FodboldLa Liga

Kevin-Prince Boatengs skifte til Barcelona giver besynderligt nok mening

januar 22, 2019

Fodboldnyhederne fra den forgangne weekend fik de fleste læsere til lige at tjekke datoen. Fabio Quagliarella er topscorer i Serie A, Giuseppe Rossi træner med Manchester United, og Ryan Babel ligner en imponerende god Premier League-spiller. I kølvandet på denne overraskende udvikling kom der mandag morgen en historie om, at Kevin-Prince Boateng forhandlede om et skifte til Barcelona – en afsløring, der utvivlsomt fik endnu flere til at dobbelttjekke kalenderen.

Jep, i 2019 ser den ghanesiske midtbanespiller ud til at blive Lionel Messis nyeste holdkammerat, kunne Gianluca Di Marzio som den første berette. Ifølge Sky Italias transferekspert har den catalanske gigant indvilget i, at Boateng her fra januar og frem til sommer bliver lejet for 15 millioner kroner med en frikøbsklausul på 60 millioner.

Efter at have spenderet 2016/17-sæsonen i La Liga hos Las Palmas og sidste sæson i tyske Eintracht Frankfurt vendte den 31-årige tilbage til Serie A så sent som i juli, og for at lægge yderligere vægt bag, hvor vanvittigt dette skifte er, skal man notere sig, at han i denne sæson har spillet som falsk 9'er hos Sassuolo.
 

Nu hvor Ousmane Dembele nok er ude i adskillige uger, Malcom rygtes på vej væk, og Paco Alcacer for længst er røget til Borussia Dortmund, er Barca åbenlyst på jagt efter offensive forstærkninger. Det er dog vanskeligt at se, hvordan Boateng på nogen måde skal være løsningen for dem.

Han har lavet fem mål i 15 kampe for Sassuolo, men fire af dem blev sat ind mod hold, der hører til blandt de nederste syv i Serie A (Cagliari, Genoa, Empoli og Bologna), og det femte blev scoret i en pokalkamp mod Ternana fra den tredjebedste række.
 

Lever Barca op til favoritværdigheden ude mod Girona? Se alle vores odds på søndagens kamp!
 

Hvad der gør det endnu sværere at forstå, er, at den seneste af scoringerne er fra d. 28. oktober, hvilket vil sige, at der ikke engang er tale om, at Blaugrana går efter en formstærk spiller, der kan løse klubbens øjeblikkelige udfordringer. Sassuolo selv ligger nummer 12 i tabellen, og en nærmere granskning af den ghanesiske landsholdsspillers bidrag vil næppe forklare den bagvedliggende årsag til Barcas interesse.

Dengang i hans første periode i AC Milan valgte Max Allegri at bruge ham i en fremskudt rolle, hvor han kunne sætte det første pres ind og generobre bolden på modstanderens territorium, men det har ikke været tilfældet hos Sassuolo, hvor Boateng i snit laver 0,5 tacklinger og 0,3 bolderobringer pr. kamp ifølge statistik fra Opta. Man kan heller ikke beskylde ham for at have været en kreatør, da han blot har lavet én målgivende aflevering denne sæson og kun har 23 succesfulde afleveringer pr. opgør.
 

Én ting han imidlertid har, er erfaring. Ikke bare har han spillet en sæson i Spanien for nylig, men i sin tid i Milan var han med i adskillige store Champions League-kampe og mesterskabsafgørende opgør, og han betragtes som en stærk og indflydelsesrig figur i omklædningsrummet. Han fik stor ros af daværende træner Niko Kovac for at føre Frankfurts unge spillere i den rigtige retning, og ifølge hans nuværende holdkammerater har han bragt de samme kvaliteter med sig til Mapei Stadium.

"Han gjorde et fantastisk indtryk, han er en god person og arbejder hårdt", fortalte Neroverdi-midtbanespiller Stefano Sensi til Sky Italia tidligere på sæsonen. "Vi kan se, at han er en åbenlys leder, han giver positive råd og prøver altid at hjælpe dig, når du begår fejl".
 

Spil på Serie A og La Liga og se samtlige kampe fra de to ligaer direkte hos os

Interessant nok fulgte Sport Mediaset historien fra Di Marzio op med forlydender om, at Sensi rent faktisk kunne følge Boateng til Barcelona denne sommer – en udvikling, der utvivlsomt fremstår meget mere logisk end den oprindelige nyhed.

"Jeg skal være ærlig at sige, at jeg aldrig havde hørt om ham før, men jeg mener, at han er et utroligt ungt talent", sagde Boateng om den 23-årige Sensi i et interview med La Gazzetta dello Sport før vinterpausen. "Han har så meget kvalitet, og jeg sammenligner ham altid med en yngre Marco Verratti, for ligesom ham har han alt, og hvis han lærer at være stabil, så kan han spille for ethvert tophold i Europa. Han har alt, hvis jeg skal være ærlig; han er aggressiv, han har teknikken, han lægger perfekte afleveringer, han har perfekt kontrol".
 

Store ord må man sige, og nu hvor Sassuolo allerede har skabt et hul på 12 point ned til nedrykningsstregen, men ikke er i nærheden af en plads i Europa League, så virker det som et meget logisk skridt at skille sig af med den bedst betalte spiller for så veldrevet en klub. Med tanke på at de har angriberne Khouma Babacar og Alessandro Matri på bænken, mens Boateng spiller i stedet, så bør det heller ikke få den store negative effekt på resultaterne.

Så selvom dette skifte på overfladen fremstår som en tur ned ad mindernes allé, så er der muligvis en mening bag mandagens nyhed. Barcelona vil – på trods af at der er tale om en spiller under klubbens vanlige standard – på kort sigt fylde et hul i truppen, samtidig med at man potentielt sikre sig et ungt talent til næste sæson i form af Sensi.

Imens barberer Sassuolo lønbudgettet ned og giver spillere som Babacar chancen for at vise deres værd lidt oftere, nu hvor pladsen i næste sæsons Serie A stort set er sikret.

På samme måde som Rossi, Quagliarella og Babel er tilbage i nyhederne anno 2019, skurrer det i ørene, når man hører, at Kevin-Prince Boateng er på vej til Barcelona, men måske er det slet ikke så vanvittigt, som det lyder.
 

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen – den eneste succeshistorie fra Tottenhams 'Magnificent Seven'