NFL

Ugens NFL-spilforslag: Vild weekend i vente

december 7, 2018januar 28th, 2022

For første gange i historien tabte Pittsburgh Steelers i søndags på hjemmebane efter at have været foran med 16 point. Men dette historiske nederlag til Chargers, der samtidig stiller spørgsmålstegn ved, hvilket af de to hold der er tættest på Chiefs og Patriots i AFC, er ikke engang blandt de tre største historier denne uge. At Jaguars lukkede ned for et brandvarmt Colts-hold, får heller ikke yderligere opmærksom i denne klumme.

For spiluge 13 bød på masser af store historier – så mange at der ikke er plads til dem alle i én artikel. På papiret lignede det ikke den mest interessante uge, men alligevel endte der med at være mange store overraskelser – overraskelser, der kan komme til at spille ind i den kommende runde.
 

Green Bay Packers – Atlanta Falcons (søndag klokken 19.00)

At Green Bay fyrede Mike McCarthy (billedet herunder), er et eller andet sted ikke overraskende, da der konstant har været tvivl om McCarthys jobsikkerhed de seneste år. Men at McCarthy omsider blev fyret efter 13 sæsoner i spidsen for Packers, kom alligevel som lidt af et chok, hvor forudsigeligt det end måtte have været; der er trods alt tale om superbowl-vindende coach med en gade opkaldt efter sig i Green Bay.

Selvom man kan kritisere mange af de beslutninger, som McCarthy har truffet i løbet af Packers’ kampe, har han hele tiden haft nok sejre til at beholde sit job – altså lige indtil nu. I sidste sæson havde han en undskyldning, da Rogers var skadet, men dette er den første sæson, hvor Pakcers følte, at en fyring kunne retfærdiggøres, og tre timer efter et uimponerede nederlag til Cardinals sluttede McCarthy-æraen. McCarthy slutter med en statistik på 125 sejre, 77 nederlag og 2 uafgjorte kampe på 13 år – hertil kommer 10 sejre og 8 nederlag i slutspillet.

Mike McCarthy skal nok lande på benene – Hue Jackson fik hurtigt en tjans for Bengals på trods af to elendige sæsoner og en skæv start på den seneste sæson som Browns-træner. Spørgsmålet er, hvor det bliver. Flere har spekuleret i netop Cleveland Browns, da McCarthy tidligere har arbejdet med Cleveland-GM John Dorsey. Det skal samtidig blive spændende, hvem der bliver den nye mand i Green Bay. Det er et ”Superbowl or bust”-job, der måske ikke er så attraktivt, som man skulle tro. En potentiel træner, vil nemt kunne ende som syndebuk, hvis Aaron Rodgers holder sit nuværende niveau, men holdet taber – og skulle Rodgers falde af på den, udvikler jobbet sig pludseligt til et genopbygningsprojekt, hvilket heller ikke er alle træneres kop the.

Den tidligere Cardinals-træner Bruce Arians kunne have været et spændende navn, da han har erfaring med andre top-quarterbacks som Peyton Manning og Ben Roethlisberger, men Arians har selv været ude at sige, at han ikke er interesseret i Packers-jobbet, og hvis han skal vende tilbage fra sin pension, bliver det kun for at arbejde for Cleveland Browns.

Indtil en ny træner bliver fundet, er Joe Philbin i spidsen for Green Bay, når de på søndag tager mod Atlanta Falcons. Jeg skrev for et par uger siden, at Packers kunne nå slutspillet, hvis de igen kunne ”run the tables”, men den plan faldt til jorden med nederlaget til Vikings, og der var tydeligvis heller ikke meget liv i Packers i kampen mod Cardinals. Nu hvor sæsonen i Green Bay allerede er spildt, vil det ikke overraske mig, hvis der snart bliver lukket ned for Aaron Rodgers, så han kan få styr på de skader, der har naget ham i denne sæson.

Falcons har haft en skuffende og meget svingende sæson, der så ud til at have en smule momentum, da holdet fik kæmpet sig op på 4-4, men siden har Atlanta tabt fire kampe i træk. For to år siden mødtes Falcons og Packers i NCF Championship-kampen, men siden er det gået ned ad bakke, så vi nu har to hold, der ikke kommer i slutspillet, og hvor vinderen mere eller mindre bliver det hold, der har mest lyst til at vinde.

