Golf betting guide

Golf, den langsomme sport med massevis af højintense øjeblikke, er yderst populær over hele verden. Den har ingen aldersgrænse, da både unge og gamle kan deltage i en runde golf. At spille golf er måske ikke særlig nemt, og reglerne kan godt virke en smule forvirrende, men i denne golf betting guide, vil vi hjælpe dig med at få styr på de mest grundlæggende regler i golf. Derudover kan du også finde et par tips og tricks til at spille på denne spændende sportsgren.

Golfregler

De fleste ved nok, hvordan golf spilles. Du har brug for en bold og nogle køller samt en golfbane med en tee, en fairway, en bunker, et hul og så videre. Derudover er det en rigtig god idé at kende navnene på de forskellige golfscores, og selvfølgelig også hvad de betyder.

Målet med golf er at få kuglen i hullet på så få slag som overhovedet muligt. En golfbane har 18 huller af forskellig længde. Længden af hullet bestemmer i øvrigt, hvor mange slag et par skal være. Nedenfor kan du se alle de andre golfscores. Husk på at de alle er forskellig alt afhængig af banens længde.

  • Albatros – tre slag under par.
  • Eagle – to slag under par.
  • Birdie – et slag under par.
  • Par – samme antal slag som hullets parværdi.
  • Bogey – et slag over par.
  • Double bogey – to slag over par.
  • Triple bogey – tre slag over par.

Eksempel: En golfspiller får par, når han/hun putter bolden i hullet på det samme antal slag som hullets parværdi. Det vil altså sige tre slag på et par-3 hul, fire slag på et par-4 hul og fem slag på et par-5 hul. For at få en birdie på et par-3 hold, skal spilleren putte bolden i hullet på to slag, mens det er tre slag på et par-4 hul og fire slag på et par-5 hul.

Hvordan spiller man på golf?

At spille på golf giver timevis og måske endda dagevis af spænding. Den mest almindelige form for væddemål er de såkaldte vinderspil, hvor du satser på en golfspiller til at vinde en bestemt turnering som for eksempel The Masters.

På din kupon vil du desuden have muligheden for at vælge ”Vinder/placering”, hvilket betyder, at du deler dit væddemål op – vinderen og placeringen – og din indsats bliver fordoblet. På denne måde kan du lave et mere sikkert væddemål, hvis du i tvivl om, om din golfspiller ender med at gå hele vejen og sikre sejren ved turneringen. Ender han/hun med at vinde turneringen, går begge dine væddemål hjem, mens du kan få en ¼ af din indsats tilbage, hvis han/hun slutter i top 5.

En anden populær form for golfvæddemål, udover vinderspil, er sæsonspil. Disse sæsonspil omfatter ofte forskellige typer væddemål, hvor du satser på en specifik golfspiller i løbet af en hel sæson. Lad os tage Tiger Woods som et eksempel på en spiller du kan placere et sæsonspil på til ”at vinde en major”, ”at slutte i top 5 ved en major” eller ”at slutte i top 20 ved alle fire majors”. Hver af disse væddemål har to udfald, som du kan satse på – enten ”ja” eller ”nej”. Du finder ikke en nemmere type væddemål end sæsonspil!