Tennis

Australian Open dag 3 – kvinder: Larsson kan give Wozniacki kamp

januar 15, 2019

Anett Kontaveit – A. Sasnovich (kampstart onsdag 01.00)
Over 2.5 sæt
Odds 2.43

Det her kunne godt gå hen og blive en fremragende kamp, for det er mildest talt jævnbyrdigt imellem de to kvinder fra hhv. Estland og Hviderusland.

De har mødt hinanden syv gange tidligere, og Kontaveit fører 4-3. De har mødt hinanden på tre forskellige underlag og begge har besejret hinanden på alle tre underlag, så det er marginaler, der skiller de to på dagen.

Kontaveit har mest at forsvare, idet hun nåede fjerde runde i Melbourne sidste år, Sasnovich røg ud i runden inden, og da hun trods alt fører den indbyrdes historik, kunne man også overveje at hælde mod esterens side, når hun nu er outsider. Det ligner sådan en duel, hvor det slet og ret ligner værdi at gå med outsideren.

Man kunne også vælge at satse på en lang dyst. Tre af deres seneste fire opgør, hvoraf én blev spillet i 2017 og tre i 2018, skulle ud i tredje sæt for at finde en afgørelse. Af Kontaveits seneste 15 Grand Slam-kampe blev syv afgjort i tredje sæt.

M. Vondrousova – Petra Martic (kampstart onsdag 01.00)
Martic
Odds 1.79

Vondrousova havde et fantastisk 2017, hvor hun vandt intet mindre end fem titler, men hun kom ned på jorden igen i 2018, hvor hun præsterede en enkelt semifinale som bedste resultat, hendes største bedrift var fjerde runde i US Open.

Hun slap glat igennem første runde her, men det samme gjorde Martic, der tørrede gulv med Heather Watson. 6-2 6-1 sluttede kampen, og dermed slap Martic godt af sted i turneringen, hvor hun har en fjerde runde fra sidste år at forsvare.

De har mødt hinanden to gange tidligere, begge gange på hard court og begge gange var i 2018. Martic vandt begge i to sæt. I øvrigt var der en tie break i begge kampe, hvis man har lyst til at lave dén satsning på et livebet. I første omgang holder jeg mig til kroaten.

Astra Sharma – Maria Sakkari (kampstart onsdag 03.00)
(4,5-0) 2
Odds 1.93

Sharma er en australsk kvinde, som har kvalificeret sig helt til anden runde via kval-turneringen, hvilket igen er lige med fire sejre i streg. Fornemt, hatten af, men jeg finder det værd at vove pelsen på, at festen stopper i nat for verdens nummer 232.

De fire modstandere hun har været oppe imod, ligger hhv. nummer 109, 187, 135 og 158 på verdensranglisten. Hun er med andre ord ikke blevet testet i en grad, som hun bør blive i nat mod Sakkari, der ligger nummer 43 i verden.

Det er første gang, hun overhovedet deltager i en GS. Til sammenligning har Sakkari været i tredje runde i alle fire Grand Slams. Igen til sammenligning var Sakkari i 1. runde oppe imod 26. seedede Ostapenko, French Open vinder i 2017. Dén kamp vandt hun med seks overskydende partier.

Seks af de seneste syv gange, hun vandt en kamp, var det med mindst fem overskydende partier. Sharma har aldrig tidligere i karrieren stået overfor en modstander, der ligger i top 50 på ranglisten. Der skal ganske enkelt være et stort spring i kvalitet.

Johanna Larsson – Caroline Wozniacki (kampstart onsdag 04.15)
(+6.5-0 partier) Larsson
Odds 1.75

Til slut et ord om Wozniackis kamp mod svenske Larsson. Det var i denne runde, at Wozniacki sidste år var i enorme problemer mod Jana Fett, som man ikke ligefrem har hørt meget til siden.

Hun bør, ligesom i første runde, dog ende som vinder af denne kamp, hvor lang den så end bliver, for Larsson har aldrig været længere end anden runde i Melbourne og hun har forsøgt i et årti nu.

Derfor behøver det ikke blive en afklapsning af svenskeren. Ved Wimbledon sidste år tog hun sæt fra Venus Williams, inden hun tabte i tre. Ved US Open tog hun sæt fra Angelique Kerber, før hun tabte i tre.

Af hendes seneste 10 Grand Slam-kampe tabte hun kun én af dem med mere end seks partier, og det var førnævnte møde med Venus, hvor hun altså trods alt vandt sæt undervejs.

Skal man spille på dysten før kampstart, ville jeg derfor vælge at satse på svenskeren med 6.5 partier i ryggen.