Champions LeagueFodbold

Champions League-finale 2019 odds og optakt: Den engelske duel

maj 9, 2019

Årets udgave af den prestigefyldte turnering har virkelig været fyldt til bristepunktet med store overraskelser og vanvittige comebacks.

I 1/8-finalen måtte de franske mestre fra Paris Saint-Germain lade livet efter at have vundet 0-2 på Old Trafford over de røde djævle. Også Atlético Madrid satte en 2-0-føring over styr mod Cristiano Ronaldo og den gamle dame fra Torino. Det andet hold fra Madrid, som ellers havde løftet trofæet 3 år i træk, røg højst overraskende ud til danskerkolonien Ajax Amsterdam.

Kvartfinalerne vil nok bedst blive husket for returopgøret mellem Manchester City og Tottenham på Etihad Stadium, hvor der var scoret intet mindre end 5 gange indenfor de første 21 minutter. Spurs endte som bekendt med at booke billetten til semifinalerne på reglen om udebanemål, selvom de tabte med 4-3 til Pep Guardiola og The Citizens på Etihad.

Christian Eriksen og co. var dog langt fra færdige med at imponere. Efter at have spillet 3 halvlege mod Ajax uden at score var de således bagud med 3-0 samlet i semifinalen, og det lignede efterhånden, at alt håb var ude, men så tog den brasilianske kantspiller Lucas Moura sagen i egen hånd. Med et hattrick i anden halvleg blev han den store helt og sikrede The Lilywhites avancement til en Champions League-finale for første gang nogensinde

Mange havde nok også afskrevet The Reds efter 3-0-nederlaget til Lionel Messi og FC Barcelona på Camp Nou, men Liverpool troede fuldt og fast på et Anfield-mirakel. Belgiske Divock Origi og hollandske Georginio Wijnaldum sørgede med 2 scoringer hver for en fuldstændig sensationel 4-0-sejr, hvilket betyder, at Jordan Henderson og co. er i en Champions League-finale for anden gang på 2 år. Skal det endelig lykkedes for dem at løfte trofæet for første gang siden miraklet i Istanbul, eller ender de igen med at blive snydt på målstregen?

I denne optakt tager vi et kig på mulige målscorere og potentielle profiler fra begge mandskaber, så du kan blive klar til denne drabelige engelske duel.

 

Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino vil krydse både fingre og tæer for, at Harry Kane når at blive fight for fit til den 1. juni. Den engelske goalgetter har siddet ude med en ankelskade siden den 9. april, men han er vanen tro Tottenham-topscorer i denne sæson med 24 fuldtræffere i 39 optrædener, hvoraf 5 af dem er kommet i Champions League.

Formår han at blive kampklar, kan der ikke herske den store tvivl om, at ’HurriKane’ kommer til at starte på toppen og sagtens kunne score for Spurs. Vi giver odds 2.95, hvis han får kuglen forbi Alisson Becker.

 

Liverpool

I skrivende stund sidder deres egyptiske målmaskine ude på grund af en hjernerystelse, men den burde ikke forhindre ham i at spille sin anden Champions League-finale. Selvom egypteren ikke har scoret mål på samlebånd som i sidste sæson, ser hans scoringssnit stadig fornuftigt ud. 26 gange har han fået netmaskerne til at blafre i 51 opgør, og det er endda også blevet til 13 oplæg i processen.

Skulle han have en offday, kan deres tyske manager sætte sin lid til den senegalesiske hurtigløber, som har garnet 26 gange i 49 kampe for Merseyside-klubben. Senegalseren var i øvrigt også på pletten mod Los Blancos i sidste års finale, hvor han fik udlignet til 1-1 efter et hjørnespark.

Hvis egypteren passerer Hugo Lloris, giver det pengene 2.35 gange igen. Der er odds 2.50 på en senegalesisk scoring.

Hvem tror du ender med at løfte trofæet i den spanske hovedstad; The Lilywhites eller The Reds?