Rangering af pokerhænder med snydeark - Begyndervejledninger til poker

Reglerne for poker er enkle, og det samme gælder for måden, hvorpå hænderne er rangeret. I alt er der 10 forskellige slags hænder, du kan have. Disse hænder rangeres fra top til bund, hvilket er fra Royal Flush til højeste enkeltkort.

Hvis du gerne vil have råd om, hvilke hænder du bør spille og hvilke, du ikke bør spille, så kig på vores vejledning til starthænder, hvor du finder et snydeark.

Du har sikkert hørt denne gamle talemåde: ”Det tager en dag at lære poker, men en levetid at mestre". Dette er virkelig rigtigt, da det tager masser af øvelse og erfaring for at blive bedre til online poker. Men med den rette indlæringsstrategi og pokertips på plads vil det tage dig meget mindre tid at blive bedre til poker, selv hvis du starter fuldstændigt fra bunden.

a4-poker-hands-da

I Texas Hold’em poker, som er den mest populære form for poker, er det ligegyldigt, hvor kortene kommer fra. Du kan danne en hånd ud af dine to kort på hånden og tre kort på bordet, et kort på hånden med fire på bordet eller med alle fem kort, som er på bordet. Bemærk, at hvis du har en hånd med alle fem kort på bordet, vil din modspiller som minimum have mindst samme hånd og muligvis bedre.

I Pot Limit Omaha er reglerne ret anderledes. Sørg for at læse vores vejledning og se videoen om Pot Limit Omaha for mere information.

Poker guide banner.gif

Grundlæggende rækkefølge for pokerkort

Poker følger samme grundlæggende rækkefølge for kortene som de fleste andre kortspil. Det højeste kort er et es efterfulgt af konge, dronning og knægt. Derfra går det nedad i tallene fra 10 til 2. Dette betyder, at et par esser er højere end et par konger, og tre ens i knægte vil slå tre ens i syvere

Højeste kort i straight eller flush bestemmer

Hvis du har samme hånd som en modspiller, eksempelvis en straight, har det højeste kort i straighten betydning. Så en straight fra 10 til es slår en straight fra 9 til konge. Det samme gælder for alle andre hænder, hvor hænderne er samme slags.

Dine høje kort afslutter Hånden

Hvis pokerhånden ikke dannes med fem kort, eksempelvis ved fire ens, er det sidste kort det højeste kort, som er tilgængeligt. Dette kan være et kort, du har i dine hænder, eller et kort, som ligger på bordet. Det samme gælder for to par og et par.

Snydeark over pokerhænder til download og opbevaring

Hvis du stadig er ved at lære at spille online poker, kan det være en god ide at gemme snydearket til poker oven over som referencemateriale. Du kan downloade billedet og åbne det, når du spiller poker, for at holde styr på, hvilken hånd der slår hvilken.

Tilmeld nu