NBA betting guide

Basketball er en af verdens mest spændende sportsgrene, og vi er klar til at fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om, hvordan man spiller på basketball.

Basketball spilles i hele verden, men sportens højdepunkt er NBA i USA. Der er også to store konkurrencer i Europa — såsom den europæiske Euroleague — og i Asien er sporten også vokset betydeligt de seneste år.

OL er selvfølgelig det primære i international basketball, og det samme gælder World Cup, der finder sted hvert fjerde år. Men på klubniveau er NBA det mest betydningsfulde, og den tiltrækker mange fans fra hele verden.

I denne betting guide vil vi forklare, hvordan man spiller på basketball og hjælpe dig med at forstå, hvilke former for væddemål som du kan placere på sporten. Vores største fokus kommer selvfølgelig til at være på den bedste basketball-liga i verden; NBA. Husk i øvrigt på at du kan se NBA på Unibet TV, hvor vi viser alle kampene. Alt det kræver er en bookmakerkonto med penge på.

Læs med nedenfor og bliv en basketball og NBA betting ekspert på ingen tid.

Betting guide banner.gif

Basketball-regler - det grundlæggende

Basketball er en af de nemmeste sportsgrene at følge — og derfor også en af de mest spændende! Reglerne er meget enkle. To hold med fem spillere mødes på en bane, og målet er at score point ved at kaste bolden i modstanderens kurv.

Holdene får to point for hvert kast, der ramme i kurven, og tre point — som ofte kaldes en ”trepoint” — for hvert kast fra trepointsområdet, der går i kurven. Holdene kan også kaste skud, der giver et point, når der har været straffe, hvilket giver to ”frikast” mod kurven.

Spillerne skal drible for hver to skridt, de tager, mens de har bolden, og der er regler for, hvor længe et hold må være i angreb. Basketball er ikke tænkt som en kontaktsport, men der er altid nogen, der skubber, når et hold er i angreb.

Kampene varer mellem 120 og 150 minutter. Der er fire quarters på hver 12 minutters reel spilletid. Men på grund af alle stop, pauser og timeouts varer kampene meget længere.

Mest populære basketball-væddemål

Basketball er blandt de 10 mest populære og hurtigst voksende sportsgrene i verden - både i antal fans og spillere. Det er en meget intens sport, hvor der bliver spillet mere end 1.000 kampe på én sæson alene i NBA.

I en basketballkamp er der mange muligheder for at score point – mange flere end i andre sportsgrene som fodbold og ishockey. På grund af de mange point, der bliver scoret, bliver vilkårlighedsfaktoren i kampene mindre, når man for eksempel sammenligner med væddemål på fodbold.

Derfor vinder det bedste hold i basketball også meget oftere end i fodbold. Og derfor er det som regel også de bedste hold, der når til NBA Playoffs i slutningen af sæsonen.

Sådan spiller man på NBA-kampe

De fleste nybegyndere indenfor basketball-odds satser som regel på kampens resultat. Disse kampvæddemål giver ganske enkelt spilleren muligheden for at spille på en vinder. Da der ikke er uafgjort i basketball, er det den nemmeste måde at lære at spille på basketball på. Du spiller enten på, at hjemmeholdet vinder (1), eller udeholdet vinder (2).

Kampe der er uafgjort efter de fire quarters går i overtid, hvor der skal findes en vinder. Derfor tilbyder væddemålsmarkedet for basketball ofte spillere et kampvæddemål inklusiv overtid, så dette også er dækket ind.

Handicap-væddemål er stort i basketball på grund af den måde scoringerne fungerer på. Et handicap kan fungere på to måder: enten får det svageste hold hypotetiske point, når kampen starter, eller også får favoritholdet taget point fra deres samlede point. At gøre dette udjævner odds og gør væddemålene mere konkurrencevenlige.

Her kommer et eksempel:

I en kamp mellem Golden State Warriors og Los Angeles Lakers tilbyder vi dig et væddemål ”handicap – inklusiv overtid”, hvor Golden State vinder med mindst seks point (-5,5), eller Lakers ikke taber med mere end fem point (+5.5). Hvis du spiller på Warriors med handicappet, og de vinder med syv point, vinder du – så enkelt er det. Handicap-væddemål giver spilleren en chance for at få højere odds eller gøre et risikabelt væddemål mere sikkert.

