Cykling

Tour 2019 odds og optakt: Kan Thomas trampe sig til endnu en sejr?

juni 16, 2019

Geraint Thomas snød hele feltet sidste år og endte øverst på podiet, og nu vil waliserne forsøge at gentage bedriften, men det bliver nemmere sagt end gjort. 21 etaper på 23 dage sætter sine tydelige spor på samtlige ryttere, men det er rigtig gode nyheder for de opmærksomme og dygtige sportsbettere.

Læs med i vores optakt hvor vi tager et kig på forhåndsfavoritterne, en enkelt underdog og et par dark horses til at vinde dette års udgave af Touren.

 

Forhåndsfavoritter

Med Chris Froome ude så har Geraint Thomas (odds 5.00) endnu mere frit spil at gå efter Tour-sejren. Thomas, som var den første rytter til at vinde løbet udover Froome siden 2014, gjorde det godt ved Romandiet rundt i maj måned, hvor han sluttede som treer. Det var helt sikkert et godt tegn for Thomas og en stor lettelse for hans fans, der har været bekymret det meste af året på grund af hans langsomme start på denne sæson. Før Romandiet sluttede han som 12’er ved Stade Bianche, trak sig fra Tirreno-Adriatico på grund af maveproblemer og styrtede ud af Baskerlandet Rundt. Formen han viste i Romandiet var mildest talt opmuntrende, og han virker til at kunne være tilbage på 100 procent, når Touren starter i begyndelsen af juli.

En anden af forhåndsfavoritterne er Richie Porte (odds 301), og han kan simpelthen ikke vente på at modbevise sine kritikere efter at have styrtet ud af to Tours i træk. Rent faktisk nåede han ikke at cykle meget mere end 10 kilometer i sidste års udgave. Australieren har dog langt fra haft en god sæsonstart, da han blot blev nummer 38 ved Catalonien Rundt. Det blev fulgt op af en femteplads ved Tour de California og en 11. plads ved Critérium du Dauphiné. Sidstnævnte løb blev i øvrigt vundet af danske Jakob Fuglsang, der også står med gode kort på hånden for at ende øverst på Tour-podiet i år (udgået på grund af brækket hånd).

En ung gut der er kommet lidt ud af ingenting er 22-årige Egan Bernal (odds 2.50). Ligesom Geraint Thomas kører han for Team Ineos, og han gjorde en fantastisk figur som hjælperytter i sidste års Tour, hvor det blev til en flot 15. plads. I 2019 har han indtil videre vundet Paris-Nice og sluttede også på podiet ved Catalonien Rundt. Det helt store spørgsmål er, om den unge og talentfulde colombianer får frie tøjler, eller om han skal hjælpe Thomas med at trampe sig til endnu en Tour-sejr.

 

Underdog

Hvis du leder efter en underdog med god betvalue, anbefaler vi helt klart at tage et kig på Steven Kruijswijks (odds 10). Hollænderen blev nummer fem sidste år og har generelt gjort det rigtig godt lige siden. Ved Vulta a España blev han nummer fire, mens han sluttede på podiet ved Vuelta a Andalucía. Herefter blev det til henholdsvis en femte- og sjetteplads ved Catalonien Rundt og Romandiet Rundt, så der kan ikke være den store tvivl om, at han er sprængfyldt med selvtillid. Vi kunne sagtens se ham overraske mangt og mange i dette års udgave af Touren – og måske endda ende øverst på podiet!

 

Dark horses

En anden ung rytter er 24-årige Enric Mas (udgået). Spanierne sagde tilbage i januar, at han går efter Tour-sejren i år, hvilket må siges at være noget af en offensiv udmelding, når man tænker på, at dette er hans Grand Tour-løb. Mange betragtede ellers Giro d’Italia som den perfekte opvarmning for ham, men han valgte alligevel ikke at stille op. Det skal dog siges, at han gjorde ganske fin figur ved Catalonien rundt, hvor han lige akkurat fik sneget sig med i top ti.

Vincenzo Nibali (odds 2501) er efterhånden blevet 34 år gammel, men han hører helt sikkert stadig hjemme på vores liste, da han vandt Touren tilbage i 2014. Læg dertil at han sluttede som nummer 2 ved Giro d’Italia i år, og der begynder at tegne sig et billede af, hvorfor han betragtes som en dark horse af både bookmakere og eksperter.