NFL

Jesper Elmings NFL-klumme med spiltip: En sæson fyldt med skader

december 15, 2017januar 28th, 2022

Amerikansk fodbold er ikke en kontaktsport. 

Dans er en kontaktsport. 

Amerikansk fodbold er en kollisionssport. 

Og det er der virkelig mange NFL-spillere, der har måttet sande i denne sæson. Der er historisk mange spillere, der har fået alvorlige skader, og der er især mange af sportens allerstørste profiler, der i år har stemplet ud alt for tidligt. 

Seneste trælse eksempel er fra weekendens kamp mellem LA Rams og Philadelphia Eagles, hvor Eagles’ unge quarterback, Carson Wentz, rev sit ene korsbånd over i knæet. En forfærdelig skade, som gjorde, at Eagles’ Super Bowl-odds faldt markant. Hvis du stadig tror, at Eagles kan vinde Super Bowl, så ligger spillet lige nu i 11.00. 

Inden skaden var Wentz med i diskussionen om at være dette års mest værdifulde spiller (MVP), og han er slet ikke den første markante profil, der går ned i år; vi kan faktisk stille et helt angreb og et helt forsvar bare med spillere fra ”hospitalet”:

ANGREB
Quarterbacks: Carson Wentz (Eagles), Andrew Luck (Colts), DeShaun Watson (Texans) og Aaron Rodgers (Packers) – Rodgers har været ude siden uge 6, men kommer faktisk tilbage i denne weekend.

Runningbacks: David Johnson (Cardinals) og Dalvin Cook (Vikings) – der var rigtig mange Fantasy Football-entusiaster, der tog David Johnson som den allerførste spiller i år. Johnson blev skadet i årets første kamp, og så var den sæson forbi. 

Wide receivers: Odell Beckham Jr. (Giants), Julian Edelman (Patriots) og Allen Robinson (Jaguars) – man kan mene om Beckham Jr., hvad man vil, men en ting står lysende klart: Han laver nogle af de mest akrobatiske ‘catches, denne sport nogensinde har set.

Offensive linjemænd: Der er et hav af store drenge, der er skadet for resten af sæsonen, men de tre største navne er Joe Thomas (Browns), Marshall Yanda (Ravens) og Jason Peters (Eagles). Uerstattelige!

FORSVAR
Defensive linjemænd: JJ Watt (Texans), Cliff Avril (Seahawks) og Sharif Floyd (Vikings) – en kæmpe skuffelse og et hårdt, hårdt slag for Texans, at JJ Watt måtte lukke ned for sæsonen. Ligaens største forsvarsprofil.

Linebackers: Dont’a Hightower (Patriots), Markus Golden (Cardinals) og Tamba Hail (Chiefs) – Hightower er største profil på Patriots’ forsvar, og han spillede en kæmpe rolle i Patriots’ fænomenale compeback i Super Bowl, da han fremtvang en fumble på Falcons’ Matt Ryan. 

Cornerback: Richard Sherman (Seahawks) – større profil på denne plads kommer der næsten ikke. Prydede forsiden på Madden computerspillet i 2016. 

Safety: Eric Berry (Chiefs) og Cam Chancellor (Seahawks) – to kæmpe profiler, der efterlader et stort hul på deres respektive forsvar.  

Nå, lad os komme ud af denne nedtur og kigge frem mod nogle af weekendens kampe. Og der er virkelig nogle herrekampe!

Kansas City Chiefs (7-6) – Los Angeles Chargers (7-6) (Bemærk: kampstart allerede lørdag)
Det er et brag af et divisionsopgør, der venter i AFC West. 

Chiefs begyndte sæsonen som lyn og torden, og så har de mildest talt spillet som en pose nødder siden. 

Det er omvendt med Chargers. De begyndte sæsonen 0-4, og så har de vundet stort set rub og stub siden. Chargers har været flyvende på angrebet, og Philip Rivers har været en af de skarpeste quarterbacks i ligaen de seneste uger. Samtidig har forsvaret tilladt færrest point af alle hold siden uge 5. Hvor Chargers før i tiden var mestre i at selvdestruere, så leverer de lige nu nogle solide præstationer. 

Men hvad så med Chiefs? De var så stærke fra sæsonens begyndelse, så faldt de helt fra hinanden, og nu vandt de så i søndags. Spørgsmålet er så: Hvilket Chiefs-hold dukker op på søndag?

Jeg tror, at hjemmebanen i Missouri og 80.000 ellevilde fans klædt i rødt giver Chiefs et kæmpe løft. Der er slutspilspladser på højkant – det skal udnyttes, når man nu spiller på hjemmebane mod en ærkerival. 

