Tennis

Australian Open finale – kvinder: Åben slutkamp når Osaka skal op imod Kvitova

januar 25, 2019

Petra Kvitova – Naomi Osaka (kampstart lørdag 09.30)

Kvitova mod Osaka var langt fra den finale, jeg personligt havde forestillet mig for Australian Open i år, og et eller andet sted kan man selvfølgelig kun bifalde, at det ikke går som præsten prædiker. Hvis man skal tage den positive spin på ikke at have ramt vinderspillet!

Kerber var stærk i 2016, mens Serena har været der i et par årtier, men ellers har de fleste kvinder indenfor de senere år haft voldsomt svært ved at følge store præstationer op. Siden Osaka kom fra en uventet sejr ved US Open, og efterfølgende har haft lidt mentalt svært ved at indstille sig på al den medfølgende hype, tvivlede jeg kraftigt på, at hun kunne levere allerede igen her.

Ikke fordi jeg tvivler på hendes evner, jeg er overbevist om, at hun bliver en gigant indenfor sporten, jeg regnede bare ikke med, at det ville ske så hurtigt.

Kvitova troede jeg bare ganske simpelt ikke på, fordi hun i Grand Slam-sammenhæng mere eller mindre intet har leveret siden Wimbledon-titlen i 2014, og hendes to bedste GS-præstationer siden lå begge i US Open.

Men nu står vi her, og hvad skal vi så mene om finalen? For at være helt ærlig, jeg aner det ikke. Mage til åben kamp skal man efter min mening lede længe efter.

Normalt har man en favorit, man mere eller mindre kan argumentere for også vil vinde slutkampen, eller man kan opbygge et argument for outsideren, som jeg gjorde ved sidste års såvel Wimbledon som US Open. Denne her er bare åben.

Det er to kvinder, som kommer ind til finalen med en 100 procents sejrs-rekord i dén slags finaler. Osaka vandt US Open og Kvitova har vundet de to Wimbledon-finaler, hun har været i, så for første gang skal én af dem opleve, hvordan det er tabe en finale.

Rent præstationsmæssigt har Kvitova fejet al modstand til side. Hun har endnu ikke afgivet sæt, og kun en enkelt gang været presset ud i en tiebreak. Bare 28 partier i alt har hun afgivet.

Her har Osaka knoklet lidt mere for føden med tre 3-sæts kampe undervejs. Taler det så Kvitovas sag? Måske, hun har brugt færre kræfter, fysisk som mentalt på at komme hertil.

Omvendt har hun ikke været i nærheden af at møde en modstander, som hun kommer til at stå overfor i finalen. Den højest rangerede spiller, hun har mødt på vejen, var Barty, der var seedet 15. Næsthøjest var Collins, der ligger nummer 35 i verden.

Osaka har mødt altid farlige Hsieh, seedet 28, Sevastova, som var seedet 11 og havde slået Osaka to gange i 2018, Svitolina, som var seedet fire og havde slået Osaka to gange i 2018, samt Pliskova, der var seedet otte.

En mildest talt noget vanskeligere vej til finalen. Og hvor efterlader det hende så? Har hun brugt alle kræfter på at nå hertil, eller er hun noget til dét punkt, de største spillere nogle gange når, hvor der indtræffer en følelse af usårlighed, fordi intet har kunnet knække dem?

At hun overhovedet er nået så langt, viser en mental styrke, så skulle jeg vælge en vinder, ville jeg gå med Osaka til odds 2.10. Men igen; det er vildt åbent og vi har ingen tidligere h2h at vurdere ud fra. Jeg tror, at det er klogest at se tiden an og så eventuelt slå til på livebetting og i mellemtiden så bare håbe på en fed kamp.

Du kan se finalen live på streaming her på sitet