Tennis betting guide

Tennis er en af verdens mest populære sportsgrene - folk fra alle verdenshjørner elsker adrenalinen og spændingen, som en stor tenniskamp kan skabe. 

Tennis-væddemål kan virke svært, hvis du ikke er bekendt med sportsgrenen, men der er masser af muligheder for at forbedre din viden om tennis, mens du spiller på kampene. Tenniskalenderen både for mændenes og kvindernes turneringer kører året rundt – undtagen december, hvor spillerne har ferie. Det betyder, at du aldrig mangler noget at se og spille på.

Denne vejledning fører dig gennem det grundlæggende om at spille på tennis, og hvordan diverse tennis regler fungerer. Du får en forståelse for, hvordan spillet spilles og hvad der er de bedste markeder for tennis-væddemål både for nybegyndere og erfarne spillere.

Betting guide banner.gif

Tennis regler – det grundlæggende

Tennis er en af de mest populære sportsgrene i verden og følges af millioner hvert år. Sporten består som regel af to spillere, som spiller mod hinanden på hver sin side af et net med en ketsjer for at få bolden over på den anden spillers banehalvdel. I double er det dog et hold på to spillere, der står over for et andet hold på to spillere.

Formålet er at score point ved at ramme bolden for at vinde partier, sæt og til sidst kampen. Når en spiller rammer bolden, skal den lande på modstanderens banehalvdel for at gælde. Point scores ved at tvinge modstanderen til at lave fejl såsom at ramme nettet, skyde udenfor banen eller slå bolden forbi modstanderen, så den hopper mere end en gang.

Sådan scores point i tennis

Scoring i tennis virker kompliceret i starten, men det bliver nemt, når du ved, hvordan det fungerer. Spillerne kæmper om at vinde et parti. Den der først vinder 6 partier vinder et sæt. Den der først vinder 2 eller 3 sæt vinder kampen (afhængig af kampens længde).

Scoringssystemet er 15, 30, 40, parti. Hvis du server i starten af kampen og vinder et point, får du 15-0. Hvis din modstander vinder næste point, er det 15-15. Og sådan fortsætter det, indtil en af spillerne har et parti (scorer 4 point). Spilleren skal dog vinde med 2 point. Så hvis scoren når 40-40, er man á point, altså står lige, og så skal spilleren vinde ”fordel”, før denne kan vinde det sidste point, der giver partiet. Hvis spilleren har fordel, men taber det næste point, står man igen á point.

Den der først vinder 6 partier vinder sættet. Men ligesom med point i et parti skal et sæt vindes med to partier. Så hvis scoren er 5-5, kan spilleren kun vinde sættet 7-5. For at undgå at et sæt varer for evigt, opstår der en tiebreak, hvis man når til 6-6, hvor spilleren der først får 7 partier vinder sættet. Spilleren skal dog stadig vinde med 2 partier, så tiebreaken kan i princippet fortsætte uendeligt.

De fleste tenniskampe spilles over 3 sæt, hvor den spiller, der først vinder 2 sæt, vinder kampen. Grand Slam-begivenheder og andre store turneringer kræver dog, at mændene spiller kampe på 5 sæt.

Det er også værd at bemærke, at nogle Grand Slams har en regel om, at det 5. sæt i en kamp ikke kan vindes i en tiebreak. Dette har ført til kampe, der varede over 10 timer, såsom et sidste sæt på 70-68 i kampen mellem John Isner mod Nicolas Mahut i 2010.

Hvordan spiller man på tennis?

Unibet tilbyder mange former for væddemål på tennis. Du kan satse på alt fra mændenes ATP-turnering til kvindernes WTA tour samt de prestigefyldte Grand Slam-turneringer og meget andet.

Hvis du er helt ny i at spille på tennis, er det nyttigt først at tjekke verdensranglisten. Spillerne får et bestemt antal rangeringspoint, når de spiller og vinder i forskellige turneringer – jo større turnering, jo flere point at vinde. Når du er blevet bekendt med spillerne, kan du begynde at overveje andre ting såsom det underlag, kampene spilles på. Der er typisk 3 forskellige slags baner: grusbaner, hårde baner (hardcourt) og græsbaner. Nogen spillere kan være stærkere på nogle underlag end andre, hvilket er værd at huske på, når man spiller på tennis.

