NFL betting guide

NFL-væddemål er et af de største typer sportsvæddemål i verden, og millioner af spillere spiller på deres favorithold og stjerner hver uge, når det er sæson i amerikansk fodbold.

Og det er også en god måde at udvide dit kendskab til NFL på, samtidig med at du kan følge sporten live. Derfor giver vi dig her hos Unibet mulighed for at spille i kampene i alle kampe i amerikansk fodbold i hver eneste sæson.

NFL er det bedste udstillingsvindue for amerikansk fodbold, og den finder sted hvert efterår og vinter. Sporten er nu så populær, at der hvert år også bliver arrangeret kampe i London, samtidig med at der er rygter om, at der måske kommer en britisk franchise, der hvert år skal kæmpe i ligaen.

Historien omkring NFL er sådan set forbundet med historien om sportsbetting generelt. Det var da the National Football League (NFL) blev dannet i USA, at sportsbetting virkelig voksede i popularitet. Spillere fra hele verden kan i dag både spille på og se NFL, uanset hvor de befinder sig. Populariteten er også bare blevet større og større i Danmark, hvor særligt vores Super Bowl stream trækker tonsvis af seere til skærmen. For at finde ud af mere om denne populære amerikanske sport kan du tage et kig på vores NFL betting guide nedenfor.

Betting guide banner.gif

Amerikansk fodbold regler - en forklaring

Amerikansk fodbold er en holdsport, hvor to hold kæmper mod hinanden, og hvor målet er at score flere point end modstanderen. For at gøre det skal bolden ind i modstanderens ”end zone”, eller den skal sparkes ind mellem deres målstolper. At få bolden ind i end zone kaldes en touchdown, og det giver seks point. Man får et ekstra point for et forsøg (conversion) ved at sparke bolden mellem stolperne.

De grundlæggende amerikansk fodbold regler er ret simple. Det hold der har bolden skal forsøge at komme frem på banen. De har fire forsøg til at få bolden 10 yards fremad. Hvis de ikke kan det, får det andet hold bolden. Hvis de når 10 yards, får de fire nye forsøg.

Der er egentlig to ”hold” på det samme NFL-hold. Det ene er angrebet, der er på banen, når holdet har bolden. De skal forsøge at score point. Det andet er forsvaret, der kommer på banen, når holdet ikke har bolden.

De to hold stiller op overfor hinanden i hvert enkelt spil. Bolden ”springer” ofte tilbage til quarterbacken, som herefter afgør, om han kaster bolden eller selv løber. Hvis quarterbacken bliver tacklet, kaldes det et ”sack”.

En NFL-kamp har fire quarters, der varer 15 minutter hver. Hvis det står uafgjort, når kampen er slut, spilles der overtid. Det hold der først scorer i overtid vinder kampen.

Væddemål i amerikansk fodbold - en forklaring

Amerikansk fodbold er langt den mest populære sport i USA, og den var længe kun populær der. I takt med udviklingen af online væddemål og live streaming er sporten blevet mere tilgængelig, og at se fodbold på en søndag er ikke længere kun en amerikansk tradition.

Søndagskampene starter ofte mellem 18:00 og 21:00 dansk tid, hvilket gør dem til den perfekte sport at sende i den bedste sendetid og slutte weekenden af med. Der er også kampe torsdage, lørdage og mandage — men disse kan være på asociale tidspunkter midt om natten for fans i Danmark.

Kampene er også oplagte til sportsvæddemål, da der altid er masser af spil, der kan spilles på både før og under kampene. I næste afsnit gennemgår vi de mest populære væddemål i amerikansk fodbold.

Sådan fungerer NFL-væddemål

Det store væddemål som mange NFL-fans hælder til, når de starter med at spille er kampvæddemål. Her satser man på, hvem der vinder kampen. Da uafgjort er meget sjældent i NFL, satser man enten på, at hjemmeholdet vinder (1), eller at udeholdet vinder (2). Kampvæddemål omfatter overtid, hvilket er, når kampen slutter med uafgjort i ordinær spilletid, og den fortsætter til et hold scorer.

Chancerne for at gå i overtid er små, og det er endnu mere sjældent, at det stadig er uafgjort efter endt overtid. Derfor vælger de fleste spillere kampvæddemål, hvor overtid indgår.

