BundesligaFodbold

Kan Bayern München endelig få deres mand i Mauricio Pochettino?

april 29, 2019

BAYERN Münchens fornyede interesse i Mauricio Pochettino kan muligvis overraske “Hvad har han vundet?”-segmentet, men fidusen til argentineren er lige så stor i Bayern, som den var, da de tyske mestre første gang gik efter ham for 12 måneder siden.

Dengang var der flere faktorer, der forhindrede et klubskifte i at blive en realitet. Først og fremmest var Bayerns præference dengang en tysktalende træner. Efter Carlo Ancelottis mindre glade dage på Säbener Strasse, var de påpasselige med at hente en udlænding ind, som ville insistere på at tage en hel trænerstab med sig. Bosserne i Bayern vil gerne bevare kontrollen, og ønsker ikke, at trænere laver en klub i klubben.

Svaret fra Pochettinos lejr var også uforpligtende, hvilket overbeviste tyskerne om, om at den 47-årige var tilfreds med at blive hos Tottenham. Og uden et klart svar fra træneren, var der ingen grund til at henvende sig til Spurs, når man tænker på Daniel Levys velfortjente ry som en af de hårdeste forhandlere i sporten.

Efter det ikke lykkedes for Bayern-præsident Uli Hoeness at overbevise Jupp Heynckes om at fortsætte en sæson mere, og den førende kandidat Thomas Tuchel sprang fra for at skrive under med Paris Saint-Germain, blev Niko Kovac pludselig det mest oplagte valg. Hoeness har signaleret, at han ønsker at holde fast i den 47-årige, der stadig kan vinde den tyske double. Men Executive Chairman Karl-Heinz Rummenigge er ikke helt solgt på idéen.

Han ville foretrække en international top-træner til at overvære Bayerns overgang til et hold, der igen kan spille med om Champions League-titlen. Rummenigge er ikke i position til at tilbyde Pochettino jobbet lige nu. Men hvis den tidligere argentinske midtbanespiller vise sig at være lydhør, vil det være meget lettere for Rummenigge at overtale Hoeness om, at et skifte på trænerposten vil bringe dem tættere på den europæiske elite.

Tro dog ikke at bekymringerne om en udenlandsk overtagelse er forsvundet. Men der er en endnu større bekymring for, at Kovacs relative mangel på erfaring og manglende evner til at give Bayern en identitet, vil betyde endnu en spildt sæson i Champions League. Hos Spurs har Pochettino vist, at han både kan forbedre individuelle spillere og skabe et kollektiv, der konstant overpræsterer i forhold til hvor mange penge, de bruger. Bayern, der har topspillere på holdet men ingen absolutte superstjerner, har virkelig brug for en træner, der kan få mest muligt ud af truppen.

De næste uger i Tyskland – samt enhver form for interesse Bayern måtte fornemme fra Pochettino – vil afgøre, hvor aggressivt de vil gå efter ham. Manden fra Murphy, Santa Fe, kan føle sig mere fristet, nu hvor stillingerne hos Real Madrid og Manchester United ikke længere  er åbne. Det betyder ikke noget, at Pochettino ikke har vundet en stor titel. I 2008 kontaktede Bayern en ung træner, der ikke havde noget sølvtøj, men en nedrykning på sit CV. Hans navn var Jürgen Klopp – og de ville stadig elske at have ham nu.