Og jeg vil også lige sige, at Chiefs’ quarterback Alex Smith ved, at der sidder en ung, håbefuld quarterback på bænken og higer for at komme ind. Smith spiller for sin fremtid. Hvis han ikke leverer, så ryger han på bænken, og så er det Pat Mahomes-tid i Kansas City. 

Jeg tror, at sejren i søndags var dét, Chiefs havde brug for for at redde sæsonen. 

Kansas City 1.97

Seattle Seahawks (8-5) – Los Angeles Rams (9-4) 
Det er et brag af et divisionsopgør, der venter i NFC West (det var næsten copy-paste fra ovenover).

Slutspillet nærmer sig, og NFL har gjort en stor dyd ud af, at disse spændende og utrolige vigtige divisionsopgør runder sæsonen af. 

I holdenes første opgør i Californien tilbage i begyndelsen af oktober vandt Seattle 16-10. Opgøret på søndag bliver spillet i Seattle, og det er en kæmpe hjemmebanefordel for Seahawks. CenturyLink Field i Seattle er kendt og berygtet for at være en de mest fjendtlige og højlydte steder at spille. 

Rams’ quarterback, Jared Goff, er blot i sit andet år i ligaen, og opgøret på søndag bliver en kæmpe test, hvor han skal vise, at han kan stå for presset. 

Men der løber bare en quarterback rundt på det andet hold, som spiller bedre, end han nogensinde tildligere har gjort. Russell Wilson er lige nu et hot navn som MVP i ligaen. Han har især været farlig i 4. quarter, hvor han har kastet 17 touchdowns, og dermed har Wilson smadret Eli Mannings rekord med 15 touchdowns i 4. quarter igennem en hel sæson. Wilson har altså på bare 13 kampe kastet flere.

Og jeg tror også, at vi får meget mere Wilson-magi at se på søndag. Med en Seattle sejr ligger NFC West helt åben. 

Seattle 1.72

Pittsburgh Steelers (11-2) – New England Patriots (10-3)
Det er et brag af en kamp, der venter os på søndag (det var tredje gang, vi brugte den vending … der må være noget om snakken denne weekend). 

Det er to af de helt store kanoner, der mødes på søndag. Steelers og Patriots har tilsammen vundet 11 Super Bowls. Og Ben Roethlisberger og Tom Brady er om nogen dem, der har tegnet NFL gennem 00’erne og også her i 10’erne. De to legendariske quarterbacks har tilsammen været i 10 Super Bowls. 

Nu mødes de så her i spilleuge 15. I en kamp der vil få vidtrækkende konsekvenser for slutspilsbilledet i AFC-halvdelen. Vinderen af kampen (hvis holdet også vinder i uge 16 og 17) vil blive førsteseedet i AFC og dermed få hjemmebanefordel igennem slutspillet. Så der er virkelig meget på spil. 

Ganske uventet tabte Patriots mandag nat til Miami Dolphins. Der er ingen tvivl om, at Steelers minutiøst vil gennemgå kampen for at se, hvad Dolphins havde så stor succes med. Patriots taber yderst sjældent to kampe i træk, men der er noget, der siger mig, at Steelers kommer til at løbe med den her. 

Hvis Patriots vælger at lukke ned for kasteangrebet, så løber Steelers bare bolden med Le’Veon Bell, og hvis Patriots beslutter sig for at pakke Bell godt ind, så kaster Roethlisberger blot til ligaens bedste receiver i Antonio Brown og opkomlingen JuJu Smith-Schuster. Roethlisberger kastede i øvrigt 506 yards i søndags. Han er den eneste quarterback i NFL-historien, der har kastet over 500 yards tre gange i karrieren. 

Steelers 2.25

Og så lige på falderebet: Tre gange har Brady og Patriots faktisk slået Steelers i AFC-finalen på vej mod Super Bowl, og alle tre gange har Patriots efterfølgende vundet Super Bowl. Sådan som disse to hold spiller lige nu, er der en stor sandsynlighed for, at de to hold møder hinanden igen i AFC-finalen. 

Og til at slutte af på skal vi lige have lidt Super Bowl-snak: 
Super Bowl-vinder, hvis du er Patriots fan odds 3.75 (uændret fra i sidste uge)
Super Bowl-bud for os med lilla briller – Minnesota Vikings odds 7.50 (uændret fra i sidste uge)
Super Bowl-bud hvis du er til forsvar – Jacksonville Jaguars 17.00 (dette odds var 26.00 i sidste uge)