Andet FodboldFodbold

Spilforslag til FA Cup: Lincoln lurer på nyt cup-run hos Everton

januar 5, 2019

Der er altid gode lommepenge at score sig, når de største hold i England træder ind i FA Cup’ens i tredje runde, for der er sjældent mangel på overraskelser. Det er kun et spørgsmål om at lure dem!

Og det gjorde jeg så ikke fredag aften, da jeg havde satset på Tranmere med en 2-målsføring. Dét væddemål missede jeg jo kun med fem kasser!!! Nå, hellere falde med stil, hvis man skal falde end på en overtidsscoring, og lad os straks ile videre til lørdagens 14 bud.

West Ham – Birmingham (kampstart lørdag 13.30)
(asian handicap +1) 2, 20 units
Odds 2.07

West Ham er ikke ligefrem noget cup-hold. De har én sejr i deres seneste seks dueller i FA Cup, og den kom mod ovennævnte Shrewsbury i forlænget spilletid.

De vandt kun én af deres seneste syv hjemmekampe i FA Cup'en, og det var med 1-0. Birmingham gik ubesejret igennem julen, og jeg satser på, at deres organisation kan skabe problemer for "Hammers".

Bournemouth – Brighton (kampstart lørdag 13.30)
(draw-no-bet) 2, 15 units
Odds 3.05

Bournemouth vandt 2-0 over Brighton to dage før juleaften, og det er årevis siden, at Brighton har besejret "The Cherries". Men alle serier slutter jo på et tidspunkt, har nogen forsøgt at bilde mig ind. Måske her?

Bournemouth har haft en horribelt dårlig periode, som skyldes, at de har været forholdsvis hårdt ramt af skader. Hvor meget tør manager Eddie Howe lade de samme hårdt prøvede kræfter knokle i en cup-kamp?

Begge klubber har solid afstand til stregen, så der er ingen grund for nogen af parterne til ikke at ofre lidt kræfter på cup'en, men hjemmeholdet har bare været noget hårdere ramt på mandskabsfronten end gæsterne.

Derfor en lille satsning på Chris Hughtons tropper.

Shrewsbury – Stoke (kampstart lørdag 16.00)
(draw-no-bet) 1, 20 units
Odds 2.85

For et år siden skulle West Ham, på hjemmebane vel at mærke, bruge 112 minutter på at score kampens eneste mål mod Shrewsbury i denne turnering.

West Ham spiller i Premier League, Stoke spiller en række lavere, og de har intet at bruge cup-turneringen til i øjeblikket.

Sæsonens helt store mål var oprykning tilbage til PL, og dén er de ikke i nærheden af netop nu, og efter tre kampe i træk, der gav nul mål og ét point, kan cup'en meget vel blive set som en irriterende forhindring fremfor et skønt frikvarter.

Shrewsbury har tabt én af deres seneste 12 hjemmekampe i denne turnering, det var mod Man. United i 2016. I deres seneste syv hjemmekampe indkasserede de sammenlagt ét mål. 

Stoke har tabt deres seneste tre kampe i denne turnering, to af disse mod klubber fra lavere divisioner. 

Accrington – Ipswich (kampstart lørdag 16.00)
Hjemmesejr, 25 units
Odds 2.40

"Jeg stiller det bedste hold, jeg kan", har Ipswich-manager Paul Lambert udtalt. Det behøver ikke sige så meget, og selv klubbens bedste hold er ikke mange mønter værd. 

De har nu 10 point til overlevelse i The Championship, hvilket så langt overgår cup'en i forhold til prioritering. 

Det er det ringeste Ipswich-hold i mange år, og i forvejen er deres cup-historik noget af det ringeste landet kan opbyde.

"Tractor boys" har ikke vundet i FA Cuå'en siden…2010!!! De har spillet 13 kampe siden da. Deres seneste otte udekampe gav én uafgjort og syv nederlag.

Dette 1-tal skal bare prøves af.

Bolton – Walsall (kampstart lørdag 16.00)
X2, 25 units
Odds 1.78

Bolton ligger ikke helt så ringe til som Ipswich, men de er stadig under stregen, og ønsker måske heller ikke at ofre så mange kræfter på cup'en.