Man ser ofte hold få et boost efter en trænerfyring, når alle spillere vil bevise, at de ikke var skyld i, at det gik som det gik. Det kan naturligvis pege på Packers, samtidig med at de også har hjemmebanefordelen. Men i og med at de to hold efter min vurdering er cirka lige gode, synes jeg, det er lokkende at tage en Falcons-sejr med handicap, selvom kampen er i Green Bay. Julio Jones har godt nok misset nogle træninger denne uge, men han forventes ikke desto mindre at tørne ud for Falcons på søndag.

Spiltip: Falcons-sejr med handicap +5 til odds 1.91
 

LÆS OGSÅ: Er voldsanklagede Foster problemerne værd for Redskins?

Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens (søndag klokken 19.00)

Knap havde røgen lagt sig efter Reuben Foster-historien, før Chiefs-runningback Kareem Hunt (billedet herunder) trak alle de forkerte overskrifter; TMZ havde fået fat i en video af Hunt, der skubber og sparker en kvinde, og videoen fik den konsekvens, at Hunt blev cuttet af Chiefs. Det kan virke lettere drastisk, når man tænker på, at Chiefs i forvejen har en spiller som Tyreek Hill på holdet, men ifølge Chiefs havde Hunt tidligere givet en forklaring på, hvad der var sket, og da denne ikke hang sammen med videoen, følte Chiefs ikke længere, at de kunne stole på Hunt. Siden er der kommet historier frem om, at Hunt skulle have været involveret i andre slagsmål – dog uden video.

Kareem Hunt førte ligaen i rushing yards i sidste sæson og blev samtidig valgt til Pro-Bowl – begge dele i sit første år i ligaen. Da Ray Rice var involveret i en lignende episode, havde han sæsonen forinden haft en skuffende, skadesplaget sæson. Hunt har allerede undskyldt og sagt, at han vil gå i behandling. Så når eller hvis Hunt kommer af exempt-listen, og der kommer lidt mere ro på situationen, regner jeg med, at et hold giver ham en chance til i kraft af hans talent. Hunt er for god en spiller til at være færdig allerede efter én sæson.

Selvom Chiefs var uden Hunt i weekenden, fik de imidlertid en sejr over Oakland Raiders. Nederlaget betyder, at Raiders ikke kommer i slutspillet i år, hvilket ikke er nogen overraskelse. Spørgsmålet er dog, om Chiefs kommer til at savne Hunt på den lange bane, når de spiller mod hold, der ikke er lige så elendige som Raiders. Chiefs har i denne sæson lignet et hold, der kan spille med om en Superbowl, og det næste stykke tid vil vi få svar på, om det stadig er tilfældet uden Hunt. Der er stadig masser af våben i angrebet i form af Patric Mahomes, Travis Kelce og Tyreek Hill, så det er ikke utænkeligt, at den offensive produktion kan holdes ved lige – omvendt er Chiefs et mere éndimensionelt hold, hvis de ikke kan løbe bolden.

I en sidebemærkning blev Mahomes i denne weekend den yngste spiller nogensinde, der passerer 4.000 yards, og efter Saints’ flop mod Cowboys kan man spekulere i, om "The Kansas City Kermit" bør være MVP-favorit igen.

I forhold til weekendens kamp har Chiefs nu to runder i træk passeret linjen uden problemer. At Hunt er væk, kan betyde, at bolden bliver kastet endnu mere, hvilket igen kan betyde et højere tempo og dermed endnu flere point (og mulighed for turnovers). I sidste weekend fik Hunts erstatning, Spencer Ware, cirka lige så mange touches, som Hunt plejer at få – dog uden at producere helt så godt. Mod en bedre modstander end Raiders kan det tænkes, at Chiefs i højere grad vælgerat spille ud fra deres egne styrker, hvilket vil sige at kaste bolden. Jeg tror, det betyder point. 

