Hvordan kan jeg regne ud, hvilken hånd min modspiller har?

At læse en hånd i poker kan være en af de sværeste evner at lære, især når man spiller online poker, da man ikke kan se nogen fysiske tells, som din modspiller måtte have. Men når du er begyndt at beherske denne del af spillet, vil dine resultater forbedres betydeligt i pokerturneringer.

Poker guide banner.gif

Gæt din modspillers hånd før floppet

Læsning af hånden begynder før floppet, og der er et antal faktorer, som du kan bruge som dit beslutningsgrundlag. Hvis du holder øje med de andre spillere ved dit pokerbord, vil du efter et antal hænder begynde at få en fornemmelse af, hvordan de spiller, og om du bør opfatte dem som en stram eller løs spiller. Det vil oftere være meget lettere at læse, hvilke hænder en stram spiller har, da du vil kunne begrænse mulighederne til meget færre mulige hænder.

Mulige hænder i online poker

Mulige pokerhænder er også et vigtigt emne at diskutere, når man generelt taler om at læse hænder. Når du først begynder på at spille online poker, er det ofte fristende at prøve at gætte præcist, hvilken hånd din modspiller har, og så handle efter, hvorvidt du kan slå den hånd eller få modspilleren til at folde.

Da poker er et spil med begrænset information, er det meget mere givtigt at overveje din modspillers mulige hænder, og så udarbejde hvorvidt du kan slå de mulige hænder eller få dem til folde.

Størrelsen på din modstanders indsats siger meget

Størrelsen på indsatser er en vigtig faktor, man skal overveje, når man prøver at læse sin modspillers hånd. De fleste spillere vælger størrelsen på deres indsats med god grund, og det er op til dig at regne ud, hvorfor din modspiller har valgt at satse eller forhøje med et vist beløb.

På samme vis skal du overveje, hvis din modspiller vælger at forhøje før floppet og så står på floppet, hvorfor din modspiller vælger at vise styrke og derefter svaghed. Er det et forsøg på at narre dig i en fælde eller en ægte opgivelse af hånden?

De fleste spillere vil naturligt følge visse indsatsmønstre alt efter deres hånds styrke, og når du har udregnet din modspillers mønstre, vil det vise sig at være nyttig viden.

En spiller vil måske forhøje til et vist beløb før floppet, når han sidder med en stærk hånd, og vælge at forhøje til et andet beløb med en mere usikker starthånd.

Din modspillers position ved pokerbordet

Til slut kan en spillers position også give dig et tip om deres hånds styrke. De fleste spillere vil korrekt vælge at spille flere hænder på knappen, og voldsomt begrænse antal hænder, som de spiller fra tidligere positioner. Hvis du spiller over for en, som spiller fra en tidlig position, kan du ofte med sindsro formode, at han spiller ud fra stærke, mulige hænder.

Hvis du gerne vil prøve dine evner til at læse hænder ved bordene, kan du tilmelde dig en konto hos Unibet i dag og prøve vores prisbelønnede pokersoftware mod tusinder af andre spillere fra hele verden.

Tilmeld nu og spil poker