De har kun én sejr i 16 kampe, så i forvejen synes alle at have en anstændig chance mod Bolton for tiden.

Brentford – Oxford (kampstart lørdag 16.00)
Brentford under 2.5 mål, 40 units
Odds 1.43

Brentford slap igennem julen uden nederlag, men har ellers været rimeligt hårdt ramt af skader, og spørgsmålet er, om man eksempelvis tør risikere en Neil Maupay her? 

Med 15 mål og seks assists har han været involveret i 21 af Brentfords 36 ligascoringer i denne sæson. Tænk hvis han gik i stykker i en duel mod Oxford.

Selv med ham, har Brentford ikke scoret mere end to mål i deres seneste 12 kampe, og kun én gang i deres seneste 26 opgør. 

Chelsea – Nottingham Forest (kampstart lørdag 16.00)
(asian handicap +2) 2, 35 units
Odds 1.78

Forest fra The Championship mod de forsvarende mestre i turneringen. Et problem? Ikke nødvendigvis.

I sidste sæson mødte Forest i tredje runde Arsenal, der også kom som forsvarende mester og vandt 4-2 i en blændende kamp. 

Nu er de ganske vist på udebane, men derfor behøver det jo ikke blive til et stort nederlag. Ikke engang på Stamford Bridge.

Chelsea har ikke scoret mere end to mål i deres seneste 10 kampe, de kommer fra 1-0 over Palace samt 0-0 mod Southampton, og når Hazard ikke er på banen, synes det at knibe ganske betragteligt.

Deres top fire-placering er langt fra garanteret, de har helt tydeligt tænkt sig at bruge kræfter på Europa League, og på tirsdag venter det første opgør mod Tottenham i Liga Cup'en.

Som for Tottenhams vedkommende forestiller jeg mig, at man ikke nødvendigvis lægger sig, men man kunne godt lige netop nu være FA Cup'en foruden, og en alternativ opstilling vil sandsynligvis blive sendt i spil.

Derfor en satsning på, at Forest kan holde forholdsvis god stand mod Chelsea.

Derby – Southampton (kampstart lørdag 16.00)
Begge hold scorer, 25 units
Odds 1.76

Derby var i Liga Cup'en oppe imod Chelsea og Manchester United i kampe, der sluttede 2-2 og 2-3. 14 af deres seneste 17 kampe så begge hold på tavlen. 

Saints har lige holdt Chelsea til nul, men måske de vælger en lidt alternativ opstilling her med tanke på, at de har redning i Premier League som største prioritet.

Everton – Lincoln (kampstart lørdag 16.00)
(asian handicap +2) 2, 30 units 
Odds 2.28

Everton har været igennem en decideret ringe periode med kun én sejr i otte kampe og fire nederlag i de seneste fem. 

De er også uden sejr i fire hjemmekampe og har desuden kun vundet én hjemmekamp med mere end to mål i denne sæson.

Med en placering i den femtebedste række nåede Lincoln for to sæsoner siden kvartfinalen i denne turnering, blandt andet med udesejr over Burnley undervejs.

Nu spiller de ikke blot en række højere, men fører også League 2 og med god afstand til pladserne udenfor oprykningszonen, hvorfor det vil være underligt, om de ikke kommer til Goodison Park for at få en fight ud af det.

Gillingham – Cardiff (kampstart lørdag 16.00)
(draw-no-bet) 1, 20 units
Odds 2.95

Gillingham er selvsagt ikke noget storhold, men jeg mener ganske enkelt, at chancen for et Cardiff-nederlag er noget større end oddset indikerer.

Det er en oprykker i Premier League, som kun har én ting for øje; at redde skindet, og da man på nuværende tidspunkt ligger over stregen, er missionen måske ikke så umulig, som den så ud tilbage i august.

Derfor ønsker man næppe at risikere skader til nøglespillere i en turnering, man ikke vinder alligevel.

Middlesbrough – Peterborough (kampstart lørdag 16.00)
(asian handicap +0.25) 2, 15 units
Odds 3.05

Peterborough er røget ud af play off-zonen i League 1, men det ville man ikke være, hvis man var bedre på hjemmebane. 

De har nemlig kun præsteret fire sejre på eget græs i denne sæson. Til gengæld har de otte sejre på udebane og blot to nederlag.

