Skip to main content

Selvom han vandt den tyske double i sin første sæson i front, blev Niko Kovac aldrig komfortabel som træner for Bayern München. Der var konstant tvivl om den kroatiske træner – hvis eneste erfaring indenfor klubfodbold var to år med Eintracht Frankfurt – og hvis vi skal være ærlige, virkede han ofte til at være på dybt vand.

Øksen faldt efter Bayerns ydmygende 5-1-nederlag til Kovacs tidligere klub sidste weekend, hvor den officielle historie var, at træner og klub var blevet enige om, at han ville træde tilbage.

Bayern har eftersigende en liste over kandidater – hvor Jose Mourinhos navn ikke er med – og den næste mand vil få som opgave at genskabe den bayerske kæmpe, og få dem tilbage i toppen af Bundesligaen, efter de er røget ned på en fjerdeplads i tabellen.

Her tager vi et kig på fem potentielle kandidater til Bayern-jobbet.

 

Erik ten Hag

Ajax-træner Ten Hag er en blevet en af de mest eftertragtede trænere i Europa, efter han ledte Amsterdam-holdet til Champions League-semifinalen sidste sæson og derudover sluttede klubbens femårige tørke i Æresdivisionen og sikrede KNVB Cup-triumfen efter ni års ventetid. Den 49-årige hollænder har en spillestil, der ville være værdsat i München, efter at han har bygget et spændende, ungt hold hos Ajax kendetegnet ved en flydende  4-3-3 eller 4-2-3-1, der spiller klogt og opfindsomt med bolden.

Ten Hag har historie med Bayern efter at have været chef for klubbens andethold mellem 2013 og 2015, hvor han studerede under Pep Guardiola. Ten Hags spillestil med masser af boldbesiddelse og hyppig brug af en falsk nier er tydeligvis inspireret af den catalanske træner. Ten Hag har formentlig ikke lige så meget erfaring fra eliten som de andre kandidater, men han ville være en ambitiøs plan på langt sigt for Bayern og være en tilbagekomst til en stilistisk ambition, der har manglet siden Guardiola forlod klubben.

 

Massimiliano Allegri

En af de mest respekterede og succesfulde trænere i verden er arbejdsløs. Allegris navn vil være i spil til alle top-jobs, indtil han vælger sin næste udfordring. Den 52-årige italiener er lige nu på en velfortjent pause efter fem succes-sæsoner i spidsen for Juventus, hvor han vandt fem Scudetti i træk, fire Coppas Italia and to gange nåede Champions League-finalen.

Succes og pragmatisme er det, Allegri tilbyder. Han er stilistisk set ikke en taktiker som Ten Hag, men han er en vinder. Selvom det nu ikke er fordi, den tidligere AC Milan-boss ikke kan skabe flot fodbold – hans Juve-hold har været med i flere medrivende klassikere. Det er primært fordi, han i langt højere grad har fokus på substans over stil. Men uanset hvor attraktiv Allegri er, vil Bayern være påpasselig med hyre en træner, der ikke taler flydende tysk efter Carlo Ancelottis problemer i rollen.

Mauricio Pochettino

Bekymringerne om sprogbarrieren kan skubbes til side for en træner, der tikker alle bokse for Bayern. 47-årige Pochettino er den yngste træner på listen. I de seks sæsoner med Tottenham har Argentineren over-performet med et begrænset budget takket være en attraktiv type fodbold og evnen til at implementere en langsigtet vision.

Spurs-trænerne menes at være en træner, der længe er blevet beundret af Bayern-toppen. Og Tottenhams ustabile spil i 2019 bidrager yderligere til indtrykket af, at det måtte være tid til en ny start for den tidligere Southhampton-træner. Prisen for at vriste Pochettinos fra Tottenhams klør, kan dog ske at stå i vejen for et skifte på nuværende tidspunkt.
 

Ralf Rangnick

Rangnick er favoritten. Bayern overvejede den 61-årige veteran i sommers, da Kovacs job blev bedømt, og hans blanding af relativ succes, stor erfaring i tysk fodbold og taktiske genistreger gør ham stadig attraktiv. Han ses som en af de mest innovative taktikere i tysk fodbold over de seneste tre årtier, hvor han har været hos Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim og senest RB Leipzig.

Vejen til at ansætte Rangnick besværliggøres af, at han lige nu er head of sport and development hos Red Bull, hvor han styrer energidrik-firmaets fodboldklubber.

Arsene Wenger

Det neutrale valg. Når det kommer til korte ansættelser, vil Wenger hos Bayern være et hit. Som 70-årig er manden, der byggede det moderne Arsenal over sine 22 år i det nordlige London, ikke på udkig efter et karriere-definerende projekt.  Men Wenger insisterer på, at han stadig er åben for tilbud, og at han endnu ikke er klar til at lægge sin latterligt lange touchline-jakke på hylden.

Wenger har en erfaring og en position i sporten, der med det samme aftvinger respekt, og han er formentlig mere fokuseret på at spille på ”den rigtige måde” end nogen andre trænere i de sidste 30 år. Derudover er han født i Strasbourg – den franske by nær den tyske grænse – og taler flydende tysk.