FodboldPremier League

Fuld plade på Premier League: Kæmpekamp på Etihad kan afgøre mesterskabet

januar 3, 2019

Manchester City – Liverpool (kampstart torsdag 21.00)

Eftersom de to parter også tørnede sammen i Champions League, nåede de at møde hinanden fire gange i løbet af 2018, og lad os se nærmere på de fire opgør i forsøget på at lure lidt tendenser.

Vi kan starte med kortspillet. Kigger vi på fair play-listen over PL, har vi at gøre med de to mest fair spillende mandskaber. De er dog ikke bange for at gå til makronerne, når de mødes internt.

De var hhv. fire, seks, fem og fem kort i deres fire møder i 2018. Over 4.5 kort ligger i odds 1.98, men vil man højere op, kunne man også tage chancen på Man. City.

I alle fire opgør var de på mindst to kort, og i tre af disse var også over to. Der er odds 1.41 på over 1.5 kort til hjemmeholdet og odds 2.55 på over 2.5. 

I alle fire møder vandt Man. City hjørnesparks-duellen og i tre af kampene vandt de også med to eller flere overskydende hjørnespark.

Det giver odds 1.40flest hjørnespark til The Citizens, og odds 2.07, hvis de kan opnå mindst tre flere end gæsterne.

Der er odds 2.55 på en scoring af Mo Salah, men måske man hellere skulle kigge mod ingen scoring til odds 1.43

I Liverpools fem udekampe mod de øvrige top seks-hold i 2018 hverken scorede eller assisterede egypteren én eneste kasse.

Til gengæld har Agüero scoret ét mål i hver af de seneste seks hjemmekampe mod Liverpool i PL, han var været med i. Odds 2.18 på ny scoring af argentineren.

God kamp!

Seneste nyt:
Kevin De Bruyne når næppe at blive klar til titel-kampen, Ilkay Gündogan hænger også i en tynd tråd, mens Fabian Delph er i karantæne for Man. City. Der skulle være lidt tvivl omkring James Milner hos gæsterne, men Gomez og Matip skulle fortsat være på skadesbænken.

Udvalgte stats:
– City har kun vundet én af deres seneste 11 kampe mod Liverpool i ordinær spilletid
– Liverpool har kun én sejr i deres seneste ni udekampe i PL mod City
– Det er 16. gang, at Klopp og Guardiola tørner sammen som managers. Stillingen er "5-3-7" i Klopps favør
– Guardiola har aldrig tabt to hjemmekampe i træk som træner for noget hold i den bedste række
– City har vundet årets første kamp de seneste seks sæsoner i træk
– Agüero scorede ét mål i hver de seneste seks PL-hjemmekampe mod Liverpool
– Kun City og Chelsea har haft en bedre point-total efter 20 kampe, end Liverpool har nu
– Liverpool har kun én udesejr af de seneste 10 mulige mod de øvrige top seks-hold
– Liverpool indkasserede mindst ét mål i deres seneste 15 udekampe mod top seks-hold

Forslag til de to seneste dages PL-kampe:

Bournemouth – Watford (kampstart onsdag 20.45)
(draw-no-bet) 2, 30 units
Odds 2.10

De udekampe, som Watford har tabt i denne sæson, var alle kampe, hvori de ikke fik scoret. Eller for at sige det anderledes: hvis de scorede i en udekamp, tabte de den heller ikke. 

Hvis det er et mønster, man kan holde sig til, forestiller jeg mig, at de får point med hjem fra Bournemouth. Jeg har svært ved at se hjemmeholdet klare rent bur i øjeblikket.

Målmand Begovic synes konsekvent at være en risikofaktor, og defensiven er hårdt ramt af skader. Francis og Smith er allerede ude, og Nathan Aké måtte forlade banen mod Man. United med hvad der lignede en forstrækning i baglåret.

The Cherries har fået nogle slemme skrammer i juleprogrammet, og selvtilliden må være en smule ramt. Disse to klubber har mødt hinanden syv gange i PL, og hjemmeholdet har endnu til gode at vinde. Jeg tager chancen på en udvidelse af denne stime.

Seneste nyt:
Hjemmeholdet ventes igen at måtte klare sig uden såvel Francis, som Cook, Gosling og Smith, og så ovennævnt er Aké tvivlsom starter. Gæsterne kommer sandsynligvis uden Penaranda og André Gray, og så vurderes Kabasele for tvivlsom. 

