Hvordan oddser man på Esports?

Video-spils konkurrencer så dagens lys i starten af 1970’erne, her foregik de fysisk, oftest i spillehaller og andre mere gemte nicher. Det skulle vise sig at sende bølger helt frem til nu. 

Vi spoler tiden frem til, og Esports er nu en kæmpe millard forretning med prominente spillere, og hold som lever af at spille på fuld tid. Det er ikke længere en sjældenhed at se præmiepuljer på 6 cifre, og nogen gange 7 cifre. Fremtiden ser lys ud for industrien med en høj vækstrate. 

Esports betting er en af de hurtigst voksende hvor markedet har udvidet sig markant over den seneste årrække, det er travle tider og interreseten er kun stigende. Hvis du vil vide lidt nærmere om de forskellige Esports, så læs videre herunder. 

Esports Betting: Hvordan virker det? 

Der er ingen store overraskelser i form af Esports online betting, hvori mange af oddsmulighederne ligner dem vi kender fra tradionel sports betting. Vi har de mest almindelige termer, feks. “outright” bets, hvor man kan spille på individuelle vindere af en bestemt turnerning. 

Vi vil tage et kig på de mest populære spil når det kommer til Betting, og de største turneringer indenfor spillet. Før en turnering starter har man muligheden for at spille på vinderen af turneringen. 

Derudover er det også muligt at finde dybdegående Esports odds for alle kampe involveret i turneringen. De plejer at være tilgængelige et par dage før en given kamp starter – der bliver også tilbudt live odds på disse kampe. 

De fleste spil i Esport tilbyder handicap odds, og et mindre sæt af special væddemål. Alle disse kan du finde ved at tilgå kampen, markedet kan svinge til tider alt efter popularitet. 

Oftest bruges udtrykket “Maps” som vil relatere til en specifik fase i kampen, lidt ligesom en halvleg i fodbold, eller et quarter i basketball. Det kan derfor være en fordel at have kendskab til de forskellige hold, og deres styrker samt svagheder.

Hvilke spil er de mest populære i Esport?

Den moderne del af “gaming” tilbyder en stor portefølje af Esports titler og mange af disse spilles på et professionelt niveau. Visse titler er selvfølgelig større end andre og vi vil her fokuser på de mest spillede, samt med de største odds markeder. 

CS:GO (Counter Strike Global Offensive)

Mange spil vil mene de er blandt de mest populære, og Counter Strike Global Offensive er en af dem – og det må være være enige i. De har en stærk spillerbase og var iblandt de første spil man kunne oddse  på. De fleste Esports oddsere vil have haft øjne på dette spil. 

CS:GO blev frigivet i 2012, af den store spillekoncern, Valve som efterfølger af det populære CS Source. Valve står bag mange af de største CS:GO turneringer heriblandt “Majors” som anses som den største prestige at vinde i spillet. Her har danske Astralis været meget succesfulde med mange prominente titler. 

Spillet er et skydespil, hvor man skal spille to forskellige roller – Den første er Terrorist siden hvor det handler om at plante en bombe på bestemte områder, den anden er Anti-Terrorist, og her handler det om at desarmere bomben for at vinde runden. Der spilles først til 16 runder, ved mindre det er helt lige, kan den ske at gå i overtid. 

LoL (League of Legends) 

League of Legends, oftest omtalt “LOL” er et multiplayer online spil (MOBA) som blev udgivet i 2009. Det er et af de ældre spil som bliver spillet på et professionelt niveau. Det er en vital del af Esport betting hos Unibet. 

Formålet ved spillet er at ødelægge din modstanders “Nexus” hvilket er en base. Man skal både forsvarer sin egen Nexus, imens man skal forsøge at angribe modstanderns. Det er et simpelt koncept men det byder på komplekse twists, som gør man skal udkæmpe en del kampe før man kan gå til angreb og sikre sig sejren. Jo mere gul dog XP du får, jo stærkere bliver din “Champion”. 

2011 blev året for den første Major League of Legends med Dreamhack som værter. Dette hedder nu LOL World Championships. Her dyster de største regioner mod hinanden, heriblandt NA, Europa, Syd Korea, Kina. De kvalificere sig gennem deres respektive liga’er. 
Unibet er blandt de førende indenfor Esports Online Betting markeder. LOL har generelt ikke mange turneringer, men byder på en masse action når de er her. 

Dota 2

Vi er kommet til Dota 2, som måske ligner League of Legends i spillestilen. Det anses for at være det spil som har givet mest millioner til Pro spillere. Spillet blev udgivet i 2013. 
Dota 2 er meget populært i Esports betting community og vi tilbyder derfor en del markeder på netop dette spil. Ligesom LOL begynder spillet ved at picke en såkaldt “Hero” som man skal spille, og optjene guld. Det handler om, på samme made at destruere modstanderes “Ancient”.

Valve stod for den første Dota 2 turnering tilbage i 2011. Herefter kom en del andre spillere på markedet, og der bliver jævntlig spillet Dota 2 turneringer rundt om i verden. 

Call of Duty

Call of Duty blev udgivet i 2003, hvilket gør det til den ældste titel på listen. Call of Duty har været populært i mange år, og det i sig selv er imponerende at kunne være med i toppen i så mange år. Uden at sige for meget, er det blandt det meste kendte skydespil i verden, og er yderst kendt i Esport verden. 

Call of Duty har gået mange spilleformer igennem, måske med den nyeste i form af deres Battle Royale. Også kendt som Warzone.

Call of Duty 4 blev udgivet i 2006, og var med til at forme Esports scenen på globalt plan, og var en af de første titler til at cementere sig på markedet. Fra 2020 fik de deres egen liga hvor kampe bliver spillet indbyrdes. 

FIFA 

FIFA er det nyeste skud på stammen i Esports regi. FIFA er velkendt blandt fodbold fans, og har været på markedet længe. Det første Fifa spil blev udgivet i 1993, så det har været længe undervejs.

I nyere tid er FIFA blevet endnu mere kompetitivt end det tidligere har været, og det byder nu på odds på dette spil. Flere store fodbold klubber har etableret deres egne FIFA hold, og de kan derfor dyste mod hinanden.

Her findes FIFAe Club World Cup som en af de største turneringer indenfor FIFA. 

I store træk handler FIFA om at bygge sit eget hold af professionelle spillere og vinde mod sin modstander, med samme vilkår som en almindelig fodbold kamp. 

Esports Odds hos Unibet

Når man vil oddse på Esports er det vigtigt at finde en god og pålidelig bookmaker. Hos Unibet sørger vi for et bredt udvalg, samt en god margin til vores kunder. Dette er kerneværdier hos os. 

Vi dækker de største begivenheder i verden og tilbyder til tider også livestreams på disse kampe så man kan følge spændingen i højeste kvalitet.

Registrer her