Odds på hvid jul i de største danske byer

Julen ligger og lurer lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at man skal til at spekulere over, om det mon bliver landsdækkende hvid jul for første gang siden 2010. Rent statistisk set har der været landsdækkende hvid jul 9 gange i de sidste 120 år. Det vil altså sige, at der er 7.50 procent chance for, at vi får en dansk hvid jul i 2021.

John Cappelen, som arbejder for Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), havde følgende at sige om chancerne for en hvid jul i Danmark forrige år:

- ”Hvid jul er langt mere almindeligt i nogle lande end andre. I Europa er sandsynligheden for hvid jul mindre, desto længere vestpå man er. I Danmark er der ikke hvid jul så ofte. Chancerne for landsdækkende hvid jul er blot 8 procent. I langt de fleste tilfælde er vejret den 24. december sidst på eftermiddagen gråt og mildt. Juleaften i 1977 var den varmeste af slagsen med de højeste temperaturer op til juleaften på over 12 plusgrader”, udtalte John Cappelen til Århus Stiftstidende i 2018.

Til sammenligning så var den koldeste juleaften nogensinde i 2010, hvor der blev målt intet mindre end 18 minusgrader i Aalborg.

 

Unibet tilbyder odds på hvid jul i flere forskellige byer

Her hos Unibet udbyder vi dog ikke odds på om det bliver en landsdækkende hvid jul. Vi vil hellere give vores spillere chancen for at spille på, om det bliver hvid jul i de fire største danske byer samt Esbjerg, Holstebro og Rønne.

Sandsynligheden for en lokal hvid jul er bestemt til at få øje på. Det skete for eksempel for tre år siden (2018) i både Nordjylland, Nordsjælland samt Bornholm. Det var dog første gang i 8 år (siden 2012), at der var en lokal hvid jul i dele af Danmark.

Statistisk set har der siden 1900 været hvid jul i en eller flere danske byer i 35 ud af 120 år eller i 29,17 procent af tilfældene eller cirka én gang hvert tredje år.

Nedenfor kan du se en tabel med de forskellige hvid jul odds fra hver af de 7 byer:

OBS: Vores krav for et vindende væddemål er, at byen er dækket af mindst 1 centimeter sne på jorden.

By

Odds på hvid jul (ja)

Odds på hvid jul (nej)

Aalborg

5.00

 

Aarhus

6.00

 

Esbjerg

8.00

 

Holstebro

5.00

 

København

7.00

 

Odense

6.00

 

Rønne

6.00

 

 

Tips og tricks til at placere odds på hvid jul

Når man skal finde frem til det helt perfekte hvid jul odds, er det selvfølgelig vigtigt, at man har haft næsen godt begravet i historie- og statistikbøgerne. Der er dog ingen grund til at skynde sig ned på biblioteket, da vi allerede har lavet al det hårde benarbejde!

Fra 1953 og frem til 2005 viser tal fra DMI, at der blot var hvid jul på landsbasis 4 gange, mens tallene var en del højere for Hovedstaden. Der var således hvid jul i København 9 ud af 52 gange, hvilket vil sige lidt over 17 procent. Tager man en tur op nordpå, bliver tendensen blot endnu mere tydelig. Aalborg har nemlig haft hvid jul 17 gange mellem 1953 og 2005, og det svarer til 32,7 procent eller en tredjedel af tilfældene.

Sandsynligheden for en lokal hvid jul er lavest i Sydvestjylland, men i 2002 var det rent faktisk den eneste danske landsdel, hvor det skete. Det hører også med til historien, at der er større chance for en sydvestjysk hvid jul end en landsdækkende!

Se vores odds på hvid jul her