Styr dine følelser ved pokerbordet

Hvis du har spillet online poker før, har du sikkert hørt nogen sige: "Jeg skulle ikke have kaldet, men jeg var på tilt". Tilt bruges til at beskrive en spillers vrede følelsestilstand ved et pokerbord, som får vedkommende til at spille dårligt og ustyrligt.

Den del af hjernen, som reagerer først, når du er vred, er den del med instinkterne. Det er den del, som lader dig reagere hurtigt uden at tænke først. I online poker fører det til, at du tager hurtige beslutninger uden omhyggelige overvejelser.

At styre sine følelser er derfor en vigtig evne i poker, og alt, som påvirker din dømmekraft, vil påvirke dit pokerspil negativt.

Poker guide banner.gif

Vrede opstår, når forventninger ramler imod virkeligheden

Forestil dig, at du har en god hånd og går all in fra starten af. En modspiller beslutter sig for at kalde og kortene lægges ud på bordet. Du holder føringen, mens dealeren vender flere kort, men det sidste kort giver din modspiller sejren.

Set rationelt er der intet utroligt ved denne pokerhånd. Du skulle have vundet pengene som 69 % favorit og burde være glad over det. Men din modspiller vil vinde 3 ud af 10 gange, og dette viste sig at være en af de gange.

Det kan ikke undgås, at du føler dig irriteret, når denne situation opstår, pga. dine forventninger om at vinde. Du må ikke miste styringen over dine følelser ved at blive skuffet.

Du må acceptere, at der er en rimelig chance for at tabe, og at du ikke kan styre udfaldet.

Vær ærlig om, hvad du føler

Vi påvirkes alle til en vis grad af vores følelser. Det er der intet galt med. Du skal være ærlig med, hvad du føler, når du føler det. Du bør også identificere, hvad der udløste din reaktion.

Blot ved at indrømme din vrede og identificere årsagen vil du sandsynligvis stoppe kædereaktionen, som fører til vrede. 

Tag en pause

Hvis det ikke hjælper, så rejs dig op og gå væk fra computeren. En kort pause burde hjælpe dig med at genvinde fatningen.

Hvis du mener, at du burde tage en længere pause fra at spille, tilbyder vi også muligheden for selvudelukkelse. Kig på vores ansvarligt spilsektion.

Spil en pokerturnering