Fodbold

Spilforslag til Asian Cup: Betændt nabo-opgør med undertoner og førsteplads på spil

januar 15, 2019

Kina – Sydkorea (kampstart onsdag 14.30)

Ingen mål i første halve time, 35 units
Odds 1.75

Korea vandt deres to første kampe 1-0. Målet blev sat ind efter hhv. 41 og 67 minutter. Nu er førstepladsen på spil, mon løssluppenheden så bliver endnu større? Første mål i Kinas kampe blev scoret efter 40 og 42 minutter. 

(asian handicap +1) 2, 35 units
Odds 1.78

Førstepladsen er på spil, og der kan være markant forskel på kvaliteten af modstanderen i næste runde, om man vinder gruppen eller slutter toer, så der er noget på spil for begge parter, selvom begge er sikre på videre adgang.

De to nationer var også i gruppespil med hinanden i den sidste kval-runde til VM 2018, og her vandt Sydkorea hjemmekampen 3-2 og tabte udekampen 1-0. Altså ingen markant forskel på de to, hvorfor jeg synes, at sydkoreanerne er blevet lidt for store favoritter her.

Kina har vist sig skarpere på scoringsfronten med fem kasser mod Sydkoreas to, og det store land kan nøjes med remis i forhold til at fastholde førstepladsen. Under Marcelo Lippis ledelse virker de ikke til at være blevet svagere end da de gav Sydkorea kamp til stregen i VM-kval'en.

Sydkorea flest kort (1-0), 32 units
Odds 1.92

De virker lidt voldsomt, at Sydkroea kan være outsider odds 3.55 på at få flest kort. De fik tre mod Filippinerne (der fik to), og ét mod Palæstina (der også fik et), mens Kina har fået nul og ét kort i deres første to kampe.

Det giver dem selvfølgelig lidt albuerum, om man så må sige, de færreste af deres spillere risikerer karantæne, selv med et kort her, så jeg tør ikke gå planken helt ud, men vælger at spille Sydkorea med ét kort på forhånd. 

I deres to ovennævnte kval-kampe spillede de 1-1 og 2-2 i kort-statistikken i deres to opgør.

Kyrgyzstan – Filippinerne (kampstart onsdag 14.30)

Filippinerne flest kort, 29 units
Odds 2.12

Filippinerne har fået to kort i begge deres kampe. Kyrgyzstan, eller Kirgisistan, har fået ét kort i hver af deres kampe. Hvis de lever op til deres favoritværdighed her, kan der vise sig noget frustration og de har ikke holdt sig tilbage indtil nu.

Iran – Irak (kampstart onsdag 17.00)

Uafgjort, 20 units
Odds 3.15

Nabolande. Ikke just varme følelser indblandet. En "lille" borgerkrig i en ikke alt for fjern historik. En førsteplads på spil. Behøver jeg sige mere? Efter min mening skal det bare prøves.

Under 6.5 hjørnespark, 17 units
Odds 3.75

Under 9.5 hjørnespark, 42 units
Odds 1.49

Begge nationer har vundet begge deres første to kampe og begge har været i angreb, eller boldbesiddende, i det meste af begge deres kampe. Det er bare ikke hjørnerne, de har slidt på.

Iran kom frem til fire og fem hjørnespark i kampe, som sammenlagt på bød på fire og seks hjørnespark i alt. Irak er kommet frem til to og fire hjørnespark i kampe, der bød på fem og fem hjørnespark i alt i begge kampe.

Hvad mon de så kan knokle sig frem til, hvad hjørnespark angår, når de nu står overfor den hidtil bedste defensiv, de har været præsteret for? Jeg satser på ikke ret mange!

Vietnam – Yemen (kampstart onsdag 17.00)

(asian handicap -1) 1, 30 units
Odds 2.08

Til slut en lille satsning på den sidste af dagens fire dueller fra Mellemøsten. Yemen kan ikke bruge uafgjort til noget som helst, så er de færdige i turneringen, så de skal ligesom reagere på et tidspunkt.

Det virker for godt til at være sandt, at de skulle kunne præstere det, uden at lade Vietnam komme til fadet i den anden ende. Et hold der har indkasseret otte mål i to kampe uden selv at score undervejs?

Kommer Vietnam først foran, skal Yemen endnu mere på jagt, og kan de det, uden at blotte sig yderligere?

De har otte nederlag i ni kampe, undtagelsen var mod Nepal, og alle otte nederlag var uden selv at komme på tavlen. Fem af dem med mindst to overskydende mål. 

Vietnams to nederlag ved denne slutrunde er deres første nederlag efter en stime på 19 kampe uden tab. Ganske vist mod beskeden modstand, men ikke mod dårligere modstand end Yemen tegner til at være.

HUSK HUSK HUSK!!! Du kan se og følge alle fire dueller live på streaming lige her