Fodbold

Copa América odds og optakt

maj 11, 2019

Herefter fortsætter verdens ældste internationale fodboldturnering indtil søndag den 7. juli, hvor vinderen skal findes i en forhåbentlig storslået finale.

De sædvanlige sværvægtere Argentina, Brasilien og Uruguay er selvfølgelig blevet udpeget som de helt store forhåndsfavoritter, men der er rent faktisk en reel chance for en gedigen overraskelse i år. Ecuador vandt nemlig højest overraskende det sydamerikanske U20-mesterskab, så de er bestemt værd at holde øje med i Gruppe C.

Af de 12 deltagende nationer vil 10 af dem være CONMEBOL-repræsentanter, mens de 2 resterende deltagere er blevet inviteret til turneringen. Her er der tale om Qatar og Japan, som rent faktisk mødte hinanden i finalen ved dette års Asian Cup. Japanerne deltager for anden gang, da de ikke har været med siden deres debut for to årtier siden (i 1999).

 

Copa América grupperne

Der er 3 grupper med 4 hold i hver ved dette års Copa América. De brasilianske værter finder vi i Gruppe A sammen med Bolivia, Venezuela og Peru, mens Lionel Messi og Argentina er blevet placeret i Gruppe B sammen med Colombia, Paraguay og Qatar. I Gruppe C finder vi Uruguay, Ecuador, Japan og Chile. Nedenfor vil vi lave en kort gennemgang af de tre grupper, og til sidst vil vi komme med vores bud på, hvem der ender med at gå videre til kvartfinalerne.

 

Gruppe A

Hele verden vil naturligvis holde øje med de brasilianske sambaspillere, men de ved af bitter erfaring, at det kan være et for stort pres. Det er første gang i tre årtier, at de er værtsnation, da det ikke er sket siden 1989. Deres sidste trofæ ligger helt tilbage i 2007, hvor de formåede at vinde deres 8. Copa América-titel i Venezuela. Den helt store brasilianske stjerne Neymar må følge med fra sofaen, da han pådrog sig endnu en ankelskade kort før turneringstart. Det kan dog ende med at være en god ting ting for Philippe Coutinho, der har haft en rædderlig sæson for FC Barcelona.

Bolivia har ikke vundet Copa América siden 1963, og deres bedste resultat siden da har været en kvartfinaleplads (i 1995 og 2015). Deres internationale resultater ser ikke ligefrem prangende ud, da de blandt andet har tabt til Iran samt spillet uafgjort med Irak og De Forende Arabiske Emirater. Deres mål vil være at komme videre fra gruppespillet, men det bliver en meget svær mission for dem.

Venezuela har en yderst erfaren trup, der bliver anført af Torino-spilleren Tomás Rincón. Med sine 91 landskampe er han et velkendt navn, men der er nok endnu flere, som kan nikke genkendende til den bomstærke boksspiller Salomón Rondón. Meget vil afhænge af hans målnæse, og selvom 24 mål i 73 landskampe måske ikke er vildt imponerende, sørgede han stadig for, at Newcastle ikke rykkede ned i denne sæson med sine 11 fuldtræffere i Premier League.

Peru deltog ved VM 2018 i Rusland, men de formåede ikke at komme videre fra gruppespillet. Det peruvianske landshold er ikke særlig erfarent, da det kun er seks spillere med mere end 50 landskampe på CV’et, og det må siges at være at være et problem for dem. Deres stjernespiller er den 35-årige angriber Paolo Guerrero, som har scoret 35 mål i sine 83 landskampe.

 

Gruppe B

Argentina har kæmpet sig hele vejen til finalen ved de sidste to turneringer, men har tabt efter straffesparkskonkurrence begge gange. Alle øjnene vil være på Lionel Messi, da det her kan være hans sidste chance for at vinde et internationalt trofæ. Ved VM i Qatar om tre år vil han således være blevet 34 år gammel. Det er dog ikke kun Barcelona-bomberen, som man skal holde øje med, da både Sergio Agüero, Ángel Di María og Paulo Dybala også figurerer i truppen.

Det er svært ikke at fokusere på Radamel Falcao og James Rodríguez, når man kigger på Colombias landshold, men dykker man lidt dybere, dukker folk som David Ospina og Dávinson Sánchez også op. Derudover finder man også Yerry Mina fra Everton, der havde en fremragende VM-slutrunde sidste sommer. Rent faktisk står midtstopperen noteret for imponerende 6 mål i sine 17 landskampe. Colombianerne er utvivlsomt et stærkt hold, og de kan skabe problemer for selv de største nationer, hvis de rammer deres topniveau.

Paraguay gjorde det rigtig godt i denne turnering for 8 år siden, hvor de tabte finalen til Uruguay. Nu håber de så på, at 2019 bliver en hel del bedre end 2018, hvor de ikke formåede at vinde en eneste kamp. Deres bedste resultat i det kalenderår var 1-1 med Sydafrika, hvilket må siges at være en stor skuffelse. Lidt ligesom peruvianerne mangler de dog spillere med erfaring, da det kun er Óscar Cardoza som har repræsenteret sit land mere end 50 gange.

Qatar har haft nogle fremragende præstationer, siden de blev tildelt VM 2022. Efter at have vundet Asian Cup tidligere i år, vil der være store forventninger til dem i denne turnering, men det helt store spørgsmål er, om Hassan Al-Haydos og co. kan formå at leve op til dem.

 

Gruppe C

De forsvarende mestre Chile er under et massivt pres efter at have misset VM 2018, og der hviler et endnu større pres på deres stjernespiller Alexis Sánchez. Siden skiftet fra Arsenal til de røde djævle i januar 2018 har han været under massiv kritik og med god grund. Sølle tre ligascoringer er det blevet til, og når man tænker på størrelsen af hans løncheck, må det siges at være uacceptabelt. Hvis chilenerne går hele vejen vil det være deres tredje titel på stribe, men de er havnet i den klart sværeste gruppe, så det bliver ikke nogen nem opgave for dem.

Japan vil være opsatte på at få vasket det pinlige nederlag til Qatar i finalen ved Asian Cup væk. Der er dog kun to spillere med mere end 50 landskampe på samvittigheden, så igen er der tale om et uerfarent landshold, som skal prøve på at avancere til kvartfinalerne.

Uruguay har tre verdensstjerner på holdkortet. Deres defensiv bliver styret med hård hånd af den yderst rutinerede Diego Godín fra Atlético Madrid. På toppen har de en drabelig duo i form af Edinson Cavani og Luis Suárez. De to angribere har tilsammen scoret intet mindre end 102 landskampsmål og kan få selv verdens bedste forsvarsspillere til at ryste i bukserne.

Sidst men ikke mindst finder vi Ecuador. Deres landstræner, Hernán Gómez, er den eneste som har formået at kvalificere tre forskellige landshold til et verdensmesterskab, og han vil satse på ungdommen efter deres imponerende sejr ved de sydamerikanske U20-mesterskaber. Antonio Valencia er deres mest erfarne spiller, og hvis ecuadorianere kommer videre fra gruppen, kan han nå op over 100 landskampe.

Vi forudsiger, at disse otte mandskaber går videre til kvartfinalerne:

1.     Brasilien

2.     Venezuela

3.     Argentina

4.     Colombia

5.     Chile

6.     Uruguay

7.     Ecuador (bedste treer)

8.     Qatar (bedste treer)

Husk i øvrigt at vi streamer hele turneringen, så du kan følge med i alle kampene hos Unibet TV