort (x) eller udeholdet (2). Denne form for væddemål inkluderer ikke forlænget spilletid og/eller straffesparkskonkurrence, hvilket kan blive aktuelt i playoffkampe. Her er der altså tale om udfaldet efter 90 minutter plus tillægstid.

Asian handicap: I asian handicap får et holdene enten en hypotetisk fordel eller ulempe, og du spiller på vinderen plus/minus handicappet.

Eksempel: Hvis du spiller på hjemmeholdet vinder med -1.5 asian handicap, går dit væddemål hjem, når hjemmeholdet vinder med 2 mål eller mere. Vinder hjemmeholdet kun med et enkelt mål, spiller uafgjort eller taber, vil din indsats være tabt.

Det er både muligt at spille på hele, halve og kvarte linjer ved asian handicap. For en mere detaljeret forklaring af asian handicap og de forskellige linjer, kan du tage et kig på vores asian handicap betting guide.

3-vejs handicap: Denne form for væddemål kaldes også ofte for europæisk handicap, og igen bliver et af holdene givet en hypotetisk fordel eller ulempe. I modsætning til asian handicap er det dog også muligt at spille på uafgjort i 3-vejs handicap.

Eksempel: I en kamp hvor hjemmeholdet starter med et 1-0-handicap, vil ethvert væddemål på dem gå hjem, hvis de vinder eller spiller uafgjort. Udeholdet skal derimod vinde med 2 mål eller mere, hvis du har spillet på 2-tallet i dette eksempel. Sidst men ikke mindst er det også muligt at spille på uafgjort. Gør du det, skal udeholdet vinde med præcis 1 mål.

Over/under: Når det kommer til over/under, skal du forsøge at forudsige om en bestemt ting sker over eller under et specifikt antal gange i løbet af opgøret. Det mest almindelige over/under-væddemål er totalt antal mål, men det er også muligt at spille på andre ting såsom antal kort i alt og totalt antal hjørnespark.

Halvleg/fuldtid: Spiller du på halvleg/fuldtid, handler det om at finde vinderen efter både 45 og 90 minutter plus tillægstid. Vær opmærksom på at fuldtidsresultatet ikke blot er mål scoret i anden halvleg. Begge forudsigelser skal holde stik, før dit væddemål går hjem.

Eksempel: Argentina og Spanien spiller mod hinanden, og der står 1-1 i pausen, men Argentina ender med at vinde 3-1. I dette tilfælde vil der være gevinst, hvis du har spillet på uafgjort/Argentina. Hvis Argentina fører med 3-0 i pausen, og kampen ender 3-1, ville det vindende væddemål være Argentina/Argentina.

Dobbeltchance: Ved dobbeltchancen fordobler du dine vinderchancer ved at spille 2 væddemål på samme tid (hjemmeholdet vinder, uafgjort eller udeholdet vinder). Gevinster bliver udbetalt, hvis ét af væddemålene er det korrekte udfald.

Eksempel: Vinder hjemmeholdet kampen, vil de vindende væddemål være hjemmehold/uafgjort og hjemmehold/udehold. Det eneste tabte væddemål ville være uafgjort/udehold.

Vinderspil: Et vinderspil kan også kaldes for et langtidsvæddemål. Her spiller du nemlig ikke på vinderen af et enkelt opgør, men derimod på vinderen af en hel turnering. Et af de mest populære langtidsvæddemål er vinderen af verdensmesterskaberne i fodbold.

Scorecast: Et scorecast-væddemål er en form for kombinationsvæddemål, hvor du både spiller på:

  1. en specifik spiller scorer først, sidst eller når som helst i kampen.
  2. kampens slutresultat (for eksempel 2-1 til hjemmeholdet).

Hvis den valgte spiller ikke starter, bliver dit væddemål annulleret og indsatsen refunderet.

Wincast: Et wincast-væddemål er en anden form for kombinationsvæddemål. Her spiller du på:

  1. en specifik spiller scorer først, sidst eller når som helst i kampen.
  2. vinderen af kampen (hjemmeholdet, uafgjort eller udeholdet).

Starter den valgte spiller ikke inde, bliver væddemålet annulleret og din indsats refunderet.

Se vores mange odds på fodbold