BundesligaFodboldPremier League

300 millioner for Chelseas Hudson-Odoi kan være et røverkøb for Bayern

januar 9, 2019januar 28th, 2022

Callum Hudson-Odois skifte til Bayern München rykkede en smule tættere på, da de tyske mestre i sidste uge angiveligt kom med et tredje bud på 225 millioner kroner plus bonus. Den endelige pris bør komme tæt på de 300 millioner, Chelsea kræver fra sydtyskerne.

Det ligner en ekstraordinær pris for en 18-årig, der knap nok kan siges at være breddespiller i Maurizio Sarris trup, men den kan forklares af en række faktorer; først og fremmest har både Hudson-Odoi og Chelsea draget fordel af Jadon Sancho-effekten.
 

Bayern, der fik en kurv af Sancho før hans skifte til Dortmund i sommeren 2017, er opsat på ikke igen at misse et ungt, spændende engelsk talent. Efter at have set Sancho blomstre de seneste 12 måneder og udvikle sig til en af Europas mest lovende fløjspillere slog tyskerne til hårdt og tidligt vel vidende, at deres engagement uundgåeligt ville hæve Hudson-Odois lønkrav såvel som Chelseas pris op til et niveau, hvor deres sortgule rivaler ikke kunne være med.
 

LÆS OGSÅ: Her er efterårets hold i Superligaen

'The Blues' ville have foretrukket at forlænge og forbedre u-landsholdsspillerens kontrakt, så den løb længere end 2019, men kan trøste sig med, at de får den maksimale værdi ud af en spiller, der endnu ikke har bidraget afgørende på seniorplan. Hudson-Odois pris, der skulle overgå de 260 millioner inklusiv bonus, som Manchester United betalte for Luke Shaw i 2014, vil gøre ham til den dyreste engelske teenager til dato. Havde Sancho ikke leveret så imponerende et pionerarbejde, ville klubben fra Vestlondon nok have mødt bejlerne med et væsentligt lavere krav.

Det store prisskilt gør dette til et ganske risikabelt og atypisk skridt for Bayern. Tidligere havde sydtyskerne foretrukket at hente mere etablerede spillere, der var længere i deres karriere, men markedsværdiernes eksplosion de seneste år har gjort det til en meget dyr strategi. I bagklogskabens lys må de fortryde, at de ikke betalte de 375 millioner, Schalke krævede for Leroy Sané i 2016, eller for den sags skyld de 560 millioner, der endte med at lokke Kevin De Bruyne til Manchester året inden. Købet af Renato Sanchez for 260 millioner efter EM i 2016 har dog ikke givet pote, hvilket har fået de høje herrer på Säbener Strasse til at tøve med at give grønt lys til buddet på Hudson-Odoi.
 

LÆS OGSÅ: Coutinhos Barcelona-eventyr kan være forbi før det kom i gang

Bayerns behov for at opgradere og polstre bredden på fløjene, nu hvor Arjen Robben og Franck Ribery er på vej væk, er så presserende, at Hudson-Odoi kan vise sig at være et røverkøb sammenlignet med andre mulige køb. Hans høje videresalgspotentiale samt interessen fra Dortmund har gjort det nemmere at trykke på aftrækkeren. Bundesliga-førerholdet, der har seks point ned til Bayern halvvejs gennem sæsonen, har de seneste år været en af de dygtigste klubber i verden, hvad angår det at spotte undervurderede unge talenter. Hvis Dortmund har et godt øje til spilleren, så er han nok også ret god, har sportsdirektør Hasan Salihamidzic muligvis sagt til sig selv.