MMA betting guide

MMA betting odds er en af de hurtigst voksende aktiviteter inden for sportsvæddemål. Men der er stadig millioner af mennesker, som kun netop er begyndt at interesse sig for MMA.

MMA står for Mixed Martial Arts og dækker over en lang række kampsportsgrene samlet i en sport. Der er forskellige MMA-myndigheder, som arrangerer kampe rundt om i verden.

Den mest populære mixed martial arts-franchise, som også er den mest kendte, er Ultimate Fighting Championship (UFC), hvor legender fødes og berømmelse sikres i den historiske, ottekantede ring.

Kæmpere i UFC tjener millioner af kroner hver kamp. Men der er også andre MMA-organisationer, som sikrer, at der næsten altid er en kamp i gang et eller andet sted i verden.

I denne vejledning fører vi dig igennem de forskellige MMA-regler plus de største væddemålsmarkeder, så du kan blive en ekspert i sporten. Dette er det perfekte sted for begyndere at lære mere om MMA.

Hvad er MMA?

MMA er en kampsport, hvor udøverne slår og griber om deres modstander for at vinde kampen. Modsat karate eller taekwondo scorer man ikke point i MMA (medmindre kampen går fuld tid), og det endelige mål er at tvinge din modstander til at overgive sig.

UFC er den største MMA-franchise og den, som denne vejledning mest fokuserer på. Kæmperne konkurrerer om bælter i deres specifikke vægtdivisioner og skal så forsvare titlen for at forblive i UFC. Kampe finder sted i den ottekantede Octagon-ring, som er afskærmet, så kæmperne ikke kan flygte.

Grundlæggende MMA-regler forklaret

MMA-regler kan være lidt indviklede, især når det gælder om at erklære vinderne, hvilket kan gøres på forskellige måder. Vi vil prøve at give dig en nem forklaring.

Den enkleste måde at vinde en MMA-kamp på er via knockout (KO). Det er, når en kæmper gør så meget skade, at deres modstander ikke kan kæmpe videre. Modstanderen kan tabe via KO, hvis de bliver slået bevidstløs eller simpelthen ikke kan fortsætte. Teknisk knockout (TKO) sker, når enten dommeren eller ringens læge afslutter MMA-kampen, fordi de anser en af MMA-kæmperne ikke kan fortsætte. For eksempel hvis en kæmper er blevet slået ud flere gange i en runde eller bløder kraftigt.

En anden måde at vinde på er ved overgivelse. Nogle MMA-kæmpere er bedre til at tvinge en overgivelse end andre, og kan fange deres modstander i et kvælertag eller have deres lemmer i et skruetag. Kæmperne ”tapper out” hvis de giver op ved at overgive sig og derved taber kampen.

Kæmperne kan også tabe en MMA-kamp, hvis deres lejr overgiver sig ved at kaste håndklædet i ringen. Dette kan være fordi, de er bekymret for deres kæmpers helbred, som måske gerne vil kæmpe videre på trods af at have pådraget sig voldsomme skader.

Hver UFC-kamp varer fem runder, hvor hver runde varer højest fem minutter. Hvis ingen kæmper har tvunget en sejr igennem efter fem runder, bliver vinderen udråbet efter dommernes beslutning.

Kæmperne forventes at gå i clinch med deres modstander, så de kan ikke undgå konflikt. En dommer advarer en kæmper, hvis denne mener, at kæmperen bevidst undgår konflikt. Men der er forskellige kamparter i MMA, og nogle kæmpere vælger at angribe meget sjældent frem for at gå efter at tvinge en overgivelse igennem på gulvet.

Sådan spiller man på MMA

At spille på MMA kan være en god måde at blive bekendt med sporten og begynde at følge specifikke kæmpere. De fleste MMA-begivenheder - såsom en UFC-nat - består af flere kampe, så du har altid et stort udvalg af kampe at vælge imellem og spille på.

Selvom en hurtig knockout typisk appellerer mest til publikum, er den mest almindelige slags væddemål inden for MMA at spille på vinderen. Dette kaldes for et kampvæddemål. I kampvæddemål spiller du på, hvilken af de to MMA-kæmpere, du tror vil vinde den givne kamp. For eventyrlystne spillere, som leder efter virkelig høje odds, er der mulighed for at spille på uafgjort i nogle tilfælde.