De forskellige typer tennis-væddemål

Direkte væddemål er en af de mest spændende og populære slags tennis-væddemål. Der spiller du på den spiller, der vinder en specifik turnering såsom Wimbledon eller US Open. Som et langtidsvæddemål kan du spille på en af spillerne og følge dem tæt under turneringen – det giver dig nogen at heppe på, hvis du ikke allerede har en favorit. Direkte væddemål kan også kaldes vinderspil.

Kampvæddemål i tennis er meget enkelt – du spiller på, hvem af de to spillere, der vinder kampen. Modsat fodbold og hockey kan en kamp i tennis ikke ende uafgjort, så du skal kun tænke på, hvem af spillerne der vinder kampen.

I en tenniskamp kan du også spille på partierne og sættene. En tenniskamp består af 3 til 5 sæt, der hver har mindst 6 partier. En af måderne, du kan spille på sæt og partier, er over/under. I over/under spiller du for eksempel på antal partier i et specifikt sæt. Så hvis du sætter dine penge på ”over 9,5” partier i 3. sæt, vinder du, hvis der er 10 eller flere partier i det sæt. Det er også muligt at satse på den rette score af både partier og sæt, samt hvorvidt der opstår á point eller tiebreaks.

En anden populær måde er handicap-væddemål i tennis. Handicap kan både spilles i sæt og partier. I handicap-væddemål får en af spillerne en hypotetisk fordel eller ulempe, der vises som at denne får flere eller færre point. Du kan for eksempel spille på -1,5 partiers handicap til Stefanos Tsitsipas i et sæt mod Kei Nishikori. Du vinder, hvis Tsitsipas vinder sættet med mindst 2 partier.

Spillerspecials er en anden sjov måde at satse på spillere i hele sæsonen eller i specifikke turneringer. For eksempel kan du spille på, at grus-specialisten Dominic Thiem vinder mindst en Grand Slam i en sæson. Det giver dig lidt råderum, hvis han har problemer i årets første to Slams.

At satse på at en spiller når til et vist et punkt i en Slam, er også et sjovt væddemål. Hvis du for eksempel tror, at Simona Halep flyver igennem åbningsrunderne i French Open, men du ikke tror, hun når til semifinalerne, fordi hun kan møde Naomi Osaka i kvartfinalerne, kan du satse på, at Halep ryger ud før eller senest under kvartfinalerne.

Spil på tennis live

Tennis er også den perfekte sport til live spil. Der er fordi, der er regelmæssige pauser mellem partier og endda mellem pointene. Det betyder, at væddemålsmarkederne under spil altid er i gang, fordi udviklingen i en tenniskamp kan svinge voldsomt.

Mange fans af tennis-væddemål kan godt lide at spille live for at udnytte odds til deres fordel. Dette er særligt stærkt i herretennis, hvor det at have serven er afgørende for at vinde kampe. Fordi herretennis kan være så afhængigt af, hvem der server, kan det at bryde serven – hvor spilleren, som modtager serven, vinder partiet – forårsage store udsving i odds.

Dametennis er mindre afhængig af serven og muligvis derfor en mere konkurrerende sportsgren. At satse på odds før kampen i dametennis kan være mindre pålideligt end for herrerne. Men udsving i odds i kvindernes kampe – hvor det er mere normalt at bryde en serv – gør det perfekt til at spille på tennis live.

Nogle fans kan godt lide at spille på udfaldet af partier eller endda point undervejs i en kamp. Det kræver gode evner og en del held at dømme, om en spiller er ved at bryde en serv og udløse store ændringer i odds.

Tennis live streaming og spil

Hos Unibet TV kan du benytte dig af vores tennis live streaming og spille på tusindvis af kampe hvert år, mens de er i gang. Vi dækker de største turneringer på kloden både på ATP og WTA Tours. Tennis live streaming betyder, at du kan træffe en mere velovervejet beslutning, når du spiller på en kamp. Du kan følge spillernes temperamenter, hvilken form de er i, og endda finde ud af, om de passer godt til den spillestil, som deres modstander tvinger dem til at spille.

Tennis er en global sportsgren, hvilket betyder at vores tennis live streaming og væddemålsmarkeder under kampene til tider kan køre natten igennem, hvis der spilles turneringer i USA, Sydamerika, Australien eller Asien.

Slå dig løs og spil på tennis