Over/under-væddemål er også ekstremt populært indenfor NBA-odds. Dette er igen fordi, der af og til bliver scoret mere end 220 point i én enkelt kamp. Det betyder, at spillerne kun har en smal chance for at forudsige den korrekte score eller antallet af point i alt. Så der tilbydes ofte et over-/under-marked i stedet for.

I over/under-væddemål satser spilleren på, hvorvidt en kamp ender med flere eller færre point end et specifikt antal. Du kan derfor satse på, at en kamp mellem Pistons og Bucks ender +190,5 point. Hvis der bliver scoret 191 point, vinder du dit væddemål. Da der i gennemsnit bliver scoret mellem 180 og 220 point i en NBA-kamp, har de fleste over/under-væddemål odds på cirka disse point.

Du kan også satse på resultatet efter hver af de fire quarters samt resultatet efter første halvleg. Hvis du tror, at et hold starter godt, men måske ikke kan holde hele vejen, er dette en type væddemål, hvor du kan forbedre dine chancer for at vinde. Det fungerer som et kampvæddemål, hvor du spiller på det hold (1 eller 2), som du tror, der fører efter første quarter eller ved halvleg.

Enkelt spiller-væddemål er også stort i basketball — som regel fordi hvert hold har en stjerne. Du vil for eksempel gerne satse på, at Luka Dončić bliver topscorer for sit hold i en bestemt kamp. Dončić er en fremragende point guard, og slovenerens odds på topscoring i en kamp kan derfor være meget lave. Topscorer-væddemål er stadig populært i basketball, og det er en god måde at følge en spiller, du godt kan lide, selv om du ikke er tilhænger af spillerens hold!

Vinderspil i basketball

Der er også mange vinderspil, du kan satse på i NBA og basketball hvert eneste år. Her hos Unibet tilbyder vi markeder på vinderspil såsom vinder af NBA Championship, NBA MVP-vinder og Rookie of the Year.

Der kan være spillere, der støtter deres hold gennem en hel sæson, men det er som regel en stjerne fra det hold, der vinder NBA Champoinship, der vinder MVP. Derfor er det også godt at holde øje med, hvilket hold der ser ud til at ville klare sig godt i NBA-finalen, inden man satser på dette marked.

Rookie af the Year-væddemål ændrer sig også gennem hele sæsonen. Rookies er på deres første år i NBA, og de kommer som regel fra college og forsøger primært at vænne sig til at være professionelle. Der er dog flere, som har været Rookie of the Year, der bliver legender, såsom LeBron James, Michael Jordan og Shaquille O’Neal.

International basketball

Men vi har meget andet end odds på NBA. Europæisk basketball er enormt og især Euroleague — der er basketballsportens pendant til Champions League i fodbold. Her mødes de bedste europæiske hold fra lande som Spanien, Tyrkiet, Rusland og Italien hver uge.

Eurobasket er en stor international turnering i basketball, og den finder sted hvert fjerde år. Det er her de store basketball-nationer såsom Rusland, Serbien, Spanien og Slovenien mødes for at kæmpe om kontinentets hæder.

Basketball bliver også spillet til OL, og sporten har sin egen World Cup, der finder sted hvert fjerde år. USA har vundet World Cup fem gange og hentet 15 olympiske guldmedaljer.

Live streaming af basketball og væddemål under spillet

Vidste du, at du kan live streame basketball fra hele verden her hos Unibet? Vi tilbyder fans chancen for at se og spille på de største kampe i basketball fra hele verden direkte på din smartphone, tablet eller computer.

Live stream NBA hos Unibet i samtlige kampe i hele sæsonen. Denne service er tilgængelig for både for nye og eksisterende kunder. Mange NBA-kampe spilles nu om natten dansk tid på grund af tidsforskellen i forhold til USA. Men weekendkampe kan ofte ses om eftermiddagen og aftenen. Det betyder, at du kan følge verdens bedste hold hver uge, uden at det betyder, at du skal sætte vækkeuret til at ringe tidligt!

Du kan også live streame Euroleague og spille under kampene på alt, hvad der sker i denne turnering. De bedste hold fra kontinentet konkurrerer i Euroleague, der løber hvert år fra efteråret til foråret.

Kast dig over vores mange odds på basketball