Udvalgte stats:
– Bournemouth har ikke slået Watford to gange i samme sæson siden 62/63
– Joshua King har scoret i fire af de seneste fem opgør mellem disse to
– José Holebas har scoret tre og assisteret fem mål i denne sæson, hvilket gør ham til dén forsvarsspiller i PL, som har været involveret i flest mål

Huddersfield – Burnley (kampstart onsdag 20.45)
Under 2 mål, 20 units
Odds 2.05

De har spillet tre gange mod hinanden, siden Huddersfield ankom til Premier League. Alle tre opgør sluttede uden vinder. 0-0, 0-0 og 1-1. Det er bestemt ikke utænkeligt, at det går samme vej igen. Kig bare på stillingen, det er en mega-vigtig kamp for begge parter i bundstriden.

Huddersfield har tabt syv kampe i træk, mens Burnley i det mindste kommer fra en succesoplevelse med både sejr og minsandten om de ikke også holdt nullet, så humøret burde være en kende bedre end hos hjemmeholdet.

Burnley er bare ikke specielt skarpe på udebane, så skal Huddersfield nogensinde hente point igen, er Burnley selvsagt én af de modstandere, det skal komme imod. Personligt foretrækker jeg dog at holde på en målfattig kamp fremfor endnu en remis.

Seneste nyt:
Det ligner en gentagelse af mandskabsproblemerne fra den seneste kamp for Huddersfield. Sabiri, Mooy, Tommy Smith, Danny Williams samt Rajiv van la Parra kommer sandsynligvis ikke i aktion. Ward og Lennon er meldt ude for Burnley, hvor Robbie Brady og Steven Defour stadig trækker med lidt skader, der kan holde dem på bænken igen.

Udvalgte stats:
– Dette er et opgør mellem de to eneste klubber i PL i denne sæson, som endnu ikke har fået tildelt et straffe
– For første gang siden 1955 har Huddersfield tabt syv kampe i træk
– Burnley har ikke vundet årets første kamp siden 2014

Chelsea – Southampton (kampstart onsdag 20.45)

Seneste nyt:
Olivier Giroud er meldt ude til minimum opgøret her, det samme gælder Ruben Loftus-Cheek, Pedro, Callum Hudson-Odoi og Andreas Christensen, mens Cesc Fàbregas og Danny Drinkwater kaldes "tvivlsomme startere" for Chelsea. Pierre-Emile Højbjerg starter en karantæne på fire kampe i aften, Cedric Soares er tvivlsom, mens Obafemi skulle være definitivt ude.

Udvalgte stats:
– Chelsea var på tavlen i deres seneste 17 PL-kampe mod Southampton
– Chelsea har ikke tabt to PL-hjemmekampe i træk siden november 2011
– Det er første gang siden 2013, at Chelsea åbner året med en hjemmekamp

West Ham – Brighton (kampstart onsdag 20.45)
(draw-no-bet) 2, 30 units
Odds 3.00

Bedst som jeg så skrev til sidste runde, at West Hams mange skader ikke så ud til at genere dem det helt store, løb de så ind i en noget uventet nul-bon mod Burnley. Det var første gang i seks sæsoner, at de ikke tog point med hjem fra Turf Moor. Måske et tegn på, at de er ved at løbe tør for kræfter?

Med de mange skader har de ikke den helt store mulighed for at rotere i startopstillingen. Det kan måske give Brighton en solid chance for at åbne året med point?

West Ham er et svingende hjemmehold med fire sejre i 10 forsøg i denne sæson men også fem nederlag, og ganske vist er Brighton ikke det mest vindende udehold, men de har haft godt tag i netop "Hammers". Brighton har vundet de seneste tre opgør.

Glenn Murray var i øvrigt på tavlen for Brighton i alle tre opgør, hvis man kunne tænke sig at gå dén vej. Jeg "nøjes" med at tage chancen på "Seagulls".

Seneste nyt:
Fabián Balbuena og Pablo Zabaleta benævnes som tvivlsomme startere i West Ham-defensiven, det samme gør Chicharito i offensiven, som dog i det mindste har Arnautovic tilbage fra en lille skadespause. Brighton kan stille præcis samme mandskab som i sejren over Everton.

Udvalgte stats:
– Kun Liverpool har taget flere point for de seneste syv kampe end West Ham
– West Hams seneste ni mål på hjemmebane i PL blev alle scoret efter pausen
– Solly March har lagt op til Brightons seneste fire mål på udebane. Alle scoret på hovedstød

Newcastle – Manchester United (kampstart onsdag 21.00)

Et hjemmehold som har tabt 7 af 10 kampe på eget græs I denne sæson. Som senest spillede 0-0 med Fulham foran deres skønne supporterne og før dét tabte til Wolves og West Ham.

Det er svært ikke at pege på United som vinder, hvis de vitterlig har fået tanket så meget selvtillid under Solskjær. Man skal selvfølgelig passe på med at tro, at træerne vokser ind i himlen, men hvis spillerne føler sig frigjorte af alt for mange taktiske bånd, nyder de deres fodbold og så er de altså svære at holde nede.

