Tennis

Australian Open dag 9 – mænd: Tsitsipas kan få sig en overraskelse

januar 21, 2019

Roberto Bautista Agut vs Stefanos Tsitsipas

Man ser ofte, når en outsider har besejret en kæmpefavorit, at oddset på den givne underdog er lavere i den efterfølgende kamp, end det reelt burde være. Præcis dét er tilfældet med Tsitsipas her.

Odds 1.81 på grækeren til at besejre RBA i deres første møde er for lavt, når vi tager alle statistikker med i betragtningen. Spanieren har en bedre holde/breake serve procent over de seneste 12 måneder på udendørs hard court end Tsitsipas har.

Faktisk er hans 110.4 en del bedre end grækerens 102.5. Tallene indikerer, at Tsitsipas’ retur-spil ikke er lige så effektivt som RBA’s, da grækeren kun bryder server 12.6% af tiden mod top 25-modstandere mod RBAs 19.4%. 

 

Dem er taler Tsitsipas' vil selvfølgelig argumentere for, at han udvikler sig nærmest i raketfart, og at det snart vil give sig udslag i statistikkerne, men ikke desto mindre bryder jeg mig ikke om at spille ham som favorit i denne kamp.

Det er svært nok, efter en meget lang og tæt kamp, at komme ud og gøre det igen mod en kvalitets-modstander, men det er endnu vanskeligere, når du lige har vundet en måske karriere-definerende sejr over spillets største legende. 

Det er kamp, Tsitsipas godt kan vinde, men jeg kan bare ikke se værdien i oddset mod en så pålidelig modstander som RBA, der efter min mening udgør værdien her.

Frances Tiafoe vs Rafael Nadal

At sige der venter en svær kamp for Tiafoe, som fyldte 21 i søndags, er nok at udtrykke det mildt. Nadal ligger på en yderst lækker 87 procent i sejre over modstandere rangeret imellem 28 og 38 i verden, og på dén bane, hvor kampen skal spilles, og med de Dunlop-bolde, som anvendes, er det bare svært at lave vinderslag.

Nadal har 14 sejre i træk på udendørs hard court mod modstandere rangeret mellem 28 og 38, og han er 12-2 i Grand Slams. Der var kun én tie break i de 14 kampe og i 12 af dem dækkede han også handicappet af på mindst -5.5 partier. Det er bare svært at se Tiafoe komme ind og presse Nadal her.

Tiafoe havde godt nok Federer i fem sæt ved US Open i 2017, men det er svært at se Nadal misse så mange grundslag, som det sandsynligvis kræves for Tiafoe til at vinde kampen.

 

Tiafoes kampe har ofte et spøjst mønster, hvor han nogle gange rammer en stime og vinder alt, hvad han rører ved kun for at ramme lignende stimer, hvor han intet kan vinde. 

En sejr til Nadal i tre sæt og under 29.5 partier ligner udfaldet i dette opgør.

Bedste bet
Bautista Agut til at slå Tsitsipas til 2.02