Styring af Bankroll i Poker

Der er mange fordele ved en solid styring af sin bankroll i online poker; du skal ikke bekymre dig om penge, hvilket i sidste ende betyder, at du kan spille på en mere afslappet måde og træffe bedre beslutninger omkring din pokerstrategi.

Hvis du spiller med en lav bankroll, vil der konstant være et pres for at vinde penge, hvilket kan føre til frustration og tilt. Hvorledes du bestyrer din bankroll afhænger også af, hvilken slags pokerspiller du er, hvilke spil du spiller og din villighed til at løbe en risiko.

Fritidspilleren

Fritidsspilleren har en lille bankroll, som let kan erstattes, og behøver ikke være særlig bekymret for at bestyre sin bankroll, da konsekvenserne ved at gå fallit er minimale. En bankroll på omkring ti buy-ins er tilstrækkeligt for denne type spiller.

Den seriøse amatørspiller

Konsekvenserne ved at gå fallit er værre for den seriøse amatørspiller med en større bankroll. Denne spiller skal derfor have en større bankroll alt efter eventuelle grænser. Hvis en seriøs amatørspiller går fallit og ikke kan erstatte sin bankroll, skal han måske starte forfra ved den laveste grænse. En bankroll på omkring 25 buy-ins for NLHE, 40 for PLO, 50 for MTT'er og 30 for SNG'er er normalt tilstrækkeligt for denne spiller.

Den professionelle spiller

Den professionelle spiller får hele eller det meste af sin bankroll ved at spille poker online. Hvis denne spiller går fallit, vil det være en katastrofe, da han så er arbejdsløs. Korrekt styring af bankroll er afgørende i dette tilfælde for at minimere sandsynligheden for, at dette sker. En bankroll på omkring 50 buy-ins for NLHE, 75 for PLO, 100 for SNG'er og 200 for MTT'er er normalt tilstrækkeligt for denne spiller.

Prøveskud

Nogle gange er det nyttigt at prøve et spil på et niveau over din nuværende bankroll for at blive en bedre pokerspiller og lære nye ting om spillet. Når du foretager et prøveskud, er det afgørende ikke at spille med "skræmte penge", så du er i rette sindstilstand og klar til pokerudfordringen.

Sørg for, at du er afslappet og udhvilet, før du spiller. Spillet, som du giver et prøveskud, vil have svagere spillere end normalt, og du har ikke tabt de sidste mange spil i træk. Du bør også sætte en stopgrænse for tab. Hvis din grænse er 5 buy-ins, bør du bevæge dig nedad igen efter at have tabt 5 buy-ins. Hvis prøveskuddet går godt, kan du progressivt begynde at afprøve den grænse oftere.

Konklusion

Selv de bedste pokerspillere kan tabe mange spil i træk og lide af negative udsving fra tid til anden. Hvis du lader din bankroll i poker bestemme, hvilket niveau du spiller på, vil du kunne overleve nedturene og fortsat bevæge dig opad i størrelsen på dine stakke og blive en bedre pokerspiller.  

Vær med i en pokerturnering