Formel 1 odds guide

Formel 1, også kendt som F1, er mere populært end nogensinde, når det kommer til betting og odds. Dette skyldes, at Formel 1 odds tilbyder en høj underholdningsværdi samt mange attraktive spil.

Spændingsniveauet og adrenalinen er altid høj, da der er konstante ændringer fra sæson til sæson. F1 er en motorsport, hvor selv det mindste stykke information kan bestemme succesen af et væddemål, da den mindste ændring ved deres lynhurtige biler kan spare køreren for tid i hver eneste omgang og bidrage til deres muligheder for gode resultater.

Bookmakerne har også gjort deres bedste for at sikre, at Formel 1 odds har en høj underholdningsværdi, og at der er mange attraktive væddemål. De dage hvor du kun kunne spille på vinderen i F1 er for længst forbi. Nu er der hundredvis af markeder at spille på igennem hele sæsonen og live under løbene.

Men du behøver ikke at have benzin i blodet for at synes om Formel 1 odds. I denne guide hjælper vi dig med at få en bedre forståelse af F1-væddemål, og hvordan du kan spille på Formel 1.

Betting guide banner.gif

Hvad er Formel 1?

Formel 1 anses af mange som den fornemmeste klasse i motorsport, hvor grænserne i forbindelse med fremstillingen af bilerne møder jordens bedste kørere for at skabe et udstyrsstykke, der kan nå op på hastigheder på omkring 350 kilometer i timen.

Flade, larmende biler bliver kørt af karismatiske kørere på nogle af de mest eksklusive og fantastiske baner i verden. Der er et fast antal teams i F1 — normalt cirka 10 — som hver har 2 biler med. I hvert løb, som også kaldes et Grand Prix, er der derfor cirka 20 biler på banen, når løbet starter.

Der køres omkring 21 løb i hver Grand Prix-sæson. Det kan dog være forskelligt fra år til år. F1-sæsonen løber normalt hen over den europæiske sommer fra marts til november, og den foregår på baner over hele verden. Hvert Formel 1-løb skal være omkring 305 kilometer langt, og da de forskellige baner har forskellige længder, er der forskel på antallet af omgange, kørerne skal gennemføre i hvert enkelt Grand Prix.

Kørerne får point for deres slutplaceringer, og disse point lægges sammen gennem hele sæsonen for at finde den endelige F1-verdensmester. Der bliver også givet point til de teams, der konkurrerer. Der er derfor også mulighed for at vinde konstruktørmesterskabet.

Når det kommer til Formel 1 odds får du hele tiden nye og betydningsfulde oplysninger. Hvert enkelt løb er af forskellige årsager sit helt eget. De forskellige baner stiller deres egne krav til bilerne. For eksempel stiller Monaco Grand Prix og Shanghai Grand Prix rigtig store krav til gearkassen, da kørerne skifter gear tusindvis af gange i de ikoniske gadeløb, som snor og bugter sig gennem byen. På andre baner — som for eksempel de speciallavede baner i Bahrain og Monza — er bilens kraft og fart den afgørende faktor, mens aerodynamik og drivkraft er udslagsgivende på andre baner. Bilen er ganske enkelt det vigtigste i F1 og Formel 1 odds.

Væddemålstyper i F1

Der er primært 3 forskellige væddemålstyper i F1, som er de mest almindelige og populære, når der spilles på kommende løb og konkurrencer. Der er vinderspil og sæsonspil samt Formel 1 live odds, hvor der spilles, mens løbene er i gang.

Vinderspil på F1-løb

I vinderspil placerer du et væddemål på vinderen af et bestemt Grand Prix. Der er forskellige odds på de forskellige Formel 1-deltagere, og du skal vælge den, du tror, der vinder det specifikke løb. Dette er klart et af de nemmeste væddemål, og det er et godt sted at starte, hvis du er nybegynder inden for F1-væddemål.

For at lave et væddemål skal du blot klikke på de odds, vi tilbyder, og indtaste det beløb du gerne vil satse. Herefter kan du se din mulige udbetaling. Hvis køreren vinder løbet, vinder du væddemålet.

F1-væddemål på slutplacering er et andet populært vinderspil, som vi tilbyder vores spillere. Et væddemål på en slutplacering er som regel begrænset til en podieplacering (i top 3). Du laver væddemål på Formel 1 og slutplacering, ved at vælge den kører i løbet som du tror, der slutter blandt de 3 første.

Tag dette eksempel: Max Verstappen har odds 14.00 på at vinde et specifikt løb, mens odds på at Verstappen slutter på podiet (1-3) er sat til 3.00. Som du kan se, er det som regel mere sikkert at spille på en slutplacering, når du ved, at en Formel 1-kører har gode vinderchancer, men du er usikker på, om han kan vinde løbet. Men når du spiller mere sikkert, bliver oddsene også mindre, så en eventuel udbetaling bliver mindre.