Newcastle har spillet 4 hjemmekampe mod hold fra top 7 og tabte dem alle. Det er som sagt svært ikke at pege på United.

Seneste nyt:
Federico Fernández er yderst tvivlsom starter for hjemmeholdet, og så er Ciaran Clark, Karl Darlow samt Ki Sung-Yueng fraværende. Hos gæsterne har Bailly karantæne, Rashfords deltagelse hænger på vippen, Valencias ligeså, mens det ventes, at Alexis Sanchez kommer i aktion i aften. 

Udvalgte stats:
– Newcastle har det samme antal point på nuværende tidspunkt af sæsonen, som de havde sidste år
– Newcastle har tabt alle otte opgør i denne sæson mod hold, der begyndte en given PL-runde i top otte
– Pogba har været involveret i syv mål i tre kampe under Solskjær. Han var involveret i seks i 14 kampe under Mourinho

Wolverhampton – Crystal Palace (kampstart onsdag 20.45)
(asian 1. halvleg) over 1 mål, 20 units
Odds 2.08

Wolves kommer selvfølgelig flyvende fra deres udesejr over Tottenham, men jeg stoler ikke rigtigt nok på dem til at holde på en opfølger. De har immervæk tabt fire af deres seneste seks hjemmekampe, mens Palace i to af deres seneste fire udekampe vandt over Man. City og spillede uafgjort hos Man. United.

Jeg holder mig derfor væk fra 1-x-2 udfaldet og går efter mål før pausen. I Wolves' seneste seks hjemmekampe blev der scoret mindst én gang før pausen. 

Der blev scoret i fem af Palace's seneste seks udekampe og i alle fem mindst én gang før pausen. Deres seneste tre udekampe havde fire, fem og fem mål, og i to af disse blev der scoret tre gange før pausen.

Seneste nyt:
Adama Traoré måtte forlade banen med en forstrækning, da Wolves vandt hos Tottenham, og ventes derfor ikke i aktion i aften, hvor hjemmeholdet i øvrigt kun mangler Diogo Jota. Martin Kelly skulle være eneste tvivlsomme starter for Palace.

Udvalgte stats:
– Det er første gang siden 1980, at Wolves tager imod Palace i en hjemmekamp i den bedste række
– Wolves har ikke tabt årets første kamp siden 2013. Dengang tabte de til…Crystal Palace!
– Ingen af "Ulvenes" seneste 24 PL-mål blev scoret af en englænder 

Arsenal – Fulham (kampstart tirsdag 16.00)

Seneste nyt:
Skadessituationen skulle lysne en lille smule for "Gunners", som muligvis kan have både Mesut Özil, Nacho Monreal og Hector Bellerin klar til kamp. Fulham må klare sig uden Calum Chambers, som er lejet ud af Arsenal, Alfie Mawson er tvivlsom, men ellers kan Ranieri stille samme mandskab som i sejren over Huddersfield. 

Everton – Leicester City (kampstart tirsdag 13.30)
Uafgjort, 10 units
Odds 3.50

Det er ikke ligefrem nemt at spore sig ind på denne kamp, og da særligt ikke Everton oven på deres seneste bedrifter. Hvordan går man fra at vinde 5-1 på udebane over Burnley til at tabe 1-0 hos Brighton? Men samme Burnley så holder West Hams yderst potente offensiv fra fadet?

Og hvad med Leicester? Man vinder da over Chelsea og Manchester City for så at tabe til Cardiff!!!

Det kan godt være, at det er årets første kamp i Premier League, men det er ikke én, jeg har lyst til at blive voldsomt involveret i, så jeg prøver en beskeden indsats på pointdeling.

De ligger tæt på hinanden i tabellen, de kommer begge fra store skuffelser, og kan sandsynligvis leve med at komme ind i det nye år uden nederlag. 

Seneste nyt:
Der er tilsyneladende fortsat tvivl omkring James McCarthy og Ademola Lookman for hjemmeholdet, som ellers ser ud til at være skadesfri. Amartey og Matty James skulle fortsat være ude for Leicester, der desuden manglede Jonny Evans og Wes Morgan i nederlaget mod Cardiff, men der er håb om, at begge kan nå at blive klar til opgøret her.

Cardiff – Tottenham (kampstart tirsdag 18.30)

Seneste nyt:
Cardiff skulle være i stand til at kunne sende samme trup i aktion, som sikrede sejren over Leicester. Hos Tottenham skulle trup-situationen ligeledes være uændret i forhold til opgøret mod Wolves.