Et andet meget populært spil i NFL er handicap-væddemål. Der bliver som i rugby scoret mange point i amerikansk fodbold. Det betyder, at hold nogle gange kan vinde med 30 eller 40 point. Handicap-væddemål udjævner odds, så kampe der ikke er jævnbyrdige bliver mere jævnbyrdige.

Lad os tage Atlanta mod San Diego som et eksempel. Lad os sige, at Atlanta giver 1,30 for at vinde, og San Diego giver 5,00. Du placerer et +10,5 point handicap på San Diego for at jævne oddsene ud. I dette tilfælde taber du kun dit væddemål, hvis Atlanta vinder med en margin på mere end 10,5 point.

Over/under-væddemål er også meget populært i amerikansk fodbold, fordi der bliver scoret så mange point i en kamp. I dette spil spiller man ikke præcist på, hvor mange point der bliver scoret. Man forudsiger i stedet om det samlede antal point, der bliver scoret, er over eller under en vis grænse. Man kan derfor satse på, at en kamp ender med +27,5 point. Man vinder sit væddemål, hvis der er mere end 27,5 point i kampen.

NFL spiller-væddemål

Der er stigende interesse for spillerne i NFL-kampe, og mange spillere vil gerne satse på de enkelte spillere. Det betyder, at der er mange tilgængelige NFL spiller-væddemål. Det største væddemål er første touchdown. Dette er som regel forbeholdt enten quarterbacken på et af holdene — som drøner frem i end zonen under et spil — eller en wide reciever.

Wide receivere er egentlig som angrebsspillere i fodbold eller de bedste batmænd i cricket. De scorer flest point og får ofte meget opmærksomhed. Derfor er der mange fans af NFL-væddemål, der spiller på, at wide receivere scorer de første eller de sidste point i en kamp, samt at de får flest point i alt.

Interceptions er også vigtige i NFL, og de kan ændre kampene fuldstændig. Det er, når en forsvarer får fat i bolden under en aflevering fra den angribende quarterback. Når bolden ”skifter” går forsvaret til angreb og har mulighed for at score en touchdown. Man kan satse på, at spillere får interceptions og også på antallet af skift i kampene.

NFL-vinderspil

Man kan også satse på NFL-vinderspil. En af disse muligheder er NFL Championship-væddemål, hvor du kan satse på, hvem der vinder titlen det år. Dette er et meget populært væddemål, og odds på et hold kan ændre sig markant i løbet af en sæson, så timing er vigtig.

At spille på NFL MVP er et andet populært væddemål, og et du måske ikke kendte til før Super Bowl - sæsonens største og sidste kamp. De to hold der mødes i finalen har formentlig den mest værdifulde spiller i deres trup. NFL MVP bliver ofte givet til den spiller, der har bidraget mest hos det hold, der ender med at vinder mesterskabet. Quarterbacks får mest opmærksomhed i NFL, og de er som regel favoritter til at vinde MVP hvert år.

Amerikansk college fodbold-væddemål

Her hos Unibet kan man hver sæson spille live på NFL i vores sportsoversigt! Vi tilbyder nye og gamle spillere chancen for at spille under kampene ved hjælp af vores konstant skiftende odds-markeder. Vi sørger for, at odds er præcise og opdaterede med de seneste spil.

Husk dog på at NFL ikke er den eneste liga, hvor der spilles amerikansk fodbold. Du kan hele året også spille på college fodbold fra din smartphone, pc eller tablet. College fodbold er sportens fundament og udklækningssted for de bedste spillere i verden. Der er hård konkurrence, og der er lokale og nationale turneringer hele året.

Holdene konkurrerer om at spille kampen i College Football Playoff National Championship, som reelt er college fodboldfinalen. Den finder sted hvert år i slutningen januar. Men der er også mange Bowl-kampe hvert år i college fodbold. Det er kampe, hvor de 12 bedste hold i landet bliver inviteret til at spille.

College fodbold er den primære vej for spillere, der gerne vil konkurrere i NFL, og de bliver udvalgt af ligaen. Kampene kan blive spillet foran 80.000 tilskuere, og spillerne kan blive legender på deres skoler. Det ultimative mål er at lande en NFL-kontrakt, men kun cirka 250 om året kommer videre fra deres uddannelse via NFL til den professionelle liga. Andre kan prøve at komme på hold og få en gratis agent, men Draften er vejen for de unge stjerner.

Tag et kig på vores mange odds på amerikansk fodbold