NBA

Sweet Sixteen: De bedste NBA-spillere fra de tilbageværende March Madness-hold

marts 27, 2019januar 28th, 2022

Den første weekend af March Madness er overstået, og 68 hold er blevet til 16. Vi benytter lejligheden til at tage et kig på den bedste aktive NBA-spiller, som hvert college har i ligaen lige nu.

Duke Blue Devils – Kyrie Irving, Boston Celtics

Kyrie Irvings ene sæson for Duke var præget af skader, men det afskrækkede ikke Cleveland Cavaliers fra at vælge ham med førstevalget i 2011-draften, hvilket viste sig at være det rette valg. I de seneste fem år er en Duke-spiller blevet valgt i top 3 i draften – og det mønster kommer til at gentage sig til sommer, når Zion Williamson med al sandsynlighed bliver førstevalget.

LSU Tigers – Ben Simmons, Philadelphia 76ers

Mens Ben Simmons har haft masser af succes i NBA, var det knap så rosenrødt i Baton Rouge. Simmons spillede godt nok til at blive valgt som førstevalget i draften, men LSU var ikke en del af festlighederne i marts – og Simmons har efterfølgende kritiseret collegebasketball og kaldt det en ”dirty business”.

Gonzaga Bulldogs – Domantas Sabonis, Indiana Pacers

Efter at været blevet sendt fra Oklahoma City Thunder til Indiana Pacers, har Arvydas Sabonis’ søn for alvor fundet sin plads i ligaen – og kunne ligne et bud på Most Improved Player i år. Et andet bud på den bedste Bulldog kunne have været Kelly Olynyk fra Miami Heat, men Sabonis’ potentiale hæver ham over den langhårede canadier.

Kentucky Wildcats – Anthony Davis, New Orleans Pelicans

Under John Calipari er der ikke noget hold, der har sendt flere superstjerner til NBA end Kentucky. Selvom Kentucky har bidraget med stjerner som DeMarcus Cousins, John Wall, Karl-Anthony Towns og Devin Booker, er Anthony Davis dog stadig et let valg som den bedste spiller fra Lexington. Siden Davis vandt Kentuckys seneste mesterskab i 2012 og blev valgt som førstevalget i draften, har han allerede opbygget et resume, der er Hall of Fame-værdigt.

Michican State Spartans – Draymond Green, Golden State Warriors

Michigan State vil altid være synonym med Magic Johnson, men Draymond Green har med tre titler og en position som ligaens muligvis bedste forsvarsspiller sat en karriere sammen, der måske kan ende med at blive en Hall of Fame-karriere. Spørgsmålet er, om Green med tiden kan blive overhalet af  19-årigeJaren Jackson Jr. der har haft en lovende rookie-sæson for Memphis Grizzlies.

Virginia Cavaliers – Malcolm Brogdon, Milwaukee Bucks

Efter at være blevet valgt til Rookie of the Year i 2017, har Brogdon haft en god NBA-karriere, hvor han ligner nu starter for Eastern Conferences bedste hold, Milwaukee Bucks. Virginia har flere spillere, som er på vej ind i NBA – det største navn er DeAndre Hunter – og ligner et hold, der kan spille med om NCAA-titlen, efter de sidste år storfloppede og blev det første 1. seed nogensinde til et tabe til 16. seed.

Tennessee Voulenteers – Tobias Harris, Philadelphia 76ers

Tennesee slap med skrækken mod Iowa State Hawkeyes i weekenden, efter de satte en føring på 25 point over styr, inden det lykkedes dem at få sejren i hus i overtime. Kigger vi på NBA, er den bedste Voulenteer klart Tobias Harris, der har haft en sæson, der var meget tæt på at give ham en plads på All Star-holdet – og som kan se frem til en solid lønforhøjelse til sommer.

