Fodbold

Superliga 2019/20 optakt: Tre nedrykkere og masser af spænding

juni 18, 2019

Der er altså mindre end en måned til, at det for alvor går løs i Danmarks bedste fodboldrække, og når man tænker på, der er 3 direkte nedrykkere i denne sæson, da ligaen skal skæres ned til 12 mandskaber, vil der helt sikkert sidde mange spændte fans rundt omkring i landet og håbe på, at deres hold kan klare frisag.

I denne optakt tager vi et kig på, hvem der kunne ende med at vinde guld, hvilke spillere som har muligheden for at blive Superliga topscorer, hvilke klubber der kan komme i top 6, og hvem der kunne ende som nedrykkere.

 

Odds på Superliga vinder

Ståle Solbakken og FC København vandt mesterskabet i overbevisende stil sidste sæson, da der var hele 11 point ned til midtjyderne på andenpladsen. Det er dog værd at bemærke, at de røg ud af både Europa League og Sydbank Pokalen inden nytår, hvilket gjorde, at de kunne fokusere fuldt og fast på at sikre sig guldet. Hvis løverne genvinder Superligaen, giver det odds 4.25 i skrivende stund.

Københavnerne har allerede forstærket sig nævneværdigt, da både den norske målmand Sten Gryteburst og den kroatiske højre back Karlo Bartolec er blevet hentet til hovedstadsklubben fra OB og FC Nordsjælland. Derudover vender Mads Roerslev og Carlo Holse hjem fra deres lejeaftaler med Vendsyssel og Esbjerg. Aboubakar Keita og Christoffer Monty er blevet solgt til Oud-Heverlee og FC Helsingør, mens Uros Matic er blevet lejet ud til APOEL Nicosia i Cypern.

Man skal dog aldrig afskrive FC Midtjylland. Ulvene gik hele vejen i forrige sæson, og de har en virkelig bred og stærk trup. Det helt store spørgsmål er, hvor mange af deres profiler som drager videre denne sommer, da både to-meter-manden Paul Onuachu og den brasilianske tekniker Evander er jagtet af store klubber fra nær og fjern. Hvis FCM kan snuppe deres tredje mesterskab, bliver det belønnet med odds 1.20.

Der er ikke sket meget på transfermarkedet i det midtjyske endnu, da kun Rilwan Hassan og Christian Tue Jensen er draget videre til henholdsvis SønderjyskE på fri transfer og Brentford på en lejeaftale. Vi er ikke i tvivl om, at Claus Steinlein og co. nok skal finde pengepungen frem på et eller andet tidspunkt, men meget afhænger af de førnævnte salgsobjekter.

Brøndby IF har fået en ny cheftræner i form af Niels Frederiksen, og hvis den tidligere Esbjerg-manager kan sikre et sensationelt mesterskab til vestegnsklubben, giver det pengene 3000 gange igen.

 

Odds på Superliga topscorer

Robert Skov (solgt til Hoffenheim) var fuldstændig vild og ustyrlig i sidste sæson, hvor han høvlede intet mindre end 29 ligascoringer i kassen. 14 af disse mål blev scoret udenfor straffesparksfeltet, hvoraf 8 af dem var direkte på frispark. Derudover satte han også 7 styk ind fra 11-meter-pletten. Nu er spørgsmålet så, om den tidligere Silkeborg-spiller kan gentage den imponerende bedrift, eller om han må se sig forvist til en af de sekundære placeringer på topscorerlisten.

Både Kamil Wilczek fra BIF (odds 2.15), Dame N’Doye fra FCK (odds 16.00) og Andreas Skov Olsen fra FCN (solgt til Bologna) sluttede på 22 fuldtræffere, hvilket rakte til en delt andenplads. Den 31-årige polske skarpretter scorer langt størstedelen af sine kasser med venstreskøjten, men er også ganske habil med hovedet. Den 34-årige bomstærke senegalesiske boksspiller er hyperfarlig med højrebenet og hovedet, men nærmer sig så småt også sidste salgsdato. Det 19-årige danske stjerneskud bliver med stor sandsynlighed solgt denne sommer, så der er ikke den store grund til at gå i dybden med hans spidskompetencer og mulighed for at blive Superliga topscorer.

 

Vores bud på top 6:

FC København

FC Midtjylland

Brøndby

OB

AaB

FC Nordsjælland

 

Vores bud på de 3 nedrykkere:

Lyngby

Hobro

Silkeborg