NBA

NBA-spiltips: Hvem bliver Golden States største udfordring i slutspillet?

marts 22, 2019januar 28th, 2022

Lad os antage – forsigtigt, men med god grund – at Golden State Warriors tromler hele vejen til Western Conference Finals og muligvis endnu en titel.

Men hvem mødes de med inden, de kommer til at stå ansigt til ansigt med Eastern Conferences’ bedste hold?

Med en måned tilbage af NBAs grundspil, virker svaret både overraskende og uforudsigeligt.

For som jeg tidligere har beskrevet, er Denver Nuggets en legitim udfordrer. Det eneste spørgsmål er holdets erfaring.

Flere helt igennem godkendte hold har været i spil fra oktober til maj, men de har haft problemer med lukke kampane, når de skulle. Sådan kan presset have en sjov effekt.

Men i hele sæsonen – hvis vi ser bort fra de storskuffende Lakers – har der været en forventning om, at Houston Rockets eller Oklahoma City Thunder ville kunne lave et run mod titlen med deres to superstjerner.

Men mens det ene hold har tur i den, er det andet holds sæson ved at falde fra hinanden.

Houston fik deres andet nederlag i 14 kampe i overtidskampen mod Memphis onsdag, men vil forsøge at komme igen i fredagens Texas-opgør mod San Antonio Spurs, hvis ni sejre i træk (hvilket burde garantere, at deres mangeårige playoff-stime fortsætter) blev afsluttet af Miami i denne uge.

Rockets står og falder ved to ting: deres evne til at score og deres evne til rebounde. Når de (og med ”de” mener vi James Harden med en smule hjælp) scorer 100 point, er de 41-19, hvilket er nummer 4 i hele NBA. Og når de rebounder bedre end deres modstandere, har de kun tabt tre gange i denne sæson, hvilket er bedre end noget andet hold. Problemet er dog, det kun er sket 25 gange i sæsonen.

Spurs har slået nogle gode modstandere på det seneste, og det er værd at kigge på under 217 point samlet som konsekvens heraf. Ikke desto mindre er Houston ligaens bedste hold siden All Star-pausen, og har på det seneste slået Golden State, Philadelphia, Toronto og Boston, og har bevist, at det ikke er Harden alene, som holder dem i live (underligt nok er Hardens MVP-odds nu oppe på 2.30, mens Giannis Antetokounmpo er tilbage i top til odds 1.50. Folk virker noget letpåvirkelige.)

Thunder har på den anden side kunne se de sorte skyer trække op, efter de er gået 5-10 siden All Star-pausen og senest havde et overtidsnederlag til Raptors i onsdags. Det har været svært at finde svar. Hvis vi ser bort fra et knusende nederlag til Warriors er nederlag til Miami og Indiana ikke noget, der kendetegner et mesterskabshold.

I tre af deres seneste fire kampe – alle nederlag – har de scoret under 107 point, hvilket er gift for et hold, der med Russell Westbrook og Paul George sidder på en sjetteplads i NBA for scoringsgennemsnit med et snit på 114.4 per kamp.

En krølle i programmet betyder, at de fredag spiller i Toronto – og endnu engang er OKC afhængige af deres skytter for at få sejren i hus for et Thunder-hold, der har den værste skudprocent i Western Conference.

Det tegner ikke godt, når vi nærmer os slutspillet, hvor hver boldbesiddelse er kostbar – også selvom George lige nu er 1.40-favorit til at blive årets forsvarsspiller.

Det kan alt sammen skabe glæde i Denver og hos Portland Trail Blazers, der er kølet ned på det seneste, men som stadig har ambitioner, også selvom de kun er 24-22 mod resten af holdene i vest.

Men selvom “Elite Eight” mere eller mindre ligger fast i vesten, er det sidste dusin kampe stadig afgørende i forhold til hvem, der får hjemmebanefordelen.

Bedste bets: Houston med -3.5 over San Antonio eller Toronto med – 5.5 over Oklahoma City

Søndagens tidlige kamp sender LA Clippers til New York for at møde et latterligt ringe Knicks-hold.

Efter at have startet måneden 1-10 virker værterne stålsatte på at skrabe bunden og i torsdagens kamp mod Suns, lykkedes det for Knicks at spille endnu værre end Phoenix og sikre sig bundplaceringen i NBA.

Dette imponerende og overpræsterende Clippers-hold kan stadig med lethed slutte et overraskende år med helt op til en fjerdeplads takket være ni ud af ti sejre til at starte marts og et boost fra den nye kontraktforlængelse til Doc Rivers.

Efter en endefuld til New York på 128-107 i LA bør man forvente, at Knicks igen bidder i det sure æble i the Big Apple og vælge Clippers med -13.