FodboldLa Liga

Europas elite venter på det store udsalg på Bernabeu

juni 12, 2019

REAL MADRID har ikke spildt tiden, når det kommer til at give deres hold en make-over denne sommer, hvor det ser ud til, at Bernabeu-klubben er på vej til at bruge 400 millioner euro på nye spillere.

En sådan regning betyder, at Madrid skal finde omkring 300 millioner euro, for at pengene passer, og de kan opfylde UEFAs og La Ligas finansielle fairplay-regler, især nu hvor en dyr genopbygning af Estadio Santiago Bernabeu er begyndt.

En vilkårlig approach i forhold til de spillere, man har hentet, betyder, at der kan være 18 (atten!) forskellige spillere, som i teorien kan være på vej væk. Men til hvilken pris og hvor?

Keylor Navas – 25 millioner euro

Efter fem tumultariske sæsoner hos Madrid vil Navas endelig blive flyttet denne sommer, efter at Madrids top har fortalt ham, at Thibaut Courtois vil være førstevalget næste sæson.

Selvom han har vundet 12 trofæer med Los Blancos inklusiv tre Champions League-titler, har skeptikerne aldrig set Costa Ricas landsholdsmålmand som topklasse. Han er nu som 32-årig blevet kædet sammen med Paris Saint-Germain og Porto, mens det ville give en form for symmetri, hvis han kom til Manchester United i tilfælde af David De Gea skulle forlade Old Trafford til sommer.
 

Nacho Fernandez – 25 millioner euro

Mens han tidligere var en super-stabil del af truppen på Bernabeu, kan den alsidige forsvarspiller Nacho Fernandez nu være overflødig, da hans værdi er faldet, samtidig med at hans form er faldet – som vi også så det hos mange af holdkammeraterne i 2018/19.

Inter Milan nævnes som en mulig destination for den 29-årige, der har 22 landskampe for Spanien og kan spille alle steder i forsvaret.

Marcelo – 40 millioner euro

Madrids vice-kaptajn Marcelo var blandt de ældre spillere, der mistede sin plads, da Santi Solari forsøgte at ryste posen i sidste sæson, men han vendte siden tilbage til starttruppen, da Zidane kom tilbage i marts.

Da den franske landsholdsspiller Ferland Mendy antages at have skrevet under for at blive førstevalget fremover, påstår Marca, at Madrid har lagt op til at den 31-årige skal finde en ny klub, og en genforening med Cristiano Ronaldo hos Juventus er det store samtaleemne. Men spilleren selv understreger, at han vil blive i Madrid og kæmpe om sin plads.

Sergio Reguilon – 15 millioner euro

En af de få succeser i Madrids seneste sæson var Madrid-produktet Sergio Reguilon, der på seks måneder gik fra en anonym tilværelse med Castilla i tredje division til at være den eneste Madrid-spiller, der kunne udfordre Lionel Messi i februars Clasicos på Barnabeu.

Men Zidane er ikke overbevist af den 22-årige venstre back, og et lån eller salg med muligheden for at købe ham tilbage ser sandsynligt ud. Borussia Dortmund er tilsyneladende interesserede, mens hans tidligere Madrid-træner Julen Lopetegui kan hente ham til Sevilla.
 

Theo Hernandez – 25 millioner euro

Den fjerde venstre back på Madrids lønningsliste er også den spiller, der har mindst sandsynlighed for at spille under Zidane næste sæson, efter Theos skifte fra Atletico Madrid til 24 millioner euro for to år siden simpelthen ikke har fungeret.

Sidste sæsons lån til Real Sociedad gik heller ikke så godt, men Theo har uden tvivl både talent og atletiske evner samt med, at han stadig kun er 21 år. Napoli har eftersigende interesse, mens Bundesligaen og Premier League også er muligheder.
 

Marcos Llorente – 20 millioner euro

Madrid-produktet og midtbanespilleren Llorente er en anden spiller, Zidane bare ikke ser ud til at synes om, selvom han har vist lovende takter under Lopetegui og Solari – blandt andet et fremragende mål i VM for klubber i december.

Llorente, hvis familiære bånd trækker tråde til flere Bernabeu-legender – ser ud til at have accepteret, at han må forsøge sig andetsteds. Atletico er eftersigende interesserede i at få ham til at flytte til den anden side af byen, men Manchester United, Arsenal og Chelsea har også været nævnt som mulige bejlere.

Dani Ceballos – 35 millioner euro

De høje hatte hos Madrid var meget begejstrede, da de slog Barcelona ved at skrive under med det tidligere Real Betis-stjernefrø Ceballos i sommeren 2017 for det, der dengang lignede et røverkøb på 16,5 millioner euro. Men at blive en del af start-11eren har vidst sig være vanskeligt, da han har imponeret i bidder, men aldrig har set ud til at føle sig hjemme.

Tottenham, Lazio og West Ham er eftersigende alle interesserede i playmakeren, der vil spille med Spanien i denne sommers U21-EM. Spilleren selv ser ud til at foretrække endnu et år tilbage hos Betis, inden han giver det endnu et forsøg at få succes på Bernabeu.
 

Mateo Kovacic – 50 millioner euro

Kovacics lån til Chelsea i 2018/2019 må betegnes som en succes med 51 optrædener i alle kampe og en Europa League-titel i sidste ende.

FIFAs transfer-karantæne hænger over Chelsea, og det samme gør usikkerheden om, hvem den næste træner bliver, hvilket gør den 25-åriges situation kompliceret. En tilbagevenden til Inter Milan under den tidligere træner for de blå, Antonio Conge, kunne være det bedste for alle parter.

James Rodriguez – 60 millioner euro

Efter at have været parkeret to år hos Bayern München vender James nu tilbage til Madrid. Da han har bedt Bundesliga-kæmperne om ikke at benytte sig af muligheden for at skrive under med ham permanent.

Den 27-årige ser ud til at ville have endnu en chance på Bernabeu, men Zidane har nok andre idéer. Liverpool, Manchester United og Arsenal er eftersigende alle interesserede i at se, om de kan få James til at passe ind i deres system. En genforening med Carlo Ancelotti i Napoli kunne være det mest sandsynlige, hvis de kan få pengene til at passe.

 

Isco – 70 millioner euro

Solari handlede muligvis ud fra ordrer højere oppe, da den super-talentfulde men også frustrerende ustabile Isco blev sendt ud i kulden i sidste sæson. Zidane har været lunken i sin offentlige støtte, samtidig med andalusieren formentlig er den spiller, der er lettest at sælge.

Barcelona var fristede, inden han underskrev sin seneste kontrakt for to år siden, mens Manchester City-træner Pep Guardiola flere gange har afvist nogen interesse. Paris Saint-Germain eller Juventus kan nu prøve at finde en måde at få mest muligt ud af den 27-årige.

Gareth Bale – 100 millioner euro

Bales agent Jonathan Barnett fortsætter med at insistere på, at hans klient ikke er på vej nogen steder hen, på trods Zidane har gjort det meget klart, at waliseren ikke er en del af planen i Madrid.

En af siderne må før eller siden give sig, da tre meget dyre sæsoner i Winston Bogarde-agtigt limbo virker utænkeligt for en spiller, der afgjorde en Champions League-finalen for 12 måneder siden. Løsningen kunne være et langt lån, hvor Madrid dækker hans løn. Manchester United og hans tidligere klub Tottenham nævnes hver gang, men at erstatte James i Bayern kan heller ikke udelukkes.

 

Udskiftningerne:

Andriy Lunin, Achraf Hakimi, Martin Odegaard, Brahim Diaz, Mariano Diaz, Borja Mayoral, Raul de Tomas