Sæsonspil i F1

En anden slags væddemål, som vi gerne vil nævne i forbindelse med F1-væddemål, er at spille på den kommende verdensmester eller det vindende team. Dette er spil, der løber i hele sæsonen, hvor du spiller på den bedste kører eller det bedste team. Det fungerer stort set som vinderspil. Forskellen er blot, at du spiller på, hvilket team eller kører der samler flest point i løbet af en enkelt F1-sæson.

Odds kan ændre sig voldsomt i løbet af sæsonen. Et hold der for eksempel vinder de første 12 Grand Prix-afdelinger i en sæson vil formentlig se deres odds på, at de vinder konstruktørmesterskabet falde til favorit-odds. Men hvis et konkurrerende team bliver bedre i løbet af sæsonen, vil disse odds svinge. Mange spillere vil prøve at finde det helt rigtige tidspunkt i en sæson, hvor det er bedst at satse på, hvem der ender med at vinde titlen.

Formel 1 live odds

Er du spillertypen, der foretrækker live odds, og vil du gerne spille, mens løbene er i gang? Så har Unibet et bredt udvalg af Formel 1 live odds, som du kan spille på.

Når du spiller på F1 live odds, så bliver beslutsomhed og hurtig tænkning normalvis belønnet. I sportsgrene som fodbold, tennis og basketball kan du nemt klare dig med en klog, alsidig og almen tilgang. Hvorimod når du spiller på Formel 1, mens løbene er i gang, skal du hele tiden træffe nye beslutninger i komplekse situationer. Når det kommer til Formel 1 live odds, skal du derfor hele tiden være et skridt foran.

En af de bedste metoder i F1 live odds er at regne ud, hvornår kørerne foretager deres stop. Kørerne skal i pit mindst én gang i et løb for at få skiftet dæk — hvilket kan medføre taktiske fordele, og at der kan blive begået fejl.

Det kan godt betale sig at lytte til kommentatorerne, hvis du ser F1 live og spiller under løbet, da de altid fortæller seerne om de seneste tider, som de kan se på deres mange skærme. Alle de oplysninger kørerne får på deres radioer, kan også være nyttige, da du så kan regne ud, hvornår de formentlig kører i pit.

Hvis du mener, at en F1-kører kører i pit på et forkert tidspunkt, er det nok ikke der, du skal spille på vedkommende. Omvendt kan det også være det rigtige tidspunkt at spille på, at kørerens rival kommer forbi ham og stjæler hans placering i løbet.

Spil på alle de største Grand Prix-løb her hos Unibet, hvor der altid er høje odds. Mens løbene er i gang, kan du også altid tage et kig på vores sektion med Formel 1 live odds for at tilføje endnu mere spænding til løbet.

F1 kvalificerende væddemål

Et Grand Prix er ikke bare et søndagsløb. Der er rigtig meget af kørerens succes i løbet af en F1-weekend, der afhænger af deres anstrengelser i forbindelse med kvalificeringen dagen før løbet. Om lørdagen deltager F1-kørerne i kvalificeringen, hvor de gør alt for at kører den hurtigste omgang overhovedet, så de kan starte langt fremme i feltet.

De spillere der er vilde med at spille på F1 overser ofte kvalifikationens betydning, men den er faktisk noget af det vigtigste i løbet af weekenden. Den kan i nogle tilfælde være mindst lige så vigtigt som selve løbet!

Kvalificeringen består af tre dele, hvor kørerne forsøger at undgå strafpoint og komme videre til næste trin. At kvalificere sig handler ikke altid bare om at have den hurtigste bil. Afhængig af banen kan det være den bil, der har de bedste styreegenskaber, eller den der er mest strømlinet, der kører den hurtigste omgang.

At spille på F1-kvalifikationen er en god måde at vænne sig til F1-væddemål, inden det vigtige løb faktisk finder sted. Der sker hele tiden noget, og du skal hele tiden holde øje med de kvalifikationstider, der bliver opnået.

Du har måske hørt udtrykket "1-2" i kvalifikationen. Det er, når kørerne i et F1-team bliver nummer 1 og 2 i kvalifikationen, og de dermed "låser" første række. Dette er særdeles vigtigt for et team, da deres to kørere kan arbejde sammen fra starten af løbet og dermed kan afvise konkurrenterne.

Kørerne kan også få ændret startplaceringer i løbet, også selv om de gjorde det godt i lørdagens kvalifikation. Det kan de, hvis deres team har overtrådt regler omkring bilen, eller køreren får en straf for noget, han har gjort på banen.

Se vores Formel 1 odds her