FodboldPremier League

Kampen om den gyldne støvle: Tilhører den Agüero eller har nogle af udfordrerne en fordel?

marts 15, 2019

SERGIO AGUERO har allerede lige så mange mål som vinderne i de magre sæsoner 1997-98 og 1998-99, da der ikke var nogen spillere, der scorede mere end 18 mål, og titlen begge gange blev delt mellem tre spillere.

20 år senere i hvad der ser ud til at blive den højest scorende sæson indtil videre, er der seks spillere, der kan gå efter 20 mål, hvilket ikke er sket siden holdene spillede 42 kampe hver sæson tilbage i 1990.

Denne gruppe har tre Premier League-spillere, der allerede har vundet en Golden Boot (Aguero, Harry Kane x 2 og Mohamed Salah), og selvom de er blandt favoritterne til titlen, er der grund til at tro, at alle kan vinde den – så lad os tage et nærmere kig på kandidaterne.

Sergio Agüero

Forestil dig en fantastisk målscorer, der spiller for et hold, der scorer mange mål. Tillykke, du har lige forestillet dig Sergio Aguero, der pt. fører Premier League i mål og i denne sæson har matchet Alan Shearers rekord for 11 hattricks, og som spiller for et Manchester City-hold, der allerede har scoret 61 mål i alle turneringer i 2019.

Og husk at vi stadig er i midten af marts. Aguero tjekker alle felterne: hans antal af mål er højere end hans forventede antal mål (fordi han er en fantastisk afslutter), han afslutter mere end en ud af to af hans store chancer og han scorer på straffespark, uden at være afhængig af at få dem tilkendt. Er det overraskende, at Premier Leagues topscorer i dette årti kun har vundet den gyldne støvle én gang? Når man tænker på, at Wayne Rooney har scoret over 200 mål i Premier League og aldrig har vundet den, er det måske ikke.

 

Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang har scoret 27 mål i 42 Premier League-kampe for Arsenal. En ting er sikkert: han har været en indiskutabel succes, siden han kom til klubben sidste år. Men antallet at mål kunne være endnu højere, hvor det mest åbenlyse eksempel var det mislykkede straffespark ude mod Tottenham, men der har også været rigeligt med andre muligheder.

Aubameyang har med længder det højeste forvende antal mål af nogen Premier League-spillere i denne sæson, og hans konverteringsgrad på store muligheder på kun 35% tegner et billede af en spiller, der har spildt nogle store muligheder, som for eksempel et åbent mål på Anfield i december. Arsenals vind i sejlene på det seneste betyder, at mulighederne vil fortsætte for vinderen af den gyldne støvle i Bundesligaen i 2016-2017 – men vil han udnytte dem?

 

Harry Kane

Ved de fleste spillere nævnt her, har du følelsen af, at den gyldne støvle ville være en fin tilføjelse til deres trofæskab, men i sidste ende kun til pynt. Men Harry Kane lader til at være en spiller, der får styrke og power alene ved tanken om en den gyldne støvle, og han har allerede et par i Premier League, og den mest gyldne af dem alle: den gyldne støvle ved VM.

Kane har fået sin sædvanlige ankelskade af vejen, og når han fornemmer en mulighed for at ende i toppen af målscorerlisten, skruer Tottenham-spilleren op for sit spil. I maj 2017 scorede Kane otte mål i tre kampe (inklusiv syv på udebane i løbet af fire dage, hvilket er lige så mange som Dimitar Berbatov eller Fernando Torres har formået i en hel sæson) for at overgå Romelu Lukaku og hvem siger, han ikke kan finde de samme tunge skyts frem to år senere?

 

Sadio Mane

Efter to dugfriske mål i midten af ugen til at slå Bayern ud af Champions League, er Liverpools Sadio Mane en spiller med momentum på sin side. Otte Premier League-mål i 2019 (kun overgået af Aguero) og muligheden for at møde Fulhams forsvar i en weekend, hvor mange andre udfordrere enten hvilker sig eller spiller i FA Cup, betyder, at Mane kan sende et klart budskab i weekenden.

Han samlede antal mål på 16 styk er væsentligt højere end hans xG (forventede antal mål) på 10.8 og betyder, at vi enten er nær slutningen på en kort stime, eller at han har nået et nyt, frygtindgydende miljø. Mål mod Fullham vil også hjælpe til at vise, at Mane kan gøre sit arbejde væk fra den engelske kyst (lige nu er 80% af hans Premier League-mål scoret to sømil fra nationens kystlinje), selvom geografi-kværulanter vil påpege, at Themsens placering i forhold til Craven Cottage betyder, at alle mål søndag skal tilføjes til kyst-statistikken.

 

Og de andre

På trods af den “dårlige” sæson hos den forsvarende vinder Mohamed Salah er han kun et mål efter Aguero og med det andet højeste forventede antal mål i hele divisionen.

Raheem Sterling har den bedste konverteringsgrad på store muligheder af alle spillerne, der kæmper om den gyldne støvle, og han bliver ved med at få og omsætte muligheder tæt på målet (mere end nogen anden spiller i de seneste to sæsoner).
En anden mand i form er Romelu Lukaku, der engang vandt den gyldne støvle i Belgien i 2010 som 16/17-årig (godt) men med et af de laveste antal nogensinde (15 mål, knap så godt).

Og hvad med Jamie Vardy? Fem mål i fem kampe siden han kom i gang på Wembley i februar. Samtidig var han topscorer i National League i 2011-12, den samme sæson som Sergio Aguero scorede sit sidste ligamål i sæsonen i overtiden mod QPR.

Sådan har vi alle vores historier.