Deres manager, store Steve Evans, ELSKER en duel som denne her, hvor han kan brøle højt om underhund-rollen og han ELSKER at måle sig med højere rangerende managers i disse dueller.

Boro-manager Tony Pulis har meget, meget sjældent ofret mange kræfter på FA Cup'en i de klubber, han var været, og selv da han fik Boro frem til kvartfinalen i Liga Cup'en i denne sæson, tabte de på hjemmebane til Burton. 

Burton ligger nummer 12 i League 1 med to udesejre. Peterborough ligger nummer 7 med otte udesejre. Skulle de så være helt chanceløse på Riverside? 

Blackpool – Arsenal (kampstart lørdag 18.30)
(asian 1. halvleg +1) 1, 40 units
Odds 1.49

Jeg tør ikke satse på, at Blackpool rent faktisk kan drille Arsenal over 90 minutter, men en Tv-kamp lørdag aften skulle nok kunne sørge for, at der bliver solid stemning på Bloomfield Road. 

Arsenal har endnu ikke prøvet at føre ved halvleg på udebane i Premier League, og de to gange, de har præsteret det på hjemmebane, var det en føring på 1-0. 

Crystal Palace – Grimsby (kampstart lørdag 18.30)
(asian handicap +2) 2, 30 units
Odds 2.12

Nok snakker vi et hjemmehold fra Premier League mod et udehold fra League 2, men gæsterne kommer stensikkert med en beton-defensiv, og hvor mange gange i denne sæson har vi oplevet Palace være helt komfortable med at skulle agere spilstyrer?

De har to sejre i 10 hjemmekampe, på 2-0 og 1-0, og af deres seneste otte sejre i FA Cup'en var én på to overskydende mål, resten var på ét overskydende mål. 

Man skal tilbage til 2006 for at finde en hjemmekamp i denne turnering, som blev vundet med mere end to overskydende mål. 

Norwich – Portsmouth (kampstart lørdag 18.30)
X2, 30 units
Odds 2.02

Jeg skrev lige om Peterborough for lidt siden og nævnte deres otte sejre på udebane i League 1. Kun én klub har gjort det bedre og det er Portsmouth.

Pompey topper ligaen med ni sejre på fremmed græs og kun ét nederlag. De har et forspring på syv point til pladsen udenfor direkte oprykning, så hvorfor skulle de ønske at måle sig med en klub fra The Championship?

Norwich er uden sejr i ni FA Cup-kampe i træk, og siden 2006 har de spillet 12 hjemmekampe i denne turnering. Disse kastede én sejr i ordinær spilletid af sig. 

Fra fredag

Tranmere – Tottenham (kampstart fredag 20.45)
(asian handicap +2) 1, 35 units
Odds 1.76

"Mit mål er at vinde Champions League, ikke at vinde FA Cup'en", har Mauricio Pocchetino udtalt om turneringen, og det kan han jo sagtens sige efter skuffende semifinale-nederlag i de seneste to sæsoner.

Måske han ikke ønsker at bruge så mange kræfter i år, det kostede i hvert fald sidste år, for man var ude i omkamp efter udekampe mod både Rochdale fra League 1 og Newport fra League 2. 

Han stillede ganske alternativt op i begge disse udekampe og efter en strabadserende jul, hvor der er trukket store veksler på mange af de samme spillere, vil man næppe se Tottenham for fuld power i aften hos Tranmere.

Tranmere har selvfølgelig også spillet et tæt juleprogram, forskellen er bare, at for dem er denne match kæmpe stor.

"Store aftener som denne mod Tottenham vil være en kæmpe hjælp i forhold til vores udvikling. Vi har været igennem nogle mørke tider og har været helt nede på bunden", har manager Micky Mellon udtalt i ugens løb, så der er ingen tvivl om, at det bliver et brag af en aften på Prenton Park.

Det kan godt være, at Tottenham i sidste ende er for stærke, men jeg tvivler på, at de kommer til at lammetæve Tranmere.

På tirsdag venter den første af to semifinaler i Liga Cup'en mod Chelsea, og sammen med Premier League og Champions League må det sørge for, at FA Cup er fjerdeprioritet for Spurs på nuværende tidspunkt.