NFL

Uge 14: Er voldsanklagede Foster problemerne værd for Redskins?

december 3, 2018januar 28th, 2022

Med den seneste anklage for hustruvold fik 49ers nok af linebacker Reuben Foster (billedet herover, tv.), der som følge af sin seneste anholdelse blev 'cuttet' af San Francisco-klubben.

Reuben Foster blev set som den bedste linebacker i 2017-draften, da han forlod Alabama, men allerede ved NFL Scouting Combine begyndte det at gå galt for Foster; han kom op at toppes med en ansat på hospitalet, hvor hans helbred blev tjekket, og han blev testet positiv for stoffer, da hans urin blev vurderet som fortyndet, hvilket ifølge Foster skyldtes madforgiftning.

Inden draften var flere hold bekymrede for Fosters "life skills" og omgangskreds samt en skade, han havde i skulderen, og 49ers’ head coach, Mike Shanahan, sagde, at han aldrig havde set en spiller med en hårdere opvækst end Foster. Foster og hans mor blev begge skudt af hans far, da Foster var lille, men begge overlevede, og Fosters far blev for nogle år siden fanget efter at have været på flugt i 16 år.

På trods af bekymringerne blev Foster alligevel valgt i slutningen af første runde af John Lynch og 49ers, som var ellevilde over at have fået en spiller, som de også havde kig på med tredjevalget i draften (dette pick blev i stedet brugt på 'defensive end' Solomon Thomas, der ligeledes har været en skuffelse indtil videre – dog kun på banen.

 

49ers fik nok

Herefter blev Reuben Foster i januar i år arresteret for at være i besiddelse af marijuana, og i februar blev han arresteret for blandt andet hustruvold og våbenbesiddelse. Denne anklage blev senere trukket tilbage, og Fosters tidligere kæreste indrømmede, at var et forsøg på at tjene hurtige penge. Hertil kommer så den seneste anklage om hustruvold, som fik bægeret til at flyde over for 49ers.

Man skal huske på, at Foster endnu ikke er dømt for vold, og de seneste anklager kommer fra den samme kvinde, der stod bag de falske anklager i februar. Kvinden stjal også to Rolex-ure og mere end en halv million kroner fra Foster, og hun fabrikerede ifølge San Francisco Chronicle anklager mod en anden kæreste i 2011. Det er med andre ord grund til skepsis, men 49ers havde alligevel fået nok. Klubben mente ikke det var passende at bede Foster om at slutte forholdet til kæresten, men gjorde det klart, at Foster ville blive cuttet, hvis der opstod flere problemer mellem dem.

Så selvom Foster kan være uskyldig, lader problemerne til at opsøge ham – som da han i 2016 var til stede på en natklub, hvor tre mennesker blev skudt, uden Foster selv var involveret. Og uskyldig eller ej er det stadig dårlig omtale for NFL og et potentielt hold.

Ny chance hos Redskins

Der er ikke megen tvivl om Fosters’ talent, og ifølge ProFootballFocus var Foster ligaens fjerdebedste linebacker i sidste sæson. Foster havde flere problemer med skader og spillede kun 10 kampe i sidste sæson, men det er ikke overraskende, at Foster allerede har fundet et nyt hjem, hvis man alene kigger på hans evner på banen.

Redskins var hurtige til at få Foster ind i folden, efter han blev ledig, hvilket blev gjort til genstand for en heftig kritik, der fik Redskins til at understrege, at det ikke var sikkert, at Foster kom til at spille for Washington:
 

Redskins er inde i noget af en dårlig periode både på banen og uden for banen; udover at quarterback Alex Smith går glip af resten af sæsonen med en skade, fortalte runningback Adrian Peterson til Bleacher Report, at han stadig afstraffede sin søn med pisk, selvom han for tre år siden fik en hel sæsons karantæne for selvsamme opførsel. Det ser ud til, at Peterson slipper uden problemer i denne omgang, men det er nu anden gang på to uger, at en Redskins-spiller bliver nævnt i forbindelse med vold, og i denne omgang er det Redskins selv, der vader direkte ind i den dårlige omtale.

Det er forskelligt fra hold til hold, hvor dårlig opførsel man vil tillade fra en spiller, og det ser ud til, at der er længere snor hos Redskins end hos 49ers. De fleste hold ville dog nok takke nej til en spiller, der har været anholdt tre gange på et år, og hvis Foster får karantæne af ligaen, kan det være underordnet, hvad det enkelte hold mener. Siden Foster blev cuttet af 49ers, er Kareem Hunt også blevet cuttet af Kansas City Chiefs, men mere herom i optakten til weekendens kampe (følg med i NFL-sektionen her i Sportsmagasinet).

 

Den næste solstrålehistorie?

Kan Foster få styr på sine problemer uden for banen og blive en produktiv NFL-spiller? Der er flere eksempler på, at det kan lade sig gøre.

Tyreek Hill måtte skifte college og raslede ned til femte runde i draften, efter han blev dømt for vold mod sin gravide kæreste. Heldigvis for Kansas City Chiefs, som draftede Hill, har han været en mønsterborger, siden han kom til holdet. Josh Gordon ser indtil videre ud til at have fået styr på sine misbrugsproblemer, siden han blev sendt fra Browns til Patriots. Randy Moss formåede at have en Hall of Fame-karriere efter have været i fængsel på grund af et slagsmål i high school.

Det er med andre ord ikke usandsynligt, at Foster kan få vendt sin karriere, når eller hvis han kommer til at spille igen. Dallas Cowboys havde babysittere til at holde øje med Dez Bryant, og man kan forestille sig, at Redskins også vil holde et vågent øje med Foster – og samtidig have en kontrakt, hvor Foster skal holde sig på dydens smalle sti, hvis han vil have sin løn. Men selvom 49ers ikke overvågede Foster 24 timer i døgnet, fik Foster ifølge Kyle Shanahan stillet masser af ressourcer til rådighed, så det er ikke sikkert, at hjælpen hjælper. Inden Foster blev draftet, var flere hold som før nævnt bekymrede for hans omgangskreds i Alabama – og at han nu kommer til at spille tættere på sin hjemstat, kan godt få alarmklokkerne til at ringe.

Lykkedes det ikke for Washington at få styr på Foster, kan de altid cutte ham. Den dårlige omtale vil formentlig hurtigt kunne blive glemt igen, og mange af de vrede stemmer vil også aftage, hvis Foster spiller godt og undgår at trække de forkerte overskrifter. Som det kan læses i udtalelsen fra Redskins, forventer klubben, at de mange Alabama-spillere på Redskins-holdet vil kunne hjælpe Foster med at holde sig ude af problemer. Vi får se, om Redskins får ret, men som historien har vist os, er det ikke umuligt.
 

FÅ DIN UGENTLIGE DOSIS NFL HER I SPORTSMAGASINET