Det er dog værd at huske på, at Baltimore Ravens er det hold, der tillader færrest point i ligaen (17.8 point). Samtidig er Chiefs så det hold, der scorer flest point i ligaen (37.0). Jeg gætter på, at Chiefs vil score færre point, end de plejer, men det kan stadig blive en del. Samtidig er Chiefs-forsvaret dårligt, hvilket kan betyde, at Ravens scorer flere point, end de plejer. Ravens-angrebet snitter 24.8 point, mens Chiefs-forsvaret lukker 27.2 point ind, hvilket stadig er blandt de dårligste forsvar i ligaen. Ravens har ikke passeret pointlinjen særlig mange gange denne sæson, men i de seneste to kampe, der begge har været med Lamar Jackson som quarterback, er de kommet over linjen. Jeg tror, det er en trend, der fortsætter mod Chiefs, hvis vi siger, at Chiefs lukker det antal point ind, som de plejer, og så eventuelt scorer et touchdown mindre, end de plejer.

Spiltip: Over 53 point til odds 1.93

 

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles (søndag klokken 22.25)

At dømme efter sidste uges chokerende Cowboys-sejr over Saints, ser det ud til, at vi kan være tilbage i "the gloryhole days". Cowboys' forsvar dominerede i en kamp, der sluttede hele 28.5 under bookmakernes linje, og hvor Dallas samtidig fik en sejr i hus. Det resultat var der ikke mange, der havde set komme – hvis nogen overhovedet.

Med sejren over Saints ligner Cowboys en forholdsvis sikker favorit til vinde divisionen – især nu hvor Redskins har mistet Colt McCoy for resten af sæsonen med en skade og derfor spiller med Mark Sanchez som quarterback, efter han blevet hevet ind fra gaden. 

Én ting er dog NFC East, noget andet er, om dette Cowboys-hold er godt nok til at kunne spille med om en Superbowl-titel. Selvom forsvaret ligner 'the real deal', tror jeg ikke, man skal lægge alt for meget i sejren over Saints. Jeg skrev godt nok i sidste uges klumme, at Saints ikke ville tage foden af speederen, men man kan godt spekulere på, om Saints kom til at kigge for langt frem i stedet for at fokusere på den enkelte kamp. I en slutspilskamp ville jeg stadig tage Saints (og Rams) frem for Cowboys, men nu har Cowboys allerede overrasket én gang, så måske kan man ikke afskrive dem helt. Det er dog samtidig også svært at se bort fra, hvor ringe Cowboys har set ud i flere kampe i denne sæson.

Med en sejr over Eagles vil Cowboys tage et stort skridt mod divisionskronen, men Eagles er stadig ikke uden chance for at kunne vinde divisionen, selvom tiden begynder at løbe ud for dem. Får Cowboys en sejr i hus i weekenden, er jeg klar til at afskrive Eagles, der har døjet med flere Superbowl-tømmermænd i denne sæson. Så jeg forventer en tæt og underholdende kamp. 

Et desperat Eagles-hold, der sidste år vandt mesterskabet, og som spiller en must win-kamp på hjemmebane, ligner et eller andet sted et godt bet, men klog af skade fra sidste uges klumme og det katastrofale spilforslag til kampen mellem Saints og Cowboys vil jeg ikke længere tvivle på Cowboys’ momentum eller forsvarets evner – i hvert fald ikke indtil det modsatte er bevist. Når det er sagt, vil jeg holde mig fra at spille med handicap; de fleste af de seneste Cowboys-sejre har været tætte kampe, så jeg anbefaler, at man spiller en Cowboys-sejr uden handicap.

Eagles kommer godt nok fra to sejre, men det var mod Redskins, der mistede McCoy i kampen, og mod de sørgelige New York Giants. Inden da mødte de New Orleans, hvor Eagles modsat Dallas fik ørene alvorligt i maskinen i et 7-48-nederlag. At Cowboys slår et Saints-hold, der blæste Eagles af banen, siger ikke nødvendigvis noget om styrkeforhold mellem Dallas og Philadelphia, men på nuværende tidspunkt er det ikke urimeligt at sige, at Cowboys er et bedre hold en Eagles, hvilket jeg tror, de beviser på søndag.

Spiltip: Cowboys-sejr til odds 1.52

 

Sidste uges spilforslag:
VUNDET: Sejr til Patriots med handicap -6
TABT:  Saints-sejr og over mod Cowboys
TABT:  Sejr til Colts med handicap -4,5

Statistik for denne sæson:
24 succesfulde spilforslag – 15 spilforslag der ikke gik hjem
Samlet tilbagebetalingsprocent: 112,8%