FodboldPremier League

Tre spillere Arsenal skal gå efter denne sommer

april 24, 2019

Det er altid svært at forudsige et holds transferaktivitet. Denne sommer hos Arsenal føles især vanskelig at spå om. Det skyldes primært, at head of recruitment, Sven Mislintat, forlod klubben i februar, og det er som konsekvens heraf vanskeligt at tyde, præcis hvordan transferstrategien kommer til at se ud.

Men vi ved, at dette hold har brug for at blive styrket, uanset hvordan resten af sæsonen går. Måske kvalificerer klubben sig til Champions League, hvilket betyder, at der skal tilføjes nye rekrutter, som kan klare den ekstra modstand i toppen. Skulle de omvendt ikke nå Champions League, er der stadig brug for forstærkninger, så holdet ikke falder helt efter Englands bedste hold.

Arsenal ved allerede, at de kommer til at miste store profiler denne sommer. Aaron Ramsey ryger til Juventus på en fri transfer, og Danny Welbeck ser også ud til at være på vej væk. Derudover har Petr Cech annonceret, at han går på pension.

I denne artikel koger vi Arsenals muligheder ned til tre spillere, der må ses som absolutte topprioriteter. Der er andre dele af holdet, der kunne trænge til opmærksomhed, men de er formentlig mindre akutte. Cechs exit kan eksempelvis udlignes ved at promovere Emi Martinez, mens manglen på en ny venstre back kan løses ved at Sead Kolasinac løfter sit spil.

Første mulighed: Ibrahima Konate

Bundesligaen har vist sig at være en god jagtmark for Arsenal i de seneste år. Mislintats exit kan betyde enden på dette, men de burde overveje at vende tilbage til Tyskland for at hente en ny center-halfback.

RB Leipzig er velsignet med to fantastiske unge forsvarsspillere: Dayot Upamecano og Ibrahima Konate på henholdsvis 20 og 19 år. Begge spillere ville være fantastiske for Arsenal. Konate har mindre erfaring og er et mindre navn, så han kan også ske at være billigere. Han er også den højeste af de to spillere. Arsenal kunne trænge til at forbedre holdets fysiske profil, og han ville hjælpe der. Han er også en højresidet center-halfback, så han kunne være en partner på langt sigt for Rob Holding, der ser ud til at være mere komfortabel til venstre.

Anden mulighed: Christopher Nkunku 

Rygtebørsen sendte Christopher Nkunku til Arsenal i januar, men i sidste ende kunne de ikke nå til enighed med Paris Saint-Germain om den alsidige, unge midtbanespiller.

Men til sommer har han kun et år tilbage af sin kontrakt. Arsenal vil føle, at de er i en bedre position til at lave en handel med franskmændene.

Nkunku, der spillede for Unai Emery hos PSG, har været en perifer spiller hos de franske mestre i denne sæson. 13 kampe som starter i Ligue 1 er næppe nok til at overbevise ham om en fremtid i den franske hovedstad. 

I Paris har Nkunku fungeret som en altmuligmand. I denne sæson alene har han spillet højre back, venstre back, central midtbane og højre fløj. Hans evne til at tilpasse sig vil uden tvivl være brugbar i London. Men Arsenal kan have en mere klar plan for Nkunkus udvikling.

Afskeden med Ramsey vil efterlade et kæmpe hul hos Arsenal – især nu da han var blevet succesfuldt integreret i Emerys startende IX. For at erstatte ham har Arsenal brug for en ny 8’er, der har energien til at være effektiv i begge ender af banen. Det ville også være smart, hvis han kunne spille som en aggressiv, pressende nummer 10. Nkunku har de fysiske evner og den taktiske disciplin til begge roller. Som 21-årig har han et højt loft og kunne være endnu en lovende, ung tilføjelse til truppen.

Tredje mulighed: Nicolas Pepe

Nkunkus kontrakt-situation betyder, at Arsenal kan ske at kunne få ham billigt, men de skal have den store tegnedreng frem for at hente det tredje navn på denne liste. Nicolas Pepe har brudt igennem som stjerne i denne sæson efter en fantastisk sæson med Lille, og han har hjulpet dem til at få andenpladsen i Ligue 1.

Pepes statistikker er fremragende. Spillende på højre flanke har han leveret 19 mål og 11 målgivende afleveringer i 32 liga-optrædener. På trods af alle deres muligheder i angrebet, har Arsenal brug for en spiller med Pepes evner. Han er en venstrebenet angriber, der giver en trussel bagfra i det åbne spil.

Pepe ville på nogle punkter fungere som en erstatning for Welbeck. Han kan arbejde på fløjene og potentielt set på midten. Han vil også bidrage med en anden dynamik til holdet. Jagten i januar på Ivan Perisic og Yannick Carrasco tyder på, at Emery vil have en scorende ’wide forward’. Pepe er yngre og en mere fornuftig investering.

Der forventes at blive hård kamp om Pepes underskrift, man Arsenal har London som fordel. Hvis de kan vise, at Pepe kan være en vigtig del af deres planer, er der mulighed for at ivorianeren kan følge i Kolo Toure og Emmanuel Eboues fodspor ved at tilslutte sig Gunners.

Hvis Arsenal hentede en af disse tre spillere, ville det forsætte den politik Mislintat har sat i søen, hvor man henter unge spillere med god videresalgsværdi.

Interessant nok har alle tre spillere fransk som modersmål. Det føjes til den voksende, frankofile gruppe, der er hjertet af dette Arsenal-hold. Det er tydeligt, at Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette er indflydelsesrige skikkelser i klubben lige nu, og Matteo Guendouzi har hurtigt etableret sig selv som en del af denne centrale gruppe. En kerne af franskmænd førte Arsenal til succes under Arsene Wenger – de kunne måske gøre det samme under Emery.