Fodbold

African Nations Cup odds og optakt

maj 10, 2019

Dette års udgave skal afvikles i Egypten, og finalen skal spilles på Cairo International Stadium fredag den 19. juli. Egypterne er også den mest vindende nation, da det er lykkedes dem at hjemtage titlen intet mindre end 7 gange, men det er dog ikke lykkedes dem siden 2010. Cameroun er de forsvarende mestre, da de slog egypterne med 2-1 ved finalen for to år siden i Gabon.

 

Historien bag African Nations Cup

Turneringen blev afholdt for første gang i 1957, og der var kun tre deltagere: Egypten, Sudan og Etiopien. I 1998 blev det besluttet, at der skulle være 16 deltagere, hvilket altså fortsatte helt frem til 2017, hvor formatet igen blev ændret.

Ghana havde generelt masser af succes i begyndelsen, da de vandt i både 1963 og 1965, mens de tabte finalerne i 1967 og 1969.

Herefter havde camerounerne deres storhedstid i 1980’erne, da de nåede tre finaler i træk (1984, 1986 og 1988), hvoraf to af dem blev vundet.

Egypten er den eneste nation, som har vundet turneringen tre gange på stribe (2006, 2008 og 2010).

 

African Nations Cup turneringsformat

Egypterne er automatisk kvalificeret, da de er værtsnation, mens de resterende 23 deltagere har sikret sig deres plads via en kvalifikationsturnering.

Der er seks grupper alt i alt, og de to øverste hold i hver gruppe samt de fire bedste 3’ere går videre til 1/16-finalerne. Herefter skal der selvfølgelig spilles kvartfinaler, semifinaler og til sidst skal vinderen findes på Cairo International Stadium. Grupperne er som følger:

·       Gruppe A – Egypten, Congo, Uganda og Zimbabwe.

·       Gruppe B – Nigeria, Guinea, Madagaskar og Burundi.

·       Gruppe C – Senegal, Algeriet, Kenya og Tanzania.

·       Gruppe D – Marokko, Elfenbenskysten, Sydafrika, Namibia.

·       Gruppe E – Tunesien, Mali, Mauretanien og Angola.

·       Gruppe F – Cameroun, Ghana, Benin og Guinea-Bissau.

Skulle playoffkampene ende uafgjort efter 90 minutter, vil der blive spillet yderligere 30 minutter. Er der stadig ikke fundet en vinder, vil det hele blive afgjort fra straffesparkspletten. Holdene må i øvrigt foretage en fjerde udskiftning, hvis det ender med forlænget spilletid.

 

Favoritterne ved African Nations Cup

Egypterne er vanen tro forhåndsfavoritter ved dette års udgave af African Nations Cup, hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at de har en brandvarm Liverpool-bomber på holdkortet. De giver i skrivende stund pengene 4.25 gange igen. Der er dog også et par andre nationer, som er spået gode vinderchancer.

Senegal har et ekstremt stærkt hold, hvor der blandt andet er profiler fra både Liverpool, Everton, Napoli og Inter. Hvis senegaleserne ender med at gå hele vejen, er der odds 2.50 at hente.

Elfenbenskysten vandt turneringen for fire år siden, og de står også med ganske gode kort på hånden i år. Deres forsvarskrumtap Eric Bailly er dog blevet skadet og kommer derfor ikke i aktion. Ivoriansk succes ved African Nations Cup belønnes med odds 9.00.

Nigeria er den sidste nation i favoritfeltet, og de giver henholdsvis odds 4.50 som vinder af turneringen.

Du kan i øvrigt følge turneringen hos Unibet TV, da vi livestreamer udvalgte kampe.