Tennis

Australian Open dag 8 – mænd: Zverev skal bremse Raonic-kanonen

januar 20, 2019

 

Pablo Carreno Busta vs Kei Nishikori

Nishikori har været heldig i denne uge med uventede fem-sæts kampe mod verdens nummer 176 Kamil Majchrzak, der endte med at måtte opgive, og så mod "gamle" Karlovic, som kun var et par point fra at slå japaneren ud.

Herefter var han heldig at løbe ind i en træt Sousa, som også havde spillet lange kampe, så odds 1.17 på Nishikori er alt andet end fristende. Det er bestemt ikke en kamp, hvor Carreno Busta er uden chancer, og Nishikori får svært ved at dække handicappet på +5.5 af.

 

Selv mod de nuværende top 25-spillere holder PCB serve 80.5% af tiden, og sidste år tabte han med fire partier til Marin Cilic, som endte i finalen. 

Ikke siden Nick Kyrgios slog ham 2016, har nogen spillere besejret PCB med mere end seks overskydende partier i hans seneste 19 Grand Slam-kampe på udendørs hard court, 

Blandt de spillere, som har forsøgt er: Marin Cilic, Gilles Muller, Dominic Thiem, Kyle Edmund, Denis Shapovalov, Diego Schwartzman, Fabio Fognini og Kevin Anderson.

Det bliver en aftenkamp og derfor ikke det hurtigste underlag, og jeg kan ikke se, at Nishikori har nok power i sin forhånd, ligesom han ofte taber koncentrationen til at gøre et let stykke arbejde ud af et opgør mod PCB.

Borna Coric havde problemer med timingen mod Filip Krajinovic, men vandt stadig rimeligt komfortabelt, og hvis vi regner med, at det var hans dårlige præstation ved denne turnering, bør han have alt for meget at komme med for Lucas Pouille.

Pouille har haft problemer med modstandere, hvis spil er bygget op omkring soliditet og få fejl, og med mindre han får problemer med det lår, som skulle tapes ind mod Krajonivic, bør han havde for mange våben mod Pouille.

Daniil Medvedev har måske gjort sig selv en bjørnetjeneste ved at udtale, at Novak Djokovic ikke "spiller som han gjorde før" og ved at konkludere: "Det er ikke det samme nu, man har altid chance for at slå ham".

I teorien har Medvedev med sine flade bolde muligheden for at slå huller i Djokovic' defensiv, men han har endnu ikke helt vist samme niveau som de bedste spillere.

 

 

Milos Raonic har spillet godt i denne turnering, men baseret på hans mangel på at bryde modstanderens serve over de spillere, jeg har listet som "top 10", ligger hans bedste chance nok i tie breaks mod Alexander Zverev.

 

Raonic har bare ikke spillet så mange tie breaks på det seneste, som man skulle tro, og Zverev har kun spillet kun 0.12 tie breaks in hans seneste 32 sæt på udendørs hard court. 

Da de mødtes og spillede fem sæt i Wimbledon, var der ingen tie breaks, og Laver Arena er forholdsvis langsom. Derfor frister oddset på højst én tie break i denne duel.

Bedste bets
Carreno Busta +5.5 partier til at slå Nishikori til 2.12
Under 1.5 tie breaks i Raonic/Zverev til 2.47