Esports

Kan Astralis genvinde ECS Finals?

maj 12, 2019

Den imponerende SSE Arena i London skal være vært for de 8 CS:GO-hold, som kæmper om præmiepuljen på intet mindre end $500.000 (svarende til 3,3 millioner kroner).

De danske stjerner fra Astralis snuppede sejren sidste år, men kan de gentage den imponerende bedrift? Det tager vi et kig på i denne ECS Finals-optakt.

 

Overblik over ECS Finals

Esports Championship Series Finals samler de 8 bedste CS:GO-hold fra de nordamerikanske og europæiske ligaer i 4 dage med massevis af CS:GO-action i begyndelsen af juni måned. De fornyede ECS-turneringer i 2019 introducerer et nyt format, hvor færdigheder og konsistens bliver ligeligt belønnet. I 2019 kan holdene kvalificere sig til Wembley-finalerne på to forskellige måder:

1.     Vind én af de tre første Series-events i enten Europa eller Nordamerika.

2.     Vær det europæiske eller nordamerikanske hold som tjener mest i den regulære sæson.

FACEIT introducerede det nye format ved lanceringen af den 7. sæson og efter at have snakket med alle holdene, er de nu sikre på, at der kan leveres et virkelig konkurrencedygtigt produkt.

 

ECS Finals-formatet

Esports Championship Series Finals-formatet er opdelt i et gruppespil og en playoffrunde, hvor der enten spilles bedst af 1 eller 3 map(s).

Gruppespillet:

ECS Finals-gruppespillet starter torsdag den 6. juni, hvor de 8 kvalificerede hold vil blive placeret i 2 elimineringsgrupper. Første kamp er bedst af 1 map, mens resten af opgørene er bedst af 3 maps. De 2 bedste hold fra hver gruppe går videre til næste fase; semifinalerne.

Playoffrunden:

ECS Finals-playoffrunden finder sted mellem lørdag den 8. juni og søndag den 9. juni, og 4 hold vil møde hinanden i 2 semifinaler, hvor der spilles bedst af 3 maps. De 2 vindere går videre til finalen og skal kæmpe om den prestigefyldte titel.

 

Hvem har kvalificeret sig til ECS Finals?

De otte CS:GO-hold som allerede har formået at kvalificere sig til finalen er:

1.     Astralis (kvalificerede sig ved at vinde det første ECS EU Series-event).

2.     North (kvalificerede sig ved at vinde det andet ECS EU Series-event).

3.     Team Vitality (kvalificerede sig ved at vinde det tredje ECS EU Series-event).

4.     Complexity Gaming (kvalificerede sig ved at vinde det første ECS NA Series-event).

5.     NRG Esports (kvalificerede sig ved at vinde det andet ECS NA Series-event).

6.     Furia Esports (kvalificerede sig ved at vinde det tredje ECS NA Series-event).

7.     MIBR (kvalificerede ved at tjene fleste penge i Nordamerika)

8.     Ninjas in Pyjamas (kvalificerede sig ved at tjene flest penge i Europa)

Der mangler stadig et europæisk og nordamerikansk hold, og det vil være dem som har tjent flest penge i den regulære sæson.

 

ECS Finals-præmiepuljen

Præmiepuljen lyder på intet mindre end $500.000, hvilket svarer til cirka 3,3 millioner kroner. Sidste år var præmiepuljen en smule højere ($640.000 eller omtrent 4,25 millioner kroner). Vinderen plejer normalt at snuppe omkring 40% af den samlede præmiepulje, så der er $200.000 (1,3 millioner kroner) på højkant til holdet som løber med æren og titlen.

 

Kan Astralis gøre det igen?

De fleste er nok klar over, at Astralis havde en superb sæson sidste år, hvor de blandt andet også vandt Esports Championship Series Finals. Nu er det helt store spørgsmål så, om de kan gøre det igen. Umiddelbart står de danske stjerner med gode på hånden – også selvom de måtte se sig slået af ENCE i finalen ved Blast Pro Series i Madrid den 12. maj.

Tror du, at Lukas ‘gla1ve’ Rossander, Anders ‘Xyp9x’ Højsleth, Emil ‘Magisk’ Reif, Peter ‘dupreeh’ Rasmussen og Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz samt deres træner Danny ‘zonic’ Sørensen kan gå hele vejen og genvinde ECS Finals, mens de hjemtager mere end én million kroner i processen?