Tennis

Australian Open dag 10 – mænd: Kæmpeopgave for slidt japaner mod Djokovic

januar 22, 2019

Novak Djokovic vs Kei Nishikori

På papiret ligner det en voldsomt opgave for den lille japaner, der har tilbragt næsten 14 timer på banen bare for at komme her til. Enhver der pønser på at spille på en Nishikori, der kommer lige fra en fem timer lang kamp, når han møder en modstander, han har tabt til 14 gange i træk, må virkelig sidde og håbe på et mirakel.

Til gengæld får de så også det højeste odds på Kei i tre år, når han møder Djokovic.

 

Det kan anføres, at Djokovic endnu ikke har spillet op til sit bedste i denne turnering, og det var ved at blive rigtigt interessant på et tidspunkt mod Daniil Medvedev, da det så ud til, at serberen havde fysiske problemer.

På baggrund af Djokovic' præstation mod Medvedev, er man nødt til at give Nishikori bare en lille chance, men han kommer så, som nævnt, fra en fem timers marathon og han er ikke just kendt for sin udholdenhed.

Djokovic har skabt 0.83 breakmuligheder pr. serveparti i Nishikoris serve over deres seneste fem møder. Det medførte, at japaner holdt serve 66.7 procent af tiden og at han kun vandt 61.4 procent af pointene på førsteserve, så igen: med mindre Djokovic har et fysisk problem, er det bare svært at se japanerens vej.

Mit væddemål her bliver dog ingen tie breaks til knap 1.80, da begge er stærke retur-spillere og de har kun spillet én tie break i 14 sæt på udendørs hard court mod hinanden og kun fire i alt på 46 sæt, fordelt over alle overflader.

En forholdsvis langsom bane skulle gøre det vanskeligere at holde serve, når Dunlop-boldene mister noget fair, og jeg ser pæn værdi i dét væddemål,

Milos Raonic vs Lucas Pouille

Det her ligner endnu et match-up med en stor favoritværdighed på den ene parts side, da Raonic har høvlet Pouille forholdsvis komfortabelt de gange, de har mødt hinanden. 

Problemet er simpelt for Pouille: han har ganske enkelt ikke været i stand til at komme i nærheden af Raonic' serve.

I deres tre hidtidige møder har Pouille kreeret 0.06 breakmuligheder pr. serveparti og canadieren har holdt serve 97.1% af tiden. Det sætter hans egen serve under et massivt pres,

 

Baseret på dette kunne 3-1 i sæt og ingen tie break ligne et par veje at gå, hvis man er villig til at ofre noget på denne kamp, da Pouille virkelig skal have én af sine bedre dage, hvis han skal fremtvinge en tie break, bedømt ud fra tidligere opgør.

Bedste bet

Ingen tie breaks i Djokovic/Nishikori til 1.79