Fodbold

U21 EM 2019: Få det forkromede overblik

maj 14, 2019

Slutrunden kører frem til søndag den 30. juni, hvor finalen skal spilles på Stadio Friuli i Udine. 12 nationer har formået at kvalificere sig, og Danmark er heldigvis én af dem. Efter den skuffende indsats for 2 år siden, hvor vi måtte rejse hjem efter 3 gruppespilskampe, må man håbe, at Niels Frederiksen og de danske drenge kan gøre det en hel del bedre denne gang.

 

Den danske trup til U21 EM

Truppen på 23 mand er allerede udtaget, og der er virkelig mange prominente navne i blandt.

Mellem stængerne finder vi Daniel Iversen (udlejet til Oldham Athletic fra Leicester City), Peter Vindahl Jensen (FC Nordsjælland) og Oskar Snorre (Lyngby BK).

Forsvaret består af Victor Nelsson (FCN), Jonas Bager (Randers FC), Asger Sørensen (udlejet til Jahn Regensburg fra RB Salzburg), Jacob Rasmussen (udlejet til Empoli fra Fiorentina), Rasmus Nissen (Ajax), Joakim Mæhle (Genk) og Mads Valentin (FCN).

Midtbanen er besat af Jens Stage (AGF), Mathias Jensen (Celta Vigo), Philip Billing (Huddersfield Town), Oliver Abildgaard (AaB), Magnus Kofod Andersen (FCN),, Robert Skov (FC København), Mikkel Duelund (Dynamo Kiev), Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund) og Anders Dreyer (udlejet til St. Mirren fra Brighton).

På toppen finder vi 2 Superliga-spillere samt en tidligere topscorer i Superligaen. Her er der tale om Andreas Skov Olsen (FCN), Jonas Wind (FCK) og Marcus Ingvartsen (Genk).

 

Danmarks gruppe ved U21 EM

Ved dette U21 EM er de danske drenge havnet i Gruppe B sammen med Tyskland U21, Serbien U21 og Østrig U21. Særligt tyskerne bliver en svær nød at knække, da de er forsvarende mestre efter at have besejret spanierne med 1-0 i finalen på et mål af Mitchell Weiser for to år siden.

Det er dog ikke kunne de 3 gruppevindere, som går videre til semifinalerne, da den bedste 2’er også får en plads blandt de sidste 4 nationer ved denne slutrunde.

Danmark U21 starter deres jagt på en semifinaleplads mandag den 17. juni klokken 21:00, hvor de møder Tyskland på Stadio Friuli. Her er der i øvrigt plads til omtrent 25.000 tilskuere. Tre dage senere står vi så overfor østrigerne på samme arena, mens den sidste gruppespilskamp skal afvikles søndag den 23. juni klokken 21:00 mod serberne på Stadio Nereo Rocco i Trieste, hvor der kan sidde 21.000 supportere.

Det er også værd at nævne, samtlige semifinalister kvalificerer sig til OL 2020 i Japan, så der er meget mere end metal på spil ved dette U21 EM.

 

Hvor kan jeg se U21 EM?

Hvis du godt kunne tænke dig at følge de danske drenge ved slutrunden, kræver det ikke meget mere end et fjernsyn, som kan tage DR1. Danmarks Radio har nemlig sikret sig rettighederne til alle Danmarks kampe, og det er rigtig godt nyt for samtlige fodboldfanatikere, der ikke kan tage turen til Italien denne sommer. Anders Kern Boje, underdirektør i DR, havde følgende at sige til deres hjemmeside omkring situationen:

– Vi håber selvfølgelig på en slutrunde med dansk metal. Men ligesom med flere af de andre begivenheder, vi dækker denne sommer, bliver det også spændende at se, hvordan det danske U21-hold klarer sig med henblik på at kvalificere sig til at deltage i OL næste år.

Tror du, at Niels Frederiksen kan lede Danmark til deres første semifinale siden 2015, hvor vi måtte se os slået med 1-4 af Sverige, som endte med at vinde finalen over Portugal efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence?