Tennis

Australian Open dag 5 – kvinder: Wozniacki skal bremse Sharapovas missiler

januar 17, 2019

Ashleigh Barty – Maria Sakkari (kampstart fredag 01.00)
(0-5.5 partier) 2
Odds 1.79

Samme spil som jeg satsede på i første runde, men gudskelov ikke i anden runde, for Barty har set skarp ud og vundet med mere end fem partier i begge de første runder.

Sakkari burde dog være et nøk op i kvalitet, hvad modstanden angår, og Barty har tidligere haft problemer med grækeren; Barty vandt ganske vist deres første opgør, indendørs, tilbage i 2016, men først efter tre sæt, og hun fik ”æg” undervejs.
 

SPIL PÅ AUSTRALIAN OPEN 2019 OG SE KAMPENE DIREKTE HOS UNIBET

Sidste år mødtes de på hardcourt i Indian Wells, hvor Sakkari vandt i to sæt: 6-4 6-2. Sidste år spillede hun 17 kampe mod top 25-modstandere, og hun vandt seks, mens hun kun i fem af dem tabte med mere end fem overskydende partier.

Sakkari mødte Serena Williams nytårsaften for 17 dage siden ved Hopman Cup, hvor hun tabte med fem overskydende partier.

Hun er ofte som minimum i stand til at presse mindst ét langt sæt ud af en kamp, når hun møder de bedre modstandere, fordi hun er en rimelig anstændig server. Jeg satser på, at hun kan holde et eventuelt nederlag inden for handicappet her.

A. Sasnovich – A. Pavlyuchenkova (kampstart fredag 03.00)
Pavlyuchenkova
Odds 2.23

Igen satser vi på en tendens: Uanset hvor godt Sasnovichs spil ser ud, så indikerer resultaterne, at et sammenbrud aldrig ligger gemt langt væk.

Hun vandt 6-1 6-1 i første runde og 6-3 6-3 i anden runde – sidstnævnte endda mod Kontaveit, som var en potentielt farlig modstander. Det er bare ikke første gang, at vi ser dette fra Sasnovich i en Grand Slam; hun var været med på scenen siden 2014, og kun ved Wimbledon i 2018 nåede hun længere end tredje runde.

Ved AO sidste år afgav hun ni partier i de to første runder, hvorefter hun tabte i tredje. Ved US Open slog hun 11. seedede Kasatkina for så at tabe 0-6 0-6 i tredje runde til Osaka.

Derfor finder jeg det værd at tage chancen på Pavlyuchenkova, når denne giver så fint et odds. Russeren har lige slået 9. seedede Kiki Bertens ud, så hun viser også god form.

Desuden har de mødt hinanden to gange tidligere – begge gange var i 2018, først i marts siden i september – og Pavlyuchenkova vandt begge opgør.

M. Sharapova – Caroline Wozniacki (kampstart fredag 05.30)
Over 2.5 sæt
Odds 2.35

Det er 13. gang, de to kvinder står over for hinanden, og lad os med de nationale briller på håbe, at det ikke er et ulykkestal for Wozniacki.

Sharapova fører 8-4 i vundne opgør – en føring hun grundlagde ved at vinde de fire første dueller, da danskeren endnu var en ung pige på tour’en. Siden US Open 2010 har de vundet fire hver, og fire af deres seneste fem opgør måtte ud i tre sæt for at blive afgjort – heraf de seneste tre.

Sharapova går ind til kampen som favorit, og sådan som hun har fejet sine modstandere af banen i de to første runder, er reaktionen fra oddssætternes side også fair nok. Hun har blot afgivet tre partier i alt på fire sæt!

Der er bare en kæmpe forskel på at møde verdens nummer 63 og 149 og så Wozniacki, den forsvarende mester, og så har der været dét med Sharapova siden comebacket fra dopingdommen, at det ofte har set skræmmende godt ud … lige indtil det ikke så godt ud mere.
 

"Wozniacki har set skarp og fit ud i sine to første kampe, og hun kommer ikke til at afgive titlen frivilligt"

Ved AO 2018 vandt hun de første to runder stensikkert for så at tabe til Kerber. Ved French Open vandt hun stensikkert i anden og tredje runde for så at tabe lige så sikkert og som ved AO i januar igen i to sæt, da hun mødte Muguruza.

Ved US Open høvlede russeren igennem de tre første runder uden at afgive sæt for så at tabe til 30. seedede Suarez-Navarro.

Sharapova har haft det svært mod de bedste spillere siden sit comeback efter dopingdommen; hun har otte kampe mod top 10-spillere siden da, hvoraf fem blev tabt.

Wozniacki har set skarp og fit ud i sine to første kampe, og hun kommer ikke til at afgive titlen frivilligt. Jeg regner ikke med, at Sharapova ”får lov” at rulle hen over danskeren, som mindst bør komme ind og vinde ét sæt.

Som nævnt herover har de leveret flere lange kampe mod hinanden i deres seneste dueller, og én mere kan være i vente her.

D. Rose Collins – Carolina Garcia (kampstart fredag 09.00)
Collins +1.5 sæt
Odds 1.74

Videre til en duel hvor jeg satser på, at en tendens holdes ved lige; Caroline Garcia vandt begge de første kampe meget sikkert uden at afgive sæt, men hun mødte så også nummer 223 og 243 på ranglisten.

Der dukker mildest talt bedre modstand op fredag formiddag dansk tid, når amerikanske Collins træder ind på den anden side af nettet; hun ligger nummer 35 på ranglisten og vandt i første runde over 14. seedede Julia Goerges.

Bortset fra én gang, på græs i Wimbledon, har Garcia aldrig vundet tre kampe i træk ved en Grand Slam-turnering uden som minimum at afgive det ene sæt.

Og det er dén tendens, vi jagter en fortsættelse af her, hvor modstanderen trods alt ikke ser helt bovlam ud.