Fodbold

Spilforslag til Asian Cup: Forhåndsfavoritter frygter tidligt exit

januar 20, 2019

Japan – Saudi Arabien (kampstart mandag 12.00)
Uafgjort, 13 units
Odds 3.45

I betragtning af hvordan de to nationer agerede i gruppespillet, finder jeg det vanskeligt at argumentere for Saudi Arabien.

Det er ikke ensbetydende med, at saudierne ikke kan vinde, for det er to af slutrundens forhåndsfavoritter, der tørner sammen, men prøv lige at se på de første tre kampe: Japan gik igennem med tre sejre, Saudi vandt to og tabte til Qatar – Saudis to sejre kom over Nordkorea og Libanon, der begge røg ud efter gruppespillet. 

Slutrunden har vist, at man edderdrønemig skal være skidt for ikke at gå videre, så hvor meget kan vi lægge i Saudis to sejre?
 

LÆS OGSÅ: Mens vi venter på Belotti – Torino lever stille og godt i gammel dames skygge

Det var ikke fordi, Saudi sparede spillere i sin sidste kamp, bare fordi den videre adgang var sikret; der var otte gengangere i den tredje gruppekamp i forhold til den første.

Vi ved, at Saudis defensiv er til at tale med, og vi ved, at Japans offensiv har scoret i ni landskampe i træk eller siden 0-1-nederlaget til Polen ved VM, hvor japanerne kunne tåle at tabe.

Men dette er en knockout-runde, og som sagt er det to af turneringens største favoritter, som tørner sammen, og for begges vedkommende vil det være en seriøs streg i regningen at ryge ud så tidligt. 

Derfor synes jeg, at muligheden for uafgjort er større, end oddset indikerer.
 

Japan over 1.5 kort, 25 units
Odds 1.78

Japan fik to gule kort i alle tre gruppekampe. Her står endnu mere på spil. Nydeligt odds.
 

Saudi under 1.5 hjørnespark, 9 units
Odds 5.00

I Saudis gruppekamp mod Libanon nåede de blot frem til ét hjørnespark. De to nationer mødte hinanden ude og hjemme i VM-kval'en, og i begge opgør nåede Saudi frem til ét hjørnespark. 

En bette satsning til fem gange pengene er således ikke totalt ude i hampen.

Australien – Uzbekistan (kampstart mandag 15.00)
Uafgjort, 9 units

Odds 3.45

Som i ovennævnte kan der snildt stilles et godt argument for en satsning på favoritten, men jeg vælger ligesom i ovennævnte at mene, at oddset på et kryds er for højt mellem to nationer, som havde sat næsen op efter at nå endnu længere end første knock out-runde.
 

Over 2.25 mål, 16 units
Odds 1.88

Man ved selvfølgelig aldrig, om tingene ændrer sig, når først man går ind i knock out-fasen, men som med Thailands kamp igår mod Kina synes jeg, at man godt kunne nære lidt større forventninger til mål, end tilfældet er her.

Uzbekistan har ellers ofte spillet ekstremt defensivt, men deres kampe ved denne slutrunde sluttede altså med tre, fire og tre kasser. 

Australian åbnede med at tabe 1-0 til Jordan, men vandt så siden 3-0 og 3-2. Det burde være en stærkere defensiv, de møder her, men altså også en defensiv, som indkasserede i to af tre gruppekampe, og det samme gjorde Australien. 
 

Uzbekistan over 1.5 kort, 22 units
Odds 1.44

I deres første kamp vandt de 2-1, men det stod 1-1 til kort før tid. I denne match opnåede de to gule kort. I den afgørende duel mod Japan fik de to gule kort.

Kun i den mellemste mod Turkmenistan, som de vandt 4-0, nøjedes de med et kort. Her bliver der igen kamp til stregen, og jeg tvivler på, at de kan holde sig i skindet.
 

F.A. Emirater – Kirgisistan (kampstart mandag 18.00)
(0-1) X, 8 units
3.30

Det var lidt fattigt nok, som værtsnationen haltede videre til denne runde, men hey, de vandt stadig deres gruppe, og ved en slutrunde handler det om at have så mange kræfter i behold, når det virkelig gælder.

De kan ganske enkelt ikke klage over deres modstander i denne knock out-runde, når man sammenligner med de to ovennævnte dueller, og det skal være en opgave, Emiraterne løser.

Kirgisistan tabte til Kina og Sydkorea i gruppespillet, men gik videre efter en sejr over Filippinerne. Sidstnævnte tabte alle deres kampe.

Emiraterne spillede 1-1 i to af deres kampe, mens Kirgisistan godt nok tabte to kampe, men begge med ét overskydende mål. Derfor ovennævnte satsning.