Fodbold

Spilforslag til Asian Cup: Værtsnationen skeler til lodtrækningen

januar 13, 2019

F.A. Emirater – Thailand (kampstart mandag 17.00)
Emiraterne, 32 units

Odds 1.73

Gruppe A har udviklet sig til den mest jævnbyrdige ved Asian Cup, hvor alle fire nationer efter de to første runder har en chance for at gå videre, mens kun én af dem ikke risikerer at ryge ud. Værtsnationen, Emiraterne, kan trods alt ikke blive sidst i gruppen, og skulle de ende som treer, er de helt sikkert videre fra dén position.

MEN!

Der er ret stor forskel på at vinde gruppen og ikke vinde den forstået på den måde, at der er stor forskel på, hvilken nation man ryger ind i, når knock out-fasen begynder. Vinderen af gruppe A møder en treer i første K.O.-runde.

Holder stillingerne, som de er lige nu, vil det betyde et opgør mod enten Kyrgisistan, Vietnam eller Libanon. Toeren i gruppe A møder, igen hvis de nuværende stillinger holder…Sydkorea! 

Det er ikke svært at vælge, vel?

Uafgjort kan godt være nok for Emiraterne til at vinde gruppen, hvis nu Bahrain vinder deres kamp, men hvis nu Indien vinder dén duel, går de nummer et, hvis ikke værtsnationen slår Thailand.

Jeg forestiller mig, at Emiraterne godt "bare" vil sætte alt på plads selv, og de bør være stærkere end Thailand. For at sammenligne: af de sidste 10 kval-kampe til VM 2018 vandt F.A.E. syv. Kun Saudi Arabien, Japan og Australien vandt de ikke over.

Thailand høstede to point i de sidste 10 kampe, begge på hjemmebane, og tabte bla. 3-1 ude mod F.A.E., der som bekendt også spiller hjemme her. Nok slap F.A.E. ikke igennem åbningskampen med sejr, mens Thailand godt kunne slå Bahrain.

Til gengæld tabte Thailand 4-1 til Indien i 1. runde, og samme nation ordnede F.A.E. med 2-0. De sætter sig også igennem her.

Ali Makbhout scorer første mål, 10 units
Odds 3.50

Vil du lidt højere op i odds, kan du overveje denne frontløber til at være først på tavlen. Han spiller til daglig for Al Jazira, for hvem han scorede 21 mål i 2018. Heraf 12 i 15 kampe fra august og frem til december.

Han var på tavlen i Emiraternes sejr over Indien, og scorede sammenlagt tre mål, da disse to nationer var i samme kval-spil forud for VM 2018. Heraf to på hjemmebane i 3-1 sejren.

Indien – Bahrain (kampstart mandag 17.00)
(asian 1. halvleg) under 1 mål, 31 units

Odds 1.79

Af Indiens seneste syv kampe var det kun cirkus-kampen mod Thailand, som bød på mere end én scoring i 1. halvleg. Tre af de syv kampe stod 0-0 efter de første 45 minutter.

Det stod også 0-0 ved pausen i Bahrains to første gruppekampe i denne omgang. Derfra og til en målfest før pausen er der langt skridt, som jeg tvivler på, at de tager.

Under 2 mål, 23 units
Odds 2.48

Man kunne også spekulere i, at selve kampen som sådan bliver forholdsvis målfattig. Sagen er således: Uafgjort er rigeligt for Indien til at gå videre.

De kan sågar også ende med at gå videre med et nederlag. De er nemlig bedre end Thailand i indbyrdes regnskab, så taber Thailand samtidig til F.A.E. slutter de treer i gruppen med tre point.

Disse tre point vil efter al sandsynlighed også være rigeligt til videre adgang, specielt hvis de bare ikke taber for stort til Bahrain.

For Bahrain behøver sejren ikke være stor, de skal bare vinde, så hvis de nu kommer foran, har de ikke travlt med at øge føringen, de vil snarere have nok at gøre med at lukke af og holde fast.

Derfor tager jeg chancen på en målfattig duel.

HUSK AT DU KAN FØLGE BEGGE KAMPE LIVE PÅ STREAMING HER