Et væddemål på antal runder er også et populært valg, når det gælder MMA betting. Når det gælder om at spille på antal runder, får du tilbudt en forudbestemt linje over/under, hvor du skal forudsige, om en MMA-kamp går over eller under et vist antal runder. Eksempelvis hvis linjen for antal runder er sat til 3,5, betyder det, at du enten vil satse på, at kampen består af mindst fire runder (over) eller højst tre runder (under).

At spille på runde og metode er også et populært væddemål inden for MMA betting odds. I runde og metode spiller du simpelthen på, hvornår og hvordan du tror, kampen slutter. Et eksempel kunne være KO i runde tre, hvor du vinder dit væddemål, hvis kampen slutter på knockout i den runde, du forudsagde.

Faktisk er vindermetode en typisk væddemålstype for MMA-fans, der sætter sig ind i sagerne. Der er fordi, de fleste kæmpere - især i UFC - specialiserer sig. Hvis for eksempel du ved, at en kæmper er bedst til at tvinge deres modstander til at overgive sig, vil du måske spille på dette som kampens udfald. Ligeledes, hvis din valgte kæmper har vundet sine sidste 15 kampe ved knockout, så er dette et godt væddemål for deres næste kamp.

Ubekræftede MMA betting odds

Du kan også lave et væddemål fremtidige MMA-kampe, hvilket er en god måde at lave et væddemål over længere tid, som kan køre i måneder. Populære fremtidsvæddemål inkluderer markeder for endnu ikke bekræftede kampe. Ligesom i boksning tager det måneder at forhandle de store kampe på plads. Det betyder, at der altid er ubekræftede kampe, som man regner med bliver arrangeret.

Derfor tilbyder Unibet fans chancen for at foretage tidlige væddemål på disse ubekræftede kampe, med den forventning at de bliver planlagt inden for en specifik tidsgrænse. Hvis kampen ikke e bekræftet inden for denne tid, bliver væddemålet annulleret og refunderet.

Mange UFC-væddemålsfans kan godt lide at spille på ubekræftede kampe for at få et forspring på odds. Ofte kan odds ændrer sig, når en kamp er bekræftet og kæmperne begynder at træne. Så at satse på en ubekræftet kamp kan nogle gange give dig et løft i odds.

Live MMA betting odds

Hos Unibet er vi dedikeret til at give dig de bedste odds på væddemål til MMA og UFC. Derfor tilbyder vi In Play odds på de største kampe hver måned. In Play væddemål fungerer ligesom normale sportsvæddemål, men det særlige er, at odds kan ændre sig øjeblikkeligt.

At spille In Play på MMA er en god måde at følge handlingen på og afprøve dine spilletaktiske evner fuldt ud. Det kan være svært at forudsige, hvornår det er bedst at foretage et In Play væddemål - men belønningerne kan også være store, hvis du laver det rette væddemål på rette tidspunkt.

For eksempel: En kæmper, som du overvejer at spille på, starter sin kamp dårligt. Dennes odds kan derfor blive større, da det ikke virker til, han/hun vil vinde. Men dette kan være præcise det øjeblikket, hvor du laver et In Play væddemål på, at kæmperen vinder, hvilket han så gør i tredje runde med en knockout. Sådan adskiller In Play væddemål sig fra at spille forud for kampen, for ikke alene vandt du væddemålet, men dine odds var også større. Selvfølgelig er der også nogle gange større risici ved at spille In Play.

Spil på de største UFC-begivenheder

UFC afholder store begivenheder omtrent hver måned. De er typisk markeret som ”UFC 235”, når der er en virkelig stor kamp på tapetet. Men der er også lokale UFC-begivenheder, begivenheder specifikt til transmission og specifikt for et land såsom UFC London.

De UFC-begivenheder, der er markeret med tal, er de største og tiltrækker mest opmærksomhed - så hvis du er ny til UFC-væddemål, er dette den store begivenhed du skal se for at få den bedste forståelse af sporten. De har også de største præmiepuljer, hvor kæmperne potentielt kan blive rige på at vinde kampe ved UFC-begivenheder med tal.

De fleste af UFC-begivenhederne med tal finder sted i USA, hvilket kan være svært for europæiske fans, da kampene derfor finder sted om natten. Men - ligesom boksning - kan de store kampe starte meget sendt i USA, hvilket kan være om morgenen i Danmark! Det betyder, at danske fans kan stille vækkeuret til at ringe tidligt og vågne op for at følge nattens store kamp.

Tag et kig på vores MMA betting odds