North Carolina Tar Heels – Harrison Barnes, Sacramento Kings

Når man tænker på, at North Carolina har bidraget med den største superstjerne af dem alle i form af Michael Jordan, kniber det lidt med at finde en megastjerne fra Chapel Hill i NBA. Vince Carter er naturligvis det største navn, men man fornærmer næppe nogen ved at sige, at den 42-årige legendes bedste år ligger bag ham. Harrison Barnes har haft en gange pæn karriere, hvor han både har vundet et mesterskab og 73 kampe på en sæson med Golden State Warriors og fået en 94 millioners dollars-kontrakt af Dallas Mavericks.

Michigan Wolverines – Caris LeVert, Brooklyn Nets

Det kniber med at finde en nuværende Michican-spiller af Chris Webbers kaliber, men det er nu ikke fordi, der ikke er Wolverines-spillere i NBA. Den tredobbelte Sixth Man of the Year Jamal Crawford er den med den bedste karriere, men lige nu er den bedst jærv i ligaen Caris LeVert foran Tim Hardaway Jr. LeVert havde en stærk sæson, der dog blev saboteret af skader – og skaderne var også en af grundene til, at Brooklyn kunne samle ham op med 20.-valget i 2016-draften.

Houston Cougars – Jonathan Simmons, Philadelphia 76ers

Jonathan Simmons nåede både at spille for Paris Junior College, Midland College og University of Houston i college. Simmons blev herefter ikke valgt I NBA-draften i 2012, og måtte betale 150 dollars for at deltage i en prøvetræning med San Antionio Spurs’ D-league-hold – og resten er historie, som man siger. Han spiller nu for Sixers, og har en årsløn på seks millioner dollars – ikke skidt for en spiller, der måtte betale for sin prøvetræning.

Purdue Boilermakers – E’Twaun Moore, New Orleans Pelicans

Moore har været vidt omkring I NBA, men lader til at have fundet et hjem hos New Orleans Pelicans, hvor han sidste år startede 80 kampe. Indiana-skolen vil formentlig altid være synonym med Drew Brees i NFL, men Purdue havde også førstevalget i NBA-draften i 1994, Glenn Robinson. ”The Big Dog” satte øjeblikkeligt en rekord i NBA ved at underskrive en rookie-kontrakt på 10 år og 68 millioner dollars – en rekord der formentlig aldrig bliver overgået.

Florida State Seminoles – Jonathan Isaac, Orlando Magic

Malik Beasley fra Denver Nuggets kunne have været et lige så godt valg her. Kigger man på de avancerede statistikker peger de i begge retninger, alt efter hvilken statistik man hælder til. Det taler til Malik Beasleys fordel, at han spiller på et væsentligt bedre hold – til gengæld er Isaac et år yngre, og Orlando Magic ser også ud til så småt at have fået endt de magre år i denne sæson.

Oregon Ducks – Damyean Dotson, New York Knicks

Det er ikke fordi Oregon har noget sprudlende udvalg af NBA-spillere. Dotson er den eneste, der snitter mere end 10 point, og er samtidig den Oregon-spiller der har spillet flest NBA-kampe – hvilket dog kun er 65 kampe. Bol Bol lignede et potentielt top-pick fra Oregon denne sommer, men en skade betyder, at han må forventes at dale i draften. Manute Bols søn har dog stadig en god mulighed for at blive den bedste Duck i NBA – selvom det nok siger mere om konkurrencen end hans evner.

Virginia Tech Hokies – Dorian Finney-Smith, Dallas Mavericks

Dorian Finney-Smith er et let valg, da han er den eneste Hokies-spiller i NBA. Finney-Smith er i sin tredje sæson for Dallas Mavericks og indtil videre hans bedste i NBA. Canadiske Nickeil Laexander-Walker forventes at blive draftet fra Virginia Tech i år.

…og holdene uden aktive NBA-spillere

De to football-skoler Auburn og Texas Tech har lige nu ingen spillere i NBA. Texas Tech kan trøste sig med at Jarrett Culver forventes at blive valgt i første runde af dette års draft, mens Chuma Okeke fra Auburn også ser ud til være på vej til NBA.