FodboldPremier League

Glædelig Jul: El Clásico og topkamp på Emirates

december 22, 2017

Liverpool har vundet de tre seneste opgør mod Arsenal. Er fjerde gang lykkens gang, når to af Englands største klubber mødes på Emirates? Real Madrid har kniven for struben, inden de tager imod FC Barcelona i El Clásico lillejuleaften. 

Arsenal – Liverpool (Premier League)

Tidspunkt: Fredag d. 22. december kl 20:45
Sted: Emirates Stadium, London 

  • Fordel, Klopp. Premier League-fans verden rundt forkæles med en tidlig julegave, når Arsenal tager imod Liverpool. Coutinho og co. har gode minder mod The Gunners, som Liverpool har besejret i de seneste tre indbyrdes opgør – senest med hele 4-0 på Anfield. The Reds har ikke tabt på Emirates Stadium siden april 2015, og Jürgen Klopps mandskab har scoret fire og tre mål i sine to seneste besøg. Det ligner på forhånd en målrig affære. 
  • Fort Gunners. Med undtagelse af 1-3-nederlaget til Manchester United har Arsenal gjort rent bord på eget græs. Og hvis Arsenal skal tilbage i top-fire, kræver det en fæstning. Gæsterne fra Liverpool har vist svaghedstegn på udebane, hvor The Reds er løbet ind i deres to eneste nederlag til Manchester City og Tottenham. Kan Arsene Wengers mandskab udnytte hjemmebanefordelen til at stoppe stimen af nederlag til Liverpool?
  • Magiske Mo. Egyptiske Mohammed Salah har taget Premier League med storm efter sommerens skifte fra AS Roma. I sidste weekends nedslagtning af Bournemouth nåede Salah op på 20 mål i sæsonen (heraf 14 i Premier League), og han er den første Liverpool-spiller til at nå den milepæl inden jul siden Ian Rush i 1986. Månedens Premier League-spiller i november og årets spiller i Afrika scorede i 4-0 sejren over Arsenal tidligere på sæsonen. Finder han vej til netmaskerne igen på fredag? 

Real Madrid – FC Barcelona (La Liga)

Tidspunkt: Lørdag d. 23. december kl 13:00
Sted: Santiago Bernabeu 

  • Ernesto Valverdes defensiv. Betonforsvar er ikke et ord, man normalt forbinder med FC Barcelona, men det har Ernesto Valverde ændret på. Ter Stegen, Piqué og co. har blot lukket syv mål ind i 16 La Liga-kampe, og defensiven har især imponeret på udebane. Her er der blot scoret tre mål mod førerholdet i otte kampe – bedst af alle hold i de fem største europæiske ligaer. Består Barca-forsvaret den største eksamen i sæsonen?  
  • Uventet Madrid-krise. Real Madrid var favoritter til at genvinde mesterskabet, men Zinedine Zidanes mandskab smed point i de første tre hjemmekampe i sæsonen og fik den dårligste sæsonstart på hjemmebane i 20 år. Inden El Clásico er Los Blancos hele 11 point efter ærkerivalerne, og Madrid-stjernerne er pisket til sejr. Særligt den offensive trio med Ronaldo, Bale og Benzema har skuffet med i alt otte ligamål. På samme tidspunkt sidste år havde de findet vej til netmaskerne 19 gange. 
  • Sjælden hjemmesejr? I La Liga-regi skal vi fem El Clásicos tilbage for at finde seneste hjemmesejr. FC Barcelona har vundet sine sidste to besøg på Santiago Bernabeu med 3-2 og 4-0, og de sejrsvante Real Madrid-tilhængere sulter efter en hjemmesejr over ærkerivalerne. Alt andet end en hjemmesejr vil slukke alt håb om et mesterskab til Real Madrid, mens gæsterne formentlig lever fint med en pointdeling. Hvem går på juleferie med håneretten?