Skip to main content

Australien bommede stort mod Jordan i en kamp, hvor de gav cirka odds 1.35 som vinder. Værtsnationen F.A. Emiraterne blev spillet godt ned inden fredagens åbningskamp, men fik kun lige kæmpet 1-1 hjem.

Syrien kunne ikke sætte sig igennem mod Palæstina og Thailand faldt totalt sammen mod Indien. Det har været hårdt at være favorit ved Asian Cup indtil nu!

Det bliver selvfølgelig ikke ved, favoritterne skal nok rejse sig på et tidspunkt, men det behøver stadig ikke blive nemt, og outsiderne må gerne byde op til kamp i dagens tre opgør.

Kina – Kyrgyzistan (kampstart mandag 12.00)
(asian handicap +1) 2, 20 units
Odds 1.88

Hvordan har Kina spillet sig frem til så stor en favoritværdighed? I deres seneste 16 landskampe har de slået Myanmar, Thailand og Syrien. 

Kyrgyzistan vandt 1-o over Jordan i en venskabskamp 20. december, og Jordan vandt over Australien i 1. runde her i Asian Cup. 

Jordan og Kyrgyzistan var i øvrigt også i samme gruppespil i kval'en til VM, hvor Kyrgyzistan høstede fire point over deres to dueller.

De har to nederlag i syv landskampe, og kun den ene med mere end et mål. Det var mod Japan, som er et af regionens stærkeste landshold.

Kina vandt kun tre af deres sidste 10 kval-kampe til VM, og alle med ét overskydende mål. 

Du kan spille på og streame kampen live her

Sydkorea – Filippinerne (kampstart mandag 14.30)

(asian handicap +3) 2, 20 units
Odds 1.61

Det vil være en kæmpe overraskelse, hvis ikke Sydkorea vinder, men af alle deres kampe ved Asian Cup-slutrunder siden 2004 har de kun én gang vundet med mere end tre overskydende mål. Og det var netop i 2004.

De har endnu ikke deres største stjerne, Heung-Min Son, til rådighed, han ankommer først efter Sydkoreas første to kampe, og selvfølgelig giver det andre spillere chancen, men det kan også tænkes, at det giver Filippinerne et hovedbrud mindre og skal de mønstre modstandskraft, skulle man tro, at det er tidligt i turneringen, hvor der stadig er alt at spille for.

Du kan spille på og streame kampen live her

Iran – Yemen (kampstart mandag 16.30)
(asian handicap +2.5) 2, 20 units
Odds 1.78

Man skulle tro, at de har en masse andet at bekymre sig om i Yemen end fodbold, men måske det netop er et tiltrængt åndehul?

De er sandsynligvis temmelig overmatchede ved denne slutrunde, men de formåede immervæk at gå ubesejret igennem kvalifikationen. De mødte blandt andet Filippinerne, der også er i aktion idag.

Det bliver med garanti en forsvarskamp for dem i eftermiddag, Iran er et af de bedste hold ved Asian Cup, tænk bare på hvor godt de klarede sig ved VM-slutrunden i sommer.

Men Iran vinder bare sjældent stort. Af deres 18 kval-kampe til VM vandt det kun mod Guam og Indien, at de vandt med mere end to overskydende mål. 

Af deres seneste 17 kampe ved en Asian Cup, vandt de kun én med mere end to overskydende mål. Og hvorfor også rulle sig ud? Det er en lang turnering, fire uger, og de skal nok gå videre fra gruppespillet.

Du kan spille på og streame kampen live her