Fodbold

Ny FCM-træner får både mål og point i sin debut i Farum

oktober 18, 2018

FC Nordsjælland – FC Midtjylland (kampstart lørdag 16.00)

13. spillerundes objektivt set mest interessante kamp spilles lørdag i Farum, hvor de forsvarende bronzevindere, FC Nordsjælland, får besøg af mesterholdet FC Midtjylland, der benyttede landskamppausen til at skifte ud på cheftrænerposten – ud med Jess Thorup, der er sendt til Gent, og ind med Kenneth Andersen, der indtil for nylig var U19-træner i klubben. Mens gæsterne befinder sig på samme plads, som de sluttede sidste sæson af på, vil der nok være skuffelse i øjnene på Kasper Hjulmand, når han kigger på stillingen i landets bedste række, hvor ‘Tigrene’ frister en tilværelse som nummer otte – 10 point efter førerholdene FCM og FC København.

FCN’s helt store problem denne sæson har været udekampene; nul rigtige er det blevet til under fremmede himmelstrøg, og kun i Aarhus og Odense er det lykkedes det unge hold at få et enkelt point med hjem. Før landskamppausen fik vi endnu et eksempel på holdets skrøbelighed, da det trods overtag i spil såvel som chancer blev til et 2-3-nederlag ude mod rækkens formodentlig svageste mandskab i form af Hobro. Selvom FCN er hjemme i trygge omgivelser, venter der imidlertid en stor opgave mod FCM.
 

LÆS OGSÅ: To giganter er endelig vågnet fra døsen og søndagens derby er en kæmpe kamp

FC Midtjyllands danske mestre er utrolig nok det eneste hold, der går ind til denne sidste runde i første halvdel af grundspillet med to sejre på stribe, og man tager næppe munden for fuld, hvis man kalder ‘Ulvene’ det mest formstærke mandskab i Superligaen; midtjyderne er således ubesejret i 10 ligakampe og har kun tabt én gang dette efterår (1-2 i Aalborg). På fremmed græs kniber det dog noget, og FCM har rent faktisk kun vundet én af sine seneste fem udekampe (3-1 i Vejle) – de seneste tre af slagsen er endt uafgjort.

Superligaens tredjestærkeste hjemmehold mod et ganske middelmådigt udehold er altså, hvad vi står med her. Alligevel er gæsterne gjort til relativ komfortable favoritter. Rimeligt? Tja, FCN har kun haft besøg af ét hold fra sidste sæsons top-6, AC Horsens, og dem tabte man til. FCM ligner et hold i bedre balance end værterne, og otte mål i to kampe vidner om en sprudlende offensiv. I det hele taget plejer der at blive scoret, når de to FC-klubber mødes; i ni af de seneste 10 indbyrdes opgør er begge hold kommet på tavlen. BHS-spillet giver dog ikke meget igen, så i stedet satser jeg på, at den nye FCM-træner Kenneth Andersens udvalgte scorer over 1.5 mål, hvilket bør være nok til mindst det ene point.
 

Hjemmeholdets Karlo Bartolec er i karantæne.
 

Spilforslag: Sats på over 1.5 mål af udeholdet til odds 1.72