Hvorfor er positioner vigtige i online poker?

"Position" et af de vigtigste koncepter, man skal forstå for at kunne spille poker og pokerturneringer. Uanset om du spiller pengespil, turneringer eller Sit n Go's - positionen er afgørende for, om du får penge ind. Før vi behandler spørgsmålet om, hvorfor det er så vigtigt, så lad os først kigge på, hvad er en position overhovedet?

Position er din plads ved bordet i forhold til dealerknappen, hvor knappen anses for at være den mest fordelagtige plads at have, og hver plads til højre falder i værdi, indtil vi er nået hele vejen rundt.

Poker guide banner.gif

Positionerne ved et bord med seks spillere

 1. Knappen”, som er den spiller, der har dealerknappen
 2. Til venstre for knappen er “small blind
 3. Derefter har vi “big blind
 4. Så har vi “under the gun” hvilket blot er et underligt navn for den person, som er til venstre for big blind og derfor den spiller, som skal handle først før floppet
 5. Så har vi “hijack” (hvilket henviser til at kapre knappens fordelagtige position)
 6. Til slut har vi “cut off” (hvilket kan henvise til den sidste position, hvor en løs forhøjelse anses for at være acceptabelt).

Når nogen omtales som at "være i position", betyder det typisk, at de er den sidste til at foretage en handling. Man har derfor alle tilgængelige informationer, før man skal handle, hvorimod modspillerne skal handle uden at vide, hvad man har tænkt sig at gøre.

Online poker er et informationsspil

Man vil ofte stille sig selv følgende spørgsmål: “Hvilken pokerhånd har min modspiller?", og selvom der ikke er nogen pålidelig måde at besvare det spørgsmål på med 100 % præcision hver gang, så er der måder, hvorpå vi kan finde frem til et kvalificeret gæt på hvilken type hånd.

Måden at gøre dette på afhænger fuldstændigt af de informationer, som vores modspiller afgiver gennem sine handlinger (satse, forhøje eller stå) og størrelsen på deres indsatser. Position afgør, hvornår man får den information, og det behøver ikke nævnes, at det er meget bedre at få denne information, før man skal handle, end at få det efter man har lagt penge i puljen.

Der er ikke noget værre end at foretage en stor indsats med dit stærke par og så blive forhøjet, så er du helt fortabt uden at vide noget. Ved at sørge for, at vi så vidt muligt spiller vores hænder, når vi "er i position", vil vi have al informationen og alt værktøj til rådighed, før vi overhovedet lægger penge i puljen.

En hurtig test af dine pokerevner

I et pengespil med 6 spillere og 0,50/1 € forhøjer spiller A under the gun (UTG) til 3 €, spiller B kalder på knappen (BTN) og du kalder small blind (SB) med klør ti og hjerter ti.

Så tre spillere får lov til at se floppet på k7 k8 s5 (10 € i puljen). Du står, spiller A satser 7 € og spiller B forhøjer til 24 €.

Hvilken spiller har mest information til at hjælpe med at træffe en beslutning?

 1. Dig
 2. Spiller A
 3. Spiller B

Og hvad er den bedste beslutning for dig?

 1. Kalde
 2. Gå all in med dine 100 €
 3. Folde
 4. Ønske du havde en anden position og folde.

Test dine pokerevner i en af vores mange pokerturneringer.

Svar: 